Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 096
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Видях две дъна
Мисля да взема някой Шанел, но няма да е нощния. По скоро интенз

# 496
Пробвах Perfect Marc Jacobs , щото нали, свраката не може да удържи на сладката кичозна бутилка и все се надявах да ми хареса. Ама... бясна скука. Неопределим лосион за тяло. Рубарб, дървесни, бадеми...Къде са???Нищо от това няма. Зализана версия на Daisy Dream, който вече имам и ако не блести с оригиналност, поне е искряща звънлива свежарка. Perfect е като фланкър на фланкър на фланкъра и изобщо не разбирам как се класира като ново издание, а не като поредното Daisy

Може ли две думи за MARC JACOBS DAISY DREAM

Ето тук съм писала за него. Мнението ми остава същото. Днес ми се стори, че личито излиза повече. Като че, когато захладнява, остротата на грейпфрута почти не се усеща, в жегите имаше доста повече кисело от него, сега не https://bg-mam.ma/p/1209879/40683601

# 497
tuali, благодаря Flowers Blossom!  Точно от този коментар ми влезе в главата и от тогава го мисля. Обаче изключих от кого е отзива Simple Smile.

Някой има ли от комплектите н градините на Hermes 4x7.5ml? Интересува ме дали са с пулверизатор.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 16:33 от Dari_77

# 498
  • Стара Загора
Днес съм с Guerlain Samsara EDP и получих страшно много комплименти. Който и да влезе в стаята "ОО, много хубаво мирише тук". Grin Направо съм в шок. ;д

# 499
  • София
Каквото съм имала на Шанел с изключение на Шанс Тендър и КМ все ме е разочаровало. А  Алюра беше върха! Повей от минала епоха!
Наблюдавам същата тенденция и с Том Форд, обаче....
Но затова пък Ели Сааб не, а с Виктор и Ролф започваме много да се харесваме! Laughing

# 500
Dari, не е уау-невероятна оригиналност, но за парите си е супер и много приятен оптимистичен аромат, който е нито прекалено цитрус, нито прекалено плодов, нито прекалено цветен и заради това, според мен, е много носим за ежедневието.

# 501
  • София
tuali, благодаря Flowers Blossom!  Точно от този коментар ми влезе в главата и от тогава го мисля. Обаче изключих от кого е отзива Simple Smile.

Някой има ли от комплектите н градините на Hermes 4x7.5ml? Интересува ме дали са с пулверизатор.

Ако са от този тип - не, това са минита

Ако са тези - да, това се водят nomade bottle

# 502
С тези прекрасни снимки се много съблазнителни. Аз го гледах на добра цена за 10мл, ама то нали флакона ми се иска да го имам Wink .
Добре, че е Dez с нейното предизвикателство, иначе 2-3 оферти вече щяха да са мои.
Ходих да тествам част от уишлистата и резултатът - почти всичко отпадна. Колко е хубаво да се тества!
Но пък се запалих по градините на Hermes от една приятелка. (Аз имам само една). Ще тествам пак, имам време.
Другото което ме впечатли е Bouquet Ideale Xerjoff, който за мен е букет от ориенталски сладкарски подправки, дървесни ароматни нотки и сушени цветя с канела. Сега ще го мисля и него. Кътам си 2мл за специално настроение.
Elitsa_z, благодаря! Първите гледах, значи отпадат.

# 503
Като казахте уишлист и тестване мога само да кажа че и при мен е така.
"Колко е добре да се тества". Понеже скоро имам рожден ден и списъкът ми е желания е километричен, се почна едно пръскане, тестване и трябва да ви кажа че нищо не остана. Исках да сменя посоката и от свежи и приятни парфюми да мина на нещо по дамско и елегантно, но кожата ми не мисли така и си иска жасмин и тубероза. 😁
Аз ще продължавам да тествам, но вече не съм убедена че ще открия голямата нова зимна любов.

# 504
Другото което ме впечатли е Bouquet Ideale Xerjoff, който за мен е букет от ориенталски сладкарски подправки, дървесни ароматни нотки и сушени цветя с канела. Сега ще го мисля и него. Кътам си 2мл за специално настроение.
Един от най-любимите ми парфюми въобще. Напълно ме описва. Аз обаче не усещам почти нищо от изброените от теб нотки, съвсем различни неща.

# 505
Един от най-любимите ми парфюми въобще. Напълно ме описва. Аз обаче не усещам почти нищо от изброените от теб нотки, съвсем различни неща.
Ще се радвам да споделиш какъв е за теб. За мен е нещо различно от всичко което имам и ми прилича на някое ориенталски магазинче за подправки за бисквити и чай. Ще видя какво ще ми излезе когато пръсна повече, но го запазих за излизане и добро настроение.

редактирам се: прочетох отзива на densi и Босилка. На мен явно аромати на канела, ванилия и индийско орехче ми напомнят бисквити Simple Smile .

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 18:19 от Dari_77

# 506
  • на майната си
Интересна случка ми се случи днес, получих мостра на L'Homme À la Rose Maison Francis Kurkdjian в офиса, без да съм проявявал интерес, а харесвам рози принципно, доста даже.
Пазарувал съм от тях и шишета и мостри, но не бих казал че количествата са големи, но жестът е нещо много важно и това го умеят на Запад - да те накарат да се чувстваш важен не само с думи.
Относно аромата, ами на първо фъс - хареса ми доста, дали бих си взел шише - вероятно не. Розата е с качеството на тази, в Oud Satin Mood, гарнирана е с цитруси на нивото на Aqua Universalis серията и смоли, напомнящи за BR540. Общо взето композиран много фино и класно, типично за MFK.
В началото розата е сочна, не бих казал локуместа, по-скоро обляна с цитруси, но не толкова тъмни като при Lyric man, а зелени и искрящи - няма тамян тук. Развитието продължва с появата на смолите, които леко притъпяват цитруса и го правят не толкова искрящ, а по-зрял и улегнал. Лабданумът от Grand Soir също се усеща, но не чак толкова присъствено и се появява в късния драйдаун, където розата вече е креместа, без да е пудрена или прекалено цитрусова. Общо взето много добре балансиран аромат. Една колежка го тества и доста и хареса, не би било проблем да се носи и от дами, унисекс аромат си е за мен, въпреки надписите. Дамската версия не съм я тествал, за да направя съпоставки. Трайност на този етап не мога да коментирам, в първия час проджектва сравнително добре, но самия профил на аромата не предвещава да е нахален, а по-скоро дискретен офис аромат.
Пролет, лято и ранна есен ще е идеален за разносване.
Хубав аромат, спор няма - дали си заслужава цената, времето ще покаже.
Скрит текст:

# 507
Прекрасно и много ценно ревю, благодаря!

# 508
Бих пробвала тази роза, заинтригуах се. Дамската не  харесах никак.

# 509
  • София
Дами, нещо се запалих по кокоса. Но не сладникавия и захарен.

Тази година се сдобих с Aoud orchid и Intense tiare. И двата много ми харесват. Втория носих много и постоянно последните 3 месеца, но за съжаление на моята кожа не е най- интензивният аромат и се поливам здраво. Върху мен е красива наситена креместа гардения с леко кокосче.

Гледам, че сравняват Mancera Holidays с втория, но май е по- сладък? Бихте ли препоръчали парфюм с кокос, но да е кремест като в горните два (и Crystal noir), не сладникав като в Nude и Долче Гардън. За Мансерата какво ще кажете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт