Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Като казвате ограничаване на въглехидрати бързите въглехидрати ли имате предвид? Същия режим ли се препоръчва и при ИР? Ако спра глутеновите и захарта? Като цяло ми е доста интересна темата за режима, има ли специална тема за това във форума, където може да коментираме по-подробно?

# 121
Уоман, чувстваш се добре заради спорта, контролираш кортизола и инсулинова чувствителност. Спри да тренираш 1 месец и ще видиш ефекта. 😉 т3 пада пак заради спорта. Аз лично избрах спорта и т3 отвън. Важното е да се чувствам добре.
 Пише, ако видиш ефект от гугула.🙂

Почнала съм го от  2-3 дни, след месец ще пусна контрола да видя как са нещата. Почнах и ашваганда, включих и твоите пробиотици - ентеросан България + ентеросан Т. Чакам и глутамина, да го включа и него в артилерията Grinning

# 122
Като казвате ограничаване на въглехидрати бързите въглехидрати ли имате предвид? Същия режим ли се препоръчва и при ИР? Ако спра глутеновите и захарта? Като цяло ми е доста интересна темата за режима, има ли специална тема за това във форума, където може да коментираме по-подробно?
Има две. Едната е за ИР, другата за НВВМХ и палео

# 123
При мен ашвагандата повлия само емоциите. Докато я пиех с магнезий или чай от лавандула, се чувствах невероятно спокойна (не като надрусана и неадекватна). Просто ме обземаше едно такова приятно спокойствие, че чак ми се повдигаше положително и настроението. Нали знаеш, че ашваганда усилва действието на другите лекарства или добавки, които пиеш. Та, следи с какво го взимаш, ако не, вечер преди лягане самостоятелно го пий. (Чай от лавандула е мн приятен и на вкус, и на мирис. Пробвайте. Препоръчвам.)😉

# 124
Като каза магнезий, ти по кое време го пиеш? И какъв магнезий?

# 125
Имам и цитрат, имам и глицинат. И противно на схващанията, като че ли с глицинат по-лесно ходя до 00. Цитратът ми е на Now foods, а глицинатът на Dr. Best. По всяко време го пия, като се сетя след хранене. Но най-добре е вечер преди сън. Моите хапчета са от по 100 мг, та спокойно може и 2 пъти дневно - сутрин и вечер. Ако взимаш някакъв метформин, не накуп, защото става чревна авария🤪 - поне през 2 часа да са.

# 126
Не пия метформин.
Аз питах заради отстоянието от л-тироксина.

# 127
4 часа след хормона или вечер преди сън.

# 128
Аз пия бисглицинат вечер, и моите са от 100мг та направо по 2. Магнезия си е препоръчително преди лягане или след физическо натоварване

# 129
И аз преди го пиех вечер, но прочетох на първа страница, че се пиел 10 часа преди хормон, та взех да го пия по никое време следобеда Grinning и като вземе, та ми се приспи на работа Grinning

# 130
Хаха успокояваш се следобедно а Simple Smile
При мен се получава около 8ч преди хормон, но аз не се втелявам чак толкова в тези часове. Гледам да не пия нищо близо до хормона, но съвсем точно часовете не ги спазвам.

