Парфюмни размисли и страсти - 249

• 61 748
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • на майната си
Момичета този Армани https://www.notino.bg/armani/acqua-di-gio-profumo-parfjumna-voda-za-mzhe/
много ли се различава от чистия Acqua di Giò?
Ами доста се различава, просто пачулито и тамяна добавят тежест към добре познатата база. Тежък е и много силен, представя се много добре и се харесва на околните въпреки пачулито, което аз не харесвам особено. Поради наличие на тамян е хубаво да се тества предварително, за да няма неприятни изненади. При мен избива доста и се усеща осезаемо.
Essenza е най-силният парфюм от серията, жалко, че го спряха.
Пп: Да, оригиналът е в концентрация  тоалетна вода, след хилядите реформулации - разредена тоалетна вода.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:28 от Lewiss

# 661
  • Пловдив
Благодаря!
А Armani Acqua di Giò Pour Homme само във вариант тоалетна вода ли е?

# 662
  • Sofia
Сутринта си пръснах нощната Мадмоазел,  до обяд беше изчезнала.
Мерси на Шанел,  тук съм пас!

# 663
  • на последния етаж
При мен за час я няма никаква. И аз ще се въздържа този път.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 16:09 от Лита

# 664
На Montale кой ще препоръчате?Дамски.

# 665
И аз пробвах новата Мадмоазел миналата седмица, много, много осакатена е милата.
Трайността при мен е около 15 мин. Безсмислена покупка според мен, дори за дамите, които обичат леки парфюми.

# 666

Dark purple.

# 667
# 668
И още едно мнение за този на Tom Ford https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Cafe-Rose-15913.html,при положение,че не се спогаждам много с черната орхидея?

# 669
Този дори по пирамида няма нищо общо с Черната орхидея.

# 670
Да знам,че няма нищо общо,черната орхидея не я харесвам,затова питам този аромат какъв е,не го познавам.

# 671
Обаче пък толкова са готини тези VCA.
Миналата седмица на два пъти ходих да ги разучавам подробно и бих си тръгнала с едно 90% от тях.
За момента обаче най-щастлива ме прави Neroli Amara, защото ми напомня на това как мирише (о-в) Капри. Парфюмът изветрява сигурно за 30 минути върху кожата ми, но по автенично предаден аромат за място за мен в "моята книга" за сега няма.
@Lale_Lili, интересно, трябва да го пробвам този Neroli Amara. Засега на мен за Капри ми напомня един друг Ван Клийф - Gardenia Petale. Като подуших мострата и все едно минах покрай Carthusia. Разтопих се направо. Ама с това Нероли сега... трябва да се тества!

# 672
  • на майната си
И още едно мнение за този на Tom Ford https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Cafe-Rose-15913.html,при положение,че не се спогаждам много с черната орхидея?
Страхотен аромат е това, наподобява Noir de Noir откъм роза, но тук имаш кафе, шафран и малко тамян, които придават игривост на розата, сочна, сладка, ядлива и небрежно мистериозна е тя, докато при Noir de Noir тя е тъмна, мощна и интригуваща.
За мен Noir de Noir е тъмната версия (за през нощта), а Cafe Rose e светлата версия (за през деня), ако мога така да се изкажа, с;оред интерпретацията на г-н Форд. Ароматът е добре балансиран, мирише си на скъпо(плащаш една солидна сума - нормално), но за шише - не съм особено навит. Хубав аромат е но иска тестване, при мен трае 10 часа, като натиска силно за 2 часа и вече започва да се приближава до кожата, не е натрапчиви нагъл като горецитирания, но с оглед профила му си е ОК. Аз харесвам рози и тази е особено задоволителна.

# 673
Обаче пък толкова са готини тези VCA.
Миналата седмица на два пъти ходих да ги разучавам подробно и бих си тръгнала с едно 90% от тях.
За момента обаче най-щастлива ме прави Neroli Amara, защото ми напомня на това как мирише (о-в) Капри. Парфюмът изветрява сигурно за 30 минути върху кожата ми, но по автенично предаден аромат за място за мен в "моята книга" за сега няма.
@Lale_Lili, интересно, трябва да го пробвам този Neroli Amara. Засега на мен за Капри ми напомня един друг Ван Клийф - Gardenia Petale. Като подуших мострата и все едно минах покрай Carthusia. Разтопих се направо. Ама с това Нероли сега... трябва да се тества!
Nevenski дано не те разочарова. Знам колко е субективно индивидуалното усещане. За съжаление не съм пробвала Gardenia Petale, ще се оглеждам ако някъде изникне да я пробвам задължително Simple Smile

# 674
аз мислех, че не харесвам монтал с едно изключение, но сега си имам вече три фаворита от марката, а иначе много бих препоръчала като много дамски и женствен powder flowers

Общи условия

Активация на акаунт