На море в Турция - тема 69

• 93 500
  • 821
  •   1
Отговори
# 435
Някой престрашил ли се е за Нова Година в Анталия?

# 436
  • Варна
Едва ли има смелчаци за тази Нова Година. Прекалено много са неизвестните, дали ще можеш да влезеш в Турция, какви ще са мерките, дали ще можеш да се върнеш в БГ-то после ... Само разправии, тестове и още разправии ... А може и да приложат първоначалния план за който се говореше преди месец насам-натам, да затворят всички по домовете за Коледните и Новогодишните празници за 2 седмици, както е в момента в много държави. Така че тази година ми стигат рисковете, а за догодина ще чакаме да видим какво ще е положението.

# 437
  • София
Мойто некомпетентно мнение е такова, че на 21.12 ще охлабят синджира, народа ще се втурне да празнува, хотели, ресторанти, Банско, Турция, Гърция, коледния концерт на Веско Маринов (AC/DC не могат да съберат толкова народ)....ще се "изпозарази" тоя отруден и жаден за забавления народ и на 03.01.2021 кепенците пак ще паднат. Все пак това са страшно много загубени кинти от хотелиери, ресторантьори и т.н. ако сме под карантина.

PS изпозарази ненапразно е в кавички, който разбрал, разбрал.

# 438
  • Sofia
Със сигурност тази година няма да се получи този сценарий.Гърция въвеждат тест и карантина 10 дни от 18.12.Турция няма да разхлаби мерките преди 2021.Така,че ще пълним родните курорти,ако им се работи на нормални цени на бг хотелиерите.Ако не и тях ще пропуснем Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 19:32 от chocha

# 439
  • София
Някой престрашил ли се е за Нова Година в Анталия?
Хотелите в турските курорти предупреждават за отмяната на новогодишните програми, както и за затварянето на басейни, сауни и спа зони поради ограничения на коронавируса.
Например Maxx Royal Resorts и Voyage Hotels отменят традиционните гала вечери, които бяха насрочени за 31 декември. На гостите ще бъдат върнати парите от платените куверти за новогодишната програма.
В момента на територията на хотелите започнаха да действат и другите ограничения: работата на спа центровете е спряна, басейни, сауни, хамами и масажни кабинети са затворени.
Titanic Deluxe Golf Belek е принуден да предприеме подобни мерки. В навечерието на Нова година тук се очаква само празнична вечеря без програма и музикален съпровод. Ресторантът на хотела планира да приема гости до 22 часа. Освен това от хотела обявиха невъзможността да се посещават спа центъра, сауните и басейните.
Подчертава се, че ограниченията се дължат на заповедта на турското правителство, приета за борба с разпространението на COVID-19. Заповедта е валидна до 4 януари.

# 440
  • Sofia
Точно това имах в предвид за Турция. Турция става непривлекателна поне до 04.01. Simple Smile

# 441
  • Пловдив
С тези цени ще остане непривлекателна и за лятото.От година на година все по скъпо а качеството все по-ниско.Е съжалявам но всеки си прави сметката.

# 442
Някой мнения и впечатления за Club Mega Saray Belek?

# 443
  • Пловдив
Най- добре виж немските сайтове за мнения.Аз имам отзив от бъл.семейство които бяха това лято и останаха много разочаровани.Храната не била хубава,покривките в ресторанта скъсани по скоро приличало на студентски стол.Доста от услугите от предходни години липсвали.Плажа е с малки камъчета и веднага става дълбоко.

# 444
Здравейте,
Някой със скорошни отзиви за IC GREEN PALACE?

# 445
Здравейте,

Да, върнахме се от там преди малко повече от месец, две седмици престой. Кажете какво най-общо ви интересува. Ще ви разкажа с удоволствие.

# 446
Да се похваля с резервация за Club hotel Letoonia ,Фетие.Дано тази година успеем да отидем.Аз и съпруга ми се надяваме да се ваксинираме още януари ,и вече да сме свободни да живеем нормално.От Емералд не ми поискаха нищо,прехвърлиха капарото ни за новата резервация и само трябва да доплатим 25 дни преди пътуването.Дано всичко е наред .