# 131
  • Столичанин ама не в повече :D
А наистина ли при високи стойности трябва да кипиш от енергия и слабост? Аз съм вечно заспала и дебела. Нямам суха кожа, акне боря откакто се помня. Една приятелка ми каза това, съмнява се в резултата ми.
Няма как при каквито и да са стойности от отклоненията човек да кипи от енергия, объркването е станало от това, че тя е прочела за понижени стойности, тоест хиперфункция, където класическите симптоми са ниско тегло и нервност (както класическите симптоми на хипофункция са наднормено тегло и умора), само че нервност и кипене от енергия нямат много общо помежду си, относно акнето изследвай цинк, но проблемите с кожата се оправят, когато тялото се изчисти отвътре, кожата не е нищо друго освен един трети бъбрек и реално най-големия орган в тялото, инак другото е все едно на един човек с анемия да му се слага руж на лицето. Едно от десетките подобрения при мен беше изчистването на кожата.
Е, аз работя от вкъщи, откакто започна пандемията, та движението ми съвсем намаля и затова се чувствам изморена постоянно. Преди не беше така, защото ходех пеша много. Да питам и нещо друго относно храненето или по-точно пиенето. Четох различни източници за кафето и информацията си противоречи. От една страна за ир и като превенция на диабет тип 2 е било полезно, а от друга вреди на щж особено при хашимото. Та може ли да пия кафе просто в малки количества, например веднъж на ден?
Човек за да си отговори на въпроса дали кафето е полезно или не първо трябва да проумее простата истина, че в този свят няма как нещо да се появи отникъде (буквално), какво е обяснението за пиенето на кафе - че дава допълнителна енергия, след осъзнаването на по-горе описаната истина обаче дали точно така стоят нещата? Не, кафето не дава допълнителна енергия, а всъщност кара организма да отдели от запасите си на енергия, защото тялото винаги пази енергия в резерв, която да се използва при екстремни ситуации, от каквото и да е естество, при хора в добро здраве, които пият кафе, какво се случва, организма отделя от запасите си на енергия, но след това бързо си ги наваксва, при проблеми с щитовидната жлеза обаче нещата стоят по друг начин, енергийните запаси на организма вече са компроментирани, човек се чувства изморен и има нужда от повече време за да се възстанови, когато пие кафе, и без това намалените запаси на организма намаляват още повече, и това неминуемо затруднява процеса на възстановяване. Според проучвания кафето всъщност намалява инсулиновата чувствителност тъй като блокира определен протеин в организма, чиято функция е да контролира колко инсулин да произведе тялото и реакциите на клетките към него
Аз също пия кафенце и сутрин, и следобед. Ако нямам време да си го изпия ритуално си го взимам в колата.
Момичета, пуснах изследвания, моля коментирайте ги. Еутирокс 75 1/2 и през ден по 1/4.

Витамин д трябва да го качиш над 40, ще подобри цялостното състояние, както и функцията на щж, инсулина наистина е висок, но защо няма глюкоза? Изследвай и желязо най-вероятно ще е ниско. Освен това е добре и чернодробни ензими. Инсулин се сваля, когато човек почне да се храни правилно с естествени храни, шоколада (въпреки, че е едно от големите изкушения на жените) не е добра идея, замени го с плод (без банани), или ако толкова искаш да усещаш вкуса на какаото, сурови какаови зърна, някакви ядки или семки, малко фурми, всичко смляно и имаш прекрасен суров шоколад, пълен обаче с витамини и минерали. Относно храненето, наблягане на повече сурова храна и растителни протеини, месото и млечните вдигат инсулина, яйцата не толкова, но вдигат холестерола (което ме подсеща да ти препоръчам и него да го изследваш).

# 132
Айде и аз да дам отчет. На 62,5 т4 и 8,3 т3 съм. Определено т3 стабилно потиска тсх. Мисля да оставя т4 на 62,5 и да намаля т3 на 6,25, за да се размърда жлезата. Много мразя такива резултати, и то точно преди студените сезони, защото 62,5 може и да са ми малко и след 2 месеца пак тр да правя контрола. Разсъждавам си (щото ми писна да спонсорирам лабораторията, а сме и двама). Как ли се нагажда доза с право на 1 изследване годишно🧐

# 133
Айде и аз да дам отчет. На 62,5 т4 и 8,3 т3 съм. Определено т3 стабилно потиска тсх. Мисля да оставя т4 на 62,5 и да намаля т3 на 6,25, за да се размърда жлезата. Много мразя такива резултати, и то точно преди студените сезони, защото 62,5 може и да са ми малко и след 2 месеца пак тр да правя контрола. Разсъждавам си (щото ми писна да спонсорирам лабораторията, а сме и двама). Как ли се нагажда доза с право на 1 изследване годишно🧐

Защо право на едно изследване?

# 134
Бонго  Т4 не трябва ли да вдигнеш малко? Струва ми се ниско в предвид, че ще идва и зима, или ти се опираш на доброто Т3.

JoySS ами защото по каса, рядко някой лекар пуска повече от 1-2 пъти в годината изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт