Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Това за движението съм го забелязала и при себе си. Аз не тренирам, но ходя пеш до работа и в обедната постоянно съм в движение. Не кипя от енергия, но съм с що годе добър тонус. Когато съм в отпуск или празнични дни т.е. имам застояване вкъщи и ставам тотален парцал.

# 106
Е, аз работя от вкъщи, откакто започна пандемията, та движението ми съвсем намаля и затова се чувствам изморена постоянно. Преди не беше така, защото ходех пеша много. Да питам и нещо друго относно храненето или по-точно пиенето. Четох различни източници за кафето и информацията си противоречи. От една страна за ир и като превенция на диабет тип 2 е било полезно, а от друга вреди на щж особено при хашимото. Та може ли да пия кафе просто в малки количества, например веднъж на ден?

# 107
Специално за кафето, досега не съм срещнала нито едно достоверно и убедително мотивирано твърдение, че кафето наистина вреди на щж. Всичко са само някакви изолирани догадки. Аз пия по 1 до 2 (рядко) на ден и не съм забелязала никакво влошаване във функцията и хормоните. Ако не го пия, трудно ходя до 00, което ми е по-голям проблем всъщност. Ако тр да избирам, предпочитам ежедневното изчистване на червата.
Ще ми е интересно наистина да прочета доказателствен материал за връзката и вредата на кафето върху жлезата.

# 108
Пия сутрин голяма чаша и следобед още едно малко кафе. Пия кафе цял живот дето се вика Simple Smile , спрях цигарите преди години, и мислех, че и него ще спра заради това, но не. Също не съм забелязала влияние върху щитовидната.

Бонго аз съм чела тезата за против кофеинови напитки по принцип, т.е. самото превъзбуждане ли имат в предвид, че влияе зле нямам идея.

# 109
Да, вероятно. По-скоро кафето, според мен, може да има отрицателен ефект върху надбъбречните жлези и нивата на кортизола, използвано дълго във времето, отколкото на която и друга жлеза. И пак зависи от количеството. 4-5 кафета на ден не е нормално. Такова наливане може би изисква щателна проверка на надбъбречните.

# 110
Здравейте, не знам дали е правилното място, но не мога да открия Еутирокс от 25мкг в никоя аптека. Някой знае ли от къде в гр. София мога да намеря?

# 111
Обикаляте и търсите, в различните аптеки има различни мг, но 25мг май най-много липсва. Аз съм в друг град, но оня ден в Марешки имаха всичко без 100мг . Иначе вземате 50мг и пиете половинка

# 112
Момичета, някой може ли да ми препоръча лицево челюстен онкохирург в Ст. Загора? На майка ми са и правили панорамна снимка заради едно подуване между венеца и синуса и след това са и казали че има рак.

# 113
От жлезата да ви се е схващала челюстта?

# 114
Аз също пия кафенце и сутрин, и следобед. Ако нямам време да си го изпия ритуално си го взимам в колата.
Момичета, пуснах изследвания, моля коментирайте ги. Еутирокс 75 1/2 и през ден по 1/4.

# 115
Инсулинът ти е ужасен и вит.Д е нисък. Пиеш ли добавка Б12?

# 116
Относно щитовидните - ниска ти е дозата и Т3 и Т4 са ниски.
Както е казала Миоки, инсулина много висок, вит. Д нисък.
В12 след прием ли е? Ако не, провери как е лития да не би да е нисък и да не усвояваш и той да "плува" в кръвта.

# 117
Вит Б12 беше много нисък и взимах подезични, ще го спра. Бързо се е повлиял. Пуснала съм и хомоцистеин, но ще излезе през седмицата. Но за инсулина нищо не знам, какво да правя? Наблюдавам се от дълго време, че налитам на шоколад. И то по малко, но редовно.Нищо друго сладко. Та помагайте, кой път да хващам. Нямам ендо.

# 118
Диета - силно ограничаване на въхлехидратите и увеличаване на мазнините и протеините. Това ще помогне и за усвояването на вит.Д - той е мастно разтворим. Знам, че тук няма много почитатели на нисковъглехидратните диети, но си струва да прочетеш поне, пък както си решиш.

# 119
Вит Б12 беше много нисък и взимах подезични, ще го спра. Бързо се е повлиял. Пуснала съм и хомоцистеин, но ще излезе през седмицата. Но за инсулина нищо не знам, какво да правя? Наблюдавам се от дълго време, че налитам на шоколад. И то по малко, но редовно.Нищо друго сладко. Та помагайте, кой път да хващам. Нямам ендо.

Колко почивка направи преди изследването на В12? Ако не си изчакала достатъчно, резултата вероятно не е достоверен.

За инсулина си трябва ограничение на захар и въглехидрати, колко ниски ще ги поддържаш е въпрос на личен избор. Не се препоръчват драстично ниски заради влошаване на функцията на щитовидната принципно, но има хора които си карат така, други с малко по-високи. Четене ти трябва по темата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт