Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 181
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Пробвай ги и двата най- обстойно особено Кокото Ноар, жегата го убива още повече, глух е и немощен при мен и не само при мен, при доста др. хора положението е плачевно.А цената му за това представяне за мен е абсолютно неоправдана.Затова още го отлагам и това е вече с години, аз съм твърдо за Коко Мад. Интенз.

# 301
  • в Кошера
Трябва да избера между Коко Ноар и Коко Мадмоазел интенс. Имах Мадмоазел едт варианта и не ми хареса. Малко помощ моля

Mademoiselle intense не е много далече от ЕДТ, та в твоя случай май Coco по-добре

+1 Peace
И за мен двете госпожици нямат осезаема разлика.

# 302
Днес пробвах два аромата на кожа - My Way и L'Interdit Intense.
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-P … ntense-62491.html

My Way върху моята кожа е мека, пухкава тубероза с аромат на дъвка. Лесен за харесване и носене, нищо общо с туберозните чудовища от миналото. Силно ми напомни като усещане Dahlia Divin Le Nectar, защото са подобни като излъчване и консистенция- кремести, пухкави, ухаят на дъвка.
Резултатът от теста бе, че едва се дочаках да си събуя обувките в къщи, изстрелях се в спалнята и се полях от глава до пети с Dahlia Divin Le Nectar. Two Hearts My Way не ми трябва, въпреки, че е много хубав.

L'Interdit Intense е хубаво, вкусно, елегантно нещо. Суха, изпипана композиция, измислих си велур отнякъде, но наистина има нещо като лек полъх на кожа. Чудесен, но слабичък при първи тест.
Ще се пробва отново и по-добре, и може да си го изпрося за рождения ден. Автор е Доминик Ропион, сега погледнах, и вече не се учудвам. От две години насам нося почти ексклузивно все негови неща. Неговите творения веднага ми лягат на сърце.
Пирамидата във Фрагрантика според мен е абсурдна. Пипер не усетих изобщо. Единственото което ми хрумна бе, че е необходим паралелен тест с Valentino Donna Noir Absolu (там пипер има!„ както и кожа). Ако Valentino-то се окаже победител, L'Interdit Intense няма да се класира.
За да купя аромат вече, той трябва да детронира някой от тези,  които притежавам. Не може да ме спечели единствено с факта, че е нов, и че има хубава бутилка. Valentitno Donna Noir Absolu и тук печели по точки. Stuck Out Tongue

Апропо, като се говори за есенни подправкови, шафранени рози, не мога да не спомена Safran Troublant.
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Safran-T … oublant-4437.html
Не е звяр, прибрана  роза е, но със солидна доза шафран, лют подсладен джинджифил, и щедра щипка табак, който можеха да си спестят, но какво да ги правя!
Чудесен е в ранна есен и циганско лято, заедно с Traversee du Bosphore. Flowers Maple Leaf

Заради вас ще ида да пробвам Roses Berberanza и Parfait de Roses, но ме е страх да не ми харесат. Satisfied

# 303
Доминик Ропион днес има рожден ден. Да е здрав и да ни радва с много нови творения.

# 304
....
L'Interdit Intense е хубаво, вкусно, елегантно нещо. Суха, изпипана композиция, измислих си велур отнякъде, но наистина има нещо като лек полъх на кожа. ....
Dez, не си си го измислила и аз усетих велур. Така и не стигнах да му разгледам пирамидата. Simple Smile

Между другото, поръчах La Vie Est Belle L'eclat L'Eau Eau De Toilette. Smiling Imp
Не му устоях, дано не съжалявам!
Не мирясах, докато не го отстрелях, а на мен рядко ми се случва нещо да ме изкуши.
Не е ли прекрасен!? Поне на вид. Heart Eyes

Светлина в бутилка!
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:32 от Sysly

# 305
  • София
Доминик Ропион днес има рожден ден. Да е здрав и да ни радва с много нови творения.
Току-що и аз прочетох за това. Неговите творения са знакови и няма начин да останат незабелязани. Както мога да плувам в Ейлиън, в Исатис или в Амариж, така ме хвърля на срещуположния полюс с Ла Ви е Бел, за който съм писала, че получавам, извинете ме, физическо неразположение. Но такива са гениите. Да е жив и здрав мосю Ропион, и да ни радва с нови шедьоври!