# 447
Здравейте,

Да, върнахме се от там преди малко повече от месец, две седмици престой. Кажете какво най-общо ви интересува. Ще ви разкажа с удоволствие.
Ние сме 3 двойки без деца. Видях, че има забавления за малките, но се чудех дали преобладават семейства с деца. Преди няколко години беше детска лудница в Папилон Зеугма и ни дойде в повече.
Стаите как са? Четох, че са реновирани.
Какво е качеството на All Inclussive?  Разнообразие от храна, напитки, обслужване
И как е плажа? Доволни ли сте от хотела като цяло, забележки.. ей такива неща Simple Smile
Колебаем се между него и Voyage Bodrum,който е само за възрастни

# 448
  • София
И аз смятам да прехвърля нашата резервация от тази година, за следващата в Камелия К клуб. Казват, че щял да отвори, дори нямат места за м.май, та ще отложим за юни. Дано сме здрави и да осъществим пътуването.

# 449
milena12345, ще кажа първо, че ние бяхме на семейна почивка с малко дете и сме търсили именно детски удобства.
Хотелът има чудесна база, огромна и много добре поддържана зелена площ. Намира се на първа линия, плажът е с хубав, ситен пясък, има съвсем малко камъни в началото и не ставаше рязко дълбоко. Според мен плажът беше съвсем приятен. Шезлонги и хавлии имаше предостатъчно.

Хотелът има отлична детска част, която според мен е добре отграничена от множеството други, по-дълбоки басейни, които не представляват интерес за семейства с малки деца. Според мен, двойки без деца могат да се чувстват добре. Но пак казвам, ние бяхме от другата страна Simple Smile

Стаята, в която ние бяхме настанени беше хубава, на трети етаж. Банята беше в много добро състояние, хигиената на ниво. Минибарът го зареждаха всеки ден. Ние почти не консумирахме нищо от него, но винаги допълваха веднага. В стаята имаше халати, пантофи, достатъчно козметика за баня.

Ресторантът - ние бяхме по Ковид време, както казах преди 5-6 седмици се прибрахме. Съответно не мога да кажа как е обичайното обслужване в нормален сезон. За мен лично, има хотели с по-добра храна. Тази ми беше твърде европейска, твърде еднотипна. Не че избор няма, имаше голям. Ежедневно имаше за обяд и вечеря хубава риба на скара - ципура и лаврак. Агнешко печено имаше редовно. Скарата беше добра и разнообразна. Просто ние обичаме турска кухня, обичаме и вегетарианска храна. Всичката храна беше зад витрини. Персоналът беше много мил, спазваха изключително стриктно мерките за сигурност. Стараеха се много, обслужваха много добре без да е натрапчиво. За алкохол не мога да кажа много - имаше обаче Джак Даниелс в Олл Ин, имаше и приятни коктейли.

Мен това, което истински ме дразнеше, беше масата руски туристи, които се чувстваха безсмъртни. Никакви хигиенни мерки, никакви маски и забележка не им се правеше. Бяха по-скоро руснаци в добро финансово състояние, но въпреки това много нахални. Нямам против никакви туристи - араби, руснаци, немци, но 80% руснаци ми дойдоха много. Аминация, детски клуб, всичко се водеше основно на руски. Не знам корона сезонът ли беше причината или това е основната клиентела на хотела.

Ако си падате по шопинг, до центъра на Анталия с автобус е около 45мин. Спирката се намира точно пред бариерата на хотела. Автобус LC07 стига директно до центъра на града, минава всеки 20 минути. Цената на човек беше под едно евро (май беше 3 лири). С него може да стигнете до мол MarkAntaliya AVM, който е в центъра на града.

Около самия хотел няма нищо, ама нищо, на пешеходно растояние. Имайте това предвид също. Ние обичаме Турция и независимия туризъм и на мен тази отдалеченост не ми допадна. Ако ще ходите с кола до там, този проблем отпада.

Обобщено: чудесна база, огромна зелена площ, хубави чисти стаи, храна на високо ниво без да е нещо незабравимо, хубава и широка плажна ивица, много хубава детска част с отопляем басей, много и сравнително изолирани басейни за възрастни, много руснаци, в близост до комплекса нищо на пешеходно растояние.

Ако още нещо ви интересува, питайте, ако мога да ви кажа.

Общи условия

Активация на акаунт