Парфюмни размисли и страсти - 249

• 61 739
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Представям си млада дама, която е облечена в ефирна рокля в тъмен цвят, и танцува с прекрасен млад господин на тази песен:

https://m.youtube.com/watch?v=PcJrExewkYA

типичен пример за синестезия; ето още такива, мои възприятия
J'adore Dior EDP - https://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Bill Blass New by Bill Blass EDP - https://www.youtube.com/watch?v=MeLVCeErypY

и от една влогърка, https://www.fragrantica.com/perfume/Montana/Parfum-de-Peau-2385.html
й звучи като https://www.youtube.com/watch?v=Nm-ISatLDG0

# 121
  • Бургас
White Silence, честит ден ден, бъди здрава и все така добре ухаеща, страхотен парфюм си си избрала в лицето на Габриел Есенс.Flowers Hibiscus Signature няма нищо общо с DG The one.

# 122
  • Стара Загора
Поръчах на сляпо онзи ден Миража на Мюглер от escentual, та ще пиша като го получа. Grinning

# 123
  • София
Изпуснала съм новата тема. Денси! Flowers Bouquet
Много голяма част от парфюмите ми са за есенно-зимния сезон и вече нямам търпение да позахладнее малко. Simple Smile
Прочетох, че се оплаквате от ЛВЕБ, а какво е обилно поливане с Опиум ИСЛ знаете ли? Scream Жената, която го носеше, освен че ни обгазяваше от съседната маса на закуска, се разхождаше и по плажа напред-назад по цял ден. Cold Sweat Направо ме отрови.
Аз да се оплача. Disappointed Relieved В опита си да прибера в кутията La Nuit Tresor Nude одеве, го изпуснах и счупих. Weary Направо ми се плаче. Sob Не знам след колко дни ще се проветри спалнята. Smirk
Цял месец не съм купувала парфюм, ама счупеният дали не означава, че трябва да купя нов? Wink

# 124

Цял месец не съм купувала парфюм, ама счупеният дали не означава, че трябва да купя нов? Wink
Един счупен парфюм е на два нови, даже три. Старо поверие е това. По темата  за есенните, какво да кажа, все не са ми достатъчни. Не знам защо ми се е приносил Галоп, обаче по сайтовете не го срещам. Велурът за мен е най-хубав през есента.

# 125
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Денс! 🌹

Не обичам есента като сезон, депресира ме, идва края на лятото, тъжно е. Но пък есенно-зимните ми парфюми са ми едни от най яките, тях много ги обичам! И за да не остана без такива, още от лятото се презапасих. Имам чудни съкровища, ще ги изброя по-късно. Че не са едно и две... 🤣🤣🤣

White Silence, Честит Рожден Ден! 🎂🎉🌷🎉🎂
Бъди Щастлива! И здрава, най-вече!🤗🥂🤗
А тортата е УАУ! Много хубава!

# 126
  • София
Ооо, благодаря unterdenlinden, не го помнех това поверие. Grinning Ама ще прегледам какво да си избера. Heart Eyes
Честита да си White Silence! Здраве и много късмет! Flowers Four Leaf Clover
За утре приготвих Nea. Two Hearts

# 127
  • Балчик
White Silence, честит рожден ден! Чудесна тематична торта!

# 128
  • на майната си
Скрит текст:
Имам си нова любов! 🤩 Напълно случайна, внезапна и от първо подушване.
Мислех си, че не харесвам тютюн в парфюм, след злополучния ми опит с прехваления ужас Red Tobacco Mancera.
Мислех си и, че не харесвам ууд, след още един злополучен опит с арабския ужас Shaghaf Oud.
Ами не! Просто не са били моите тютюн и ууд, и просто не са били творение на магьосника, завладял сърцето ми напълно, the one and only, Tom Ford! ♥
В абсолютен плен съм на убийственото ухание, което пожелах на момента, и което ще си подаря за рождения ден - Tobacco Oud! 🖤🖤🖤
Такава красота, не съм спряла да се обдушвам цял следобед, даже отлагам вечерния душ, за да не го отмия от себе си. 🤭
Да, да, съгласен съм, определно с този пост... Това е едно от малкото изключения като развитие при мен, от силна ненавист при първо фъс, до опияненение след 2ра проба. Да, първоначално не ми хареса, опитах да го отмия, цъ.
Но един ден вместо уд ууд мострата, хванах тази и се нафъщях, на път за офиса усещам си аз, че работата отидЕ накриво. И след 20тина минути, точно преди да нахлуя в асансьора, ти да видиш, мирише адски яко, еми купих си шише, то беше ясно.
И да, не е магнит за комплименти като уд ууд, да - предизвиква погледи и странни реакции, негативни в повечето случаи, не е евтин, но въпреки това - ако си харесваш предизвикателни и нагли аромати(като повечето на чичо Том) определно е за теб. Абсурд за насляпо, обезателно няколко проби, не е лесен поне за мен.
Относно темата, мед е, но нека се захлади, че в тия жеги не се виждам с есенен аромат, не че не ме блъска ЛВЕБ, интензивното кафе и разни ултрасладки неща, но това е друга тема.
Пп: Жена, ухаеща на това чудовище, би била интересна тема за ЛИС...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 22:03 от Lewiss

# 129
Цитат
...
Аз да се оплача. Disappointed Relieved В опита си да прибера в кутията La Nuit Tresor Nude одеве, го изпуснах и счупих. Weary Направо ми се плаче. Sob Не знам след колко дни ще се проветри спалнята. Smirk
Аууу...много лошо, но пък счупеното носи щастие...Поне 2 купени трябва, за да компенсират 😁😁😁
Хмм, тоз' Мираж вече го няма почти никъде, сега вече го искаммм...