# 306
Да е жив и здрав мосю Ропион! И да ни радва още години с творенията си. Purple Heart

Така сме ние септемврийските 10-тички – ад и рай! Контрасти и наглед несъвместимости, които успяваме да загладим някак. Smile

# 307
Преброих, че имам или съм имала 10 парфюма на Ропион, което е малко на фона на бройката ми, но пък са ми едни от най- любимите.

Честит рожден ден, Босилка! Здрава и щастлива! Да имаш всички парфюми, които желаеш!

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 19:42 от densi

# 308
Да се присъединя към поздравяващите го и аз ! Харесвам творенията му,  които познавам. Жив и здрав да е !

# 309
Да е жив и здрав мосю Ропион! И да ни радва още години с творенията си. Purple Heart

Така сме ние септемврийските 10-тички – ад и рай! Контрасти и наглед несъвместимости, които успяваме да загладим някак. Smile

Честит рожден ден, Босилка! Birthday Balloon Beers
Черпя те виртуално с Mandarin Basilic. Flowers Hibiscus

Да е жив и здрав мосю Ропион! Голям талант! Two Hearts

# 310
  • София
Здравейте, дами! От много време не съм писала и идвам да кажа, че в сайта на makeup видях Fiilit. Май не е пълния асортимент, но ароматите, които бяхме харесали заедно с още една дама ги дава, като налични.

# 311
Здравейте, дами! От много време не съм писала и идвам да кажа, че в сайта на makeup видях Fiilit. Май не е пълния асортимент, но ароматите, които бяхме харесали заедно с още една дама ги дава, като налични.

В последната ми поръчка добавих 10мл от Bali парфюма им. Всеки един от марката ми се струва доста интересен. Ще пиша, като го получа. Hug

# 312
Страхотен е Surya Bali, беше един от трите, които "водих" на море с мен и много ме радваше 🤗

# 313

L'Interdit Intense е хубаво, вкусно, елегантно нещо. Суха, изпипана композиция, измислих си велур отнякъде, но наистина има нещо като лек полъх на кожа. Чудесен, но слабичък при първи тест.

Добро утро, Coffee

Игнорирайте подчертаното, моля. Събудих се с хрема. Mask
Дано мине бързо.

Планирала съм 6 красиви и незаслужено пренебрегвани парфюма за следващата седмица.
Дори се събудих, припомняйки си аромата им. (Затова имам такава бройка парфюми, никога няма да се събудя с мисълта за чанта, например).

1. Safran Troublant- докато все още е топло. Този ще бъде регулярно преслушван и носен цяла есен.
2. Quelques Fleurs Royale- така ухае раят, според мен. Безумно красива композиция за мен, която няма нищо общо с показаната пирамида. Ухае на облаци нежна пудра. Two Hearts
https://www.fragrantica.com/perfume/Houbigant/Quelques-Fleurs-Royale-5357.html
3. J'adore Voile de pafrum- много елегантен и топъл аромат, различен по състав от класическия J'adore.
Смятам да го нося с черно-бели комбинации, за да изпъква.
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/J-Adore-Voile … Parfum-17513.html
4.  Fendi Furiosa- много красива кадифена гардения, напомня ми тази във TF Voile de Fleur.
https://www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Furiosa-25838.html
5. La Panthere Legere - отново гардения, но различна интерпретация.
6. Jour Gardenia-  Битката на Гардениите - тази е един от много малкото Зелени аромати които притежавам. Дори има полъх на момини сълзи които никога, никога не нося, но е изключението, което потвърждава правилото.

SOTD- не знам доколко има смисъл, но ще е Lа Panthere Legere.

# 314
Тръпна в очакване  на Citizen Queen и Datura Noir......

sotd : Bizance /2019/ .... хмммм, уж на първо четене обикновено парфюмче, нищо wow, но колко комплимента пожънах вчера-не е истина, май толкова много съм получавала само за Valentino Donna Noir Absolu.... Heart Heart Heart

Продължавам да чакам отзивите ви за Al Contrario  /TT/ , развитие, трайност, шлейф....такива ми ти работи Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 10:49 от macadamia

Общи условия

Активация на акаунт