# 130
Чудесна нова тема Blue Heart

Есенно ще се поливам с Мираж на Мюглер, Роял и Черната нощ на Ели Сааб, и Black Perfeto.

Обмислям и една мъничка отливка от някоя Ботега Венета, кожите стоят фантастично на влажно и хладно време.
Подготвила съм списък с над 10 нови ухания, които искам да подуша, та от там със сигурност ще изскочи някое ароматно зайче Satisfied

# 131
Densi, Sunattraction, благодаря! За добро, или зло (на финансите😂), точно това исках да чуя за Al Contrario .
Честит! И аз го поръчах. Забеляза ли, че флаконът е 50 мл.? Това е единственият флакон на ТТ в малък размер.

# 132
Densi, Sunattraction, благодаря! За добро, или зло (на финансите😂), точно това исках да чуя за Al Contrario .
Честит! И аз го поръчах. Забеляза ли, че флаконът е 50 мл.? Това е единственият флакон на ТТ в малък размер.

Не бях обръщала внимание, това ще ми е първия парфюм от тях, a досега каквото съм разглеждала като че все е било 50-ци. Даже някой във фрагрантика пишеше "ех, защо  Al Contrario го няма в стотица".

Бяха 3 бройки в Елинор, кой взе третия, да казва бързо? 😀

# 133
Скрит текст:
Имам си нова любов! 🤩 Напълно случайна, внезапна и от първо подушване.
Мислех си, че не харесвам тютюн в парфюм, след злополучния ми опит с прехваления ужас Red Tobacco Mancera.
Мислех си и, че не харесвам ууд, след още един злополучен опит с арабския ужас Shaghaf Oud.
Ами не! Просто не са били моите тютюн и ууд, и просто не са били творение на магьосника, завладял сърцето ми напълно, the one and only, Tom Ford! ♥
В абсолютен плен съм на убийственото ухание, което пожелах на момента, и което ще си подаря за рождения ден - Tobacco Oud! 🖤🖤🖤
Такава красота, не съм спряла да се обдушвам цял следобед, даже отлагам вечерния душ, за да не го отмия от себе си. 🤭
Да, да, съгласен съм, определно с този пост... Това е едно от малкото изключения като развитие при мен, от силна ненавист при първо фъс, до опияненение след 2ра проба. Да, първоначално не ми хареса, опитах да го отмия, цъ.
Но един ден вместо уд ууд мострата, хванах тази и се нафъщях, на път за офиса усещам си аз, че работата отидЕ накриво. И след 20тина минути, точно преди да нахлуя в асансьора, ти да видиш, мирише адски яко, еми купих си шише, то беше ясно.
И да, не е магнит за комплименти като уд ууд, да - предизвиква погледи и странни реакции, негативни в повечето случаи, не е евтин, но въпреки това - ако си харесваш предизвикателни и нагли аромати(като повечето на чичо Том) определно е за теб. Абсурд за насляпо, обезателно няколко проби, не е лесен поне за мен.
Относно темата, мед е, но нека се захлади, че в тия жеги не се виждам с есенен аромат, не че не ме блъска ЛВЕБ, интензивното кафе и разни ултрасладки неща, но това е друга тема.
Пп: Жена, ухаеща на това чудовище, би била интересна тема за ЛИС...
И Oud Wood харесах, но не ме влюби в себе си, а и драйдауна му ми е откровено мъжки.🙂
Обаче другият... ммм! Нямам никакво противоречие с него, лепна ми от раз. 🖤Не знам как ще се въздържа чак до ноември.
Видях, че масово не е долюбван, но на мен това не ми пречи, даже напротив.

Какво е ЛИС? 🙂

# 134
  • София
Да, да, определено счупен парфюм е на три нови - първият за възстановяване на загубата, вторият заради душевната травма, а третият - мен в университета са ме учили, че за добра композиция трябват поне три елемента (или друг нечетен брой) Stuck Out Tongue

Днес вървях по улицата след една много елегантна дама, от която се носеше великолепна пудрено-алдехидна следа. Все още не съм се научила да спирам непознати по улиците и да ги питам за парфюма им, досрамя ме да я догоня и да я подложа на кръстосан разпит. Приличаше на нещо като Estee
Скрит текст:
- може би това е знак да си извадя моя, отдавна не съм го носила.

Общи условия

Активация на акаунт