Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Възможно ли е повишаване на долната граница на кръвното да е от ЩЗ...или пък от хормона? Става дума за кръвно 125/93 - измерено 2-3 пъти все с тази стойност- което известно време по-късно (около час) беше 125/89. А тази сутрин беше 119/79 и 118/80. Причината поради която измерих беше шум в ушите, болка в горната част на главата и тъпи болки/напрежение по ръце и крака- симптомите приличаха на грипоподобни почти и тъй като не вярвах да са от грип, глава когато не съм болна ме боли изключително рядко и моето кръвно обичайно си е около 120/80, нещо ме накара все пак да го проверя...Главата продължава да ме наболява, въпреки че отдавна долната граница е 79-80 Thinking

# 226
  • София
И при мен нещо подобно се наблюдава и аз се чудих дали причината е щитовидната жлеза. Даже при мен границите са по-събрани.

# 227
Тези дни- откакто нощем започна да захладнява- забелязах съвсем лек шум в ушите (отдясно по-точно) и съвсем лека склонност за главоболие, за по няколко минути, едва доловими болежки по тялото... Реших, че е нещо от смяната на сезоните/температурите, може би от ЩЗ. Но това с приближаването на границите за мен е ново, кръвното ми винаги е било стабилно...

# 228

Това е от днес. .... В петък съм на ендокринолог. Да видим какво ще каже.
Моля кажете какво да изследвам за косопад. Просто косата ми остана на половина.....

# 229
Вероятността да откриеш чрез изследване причината за косопада, клони към нула по мои наблюдения.
Ниско желязо по принцип може да е част от причината, но може да е и нисък прием на протеин, някое заболяване като на щитовидната или пък проблеми с КЗ и инсулин. Обикновено проблемът е комплексен и за това е трудно откриваем, защото не е заради една конкретна причина и "поправката" на едно нещо често не е достатъчно.

Моята коса опада много сериозно последните години, но след промени в начина на живот и хранене, в момента ми расте изцяло нова. Като ми погледнеш главата, 1/4 е нови косми. Не знам дали ще се възстанови напълно, защото все още са къси, но това което виждам ме радва и дава надежда, че няма да се наложи да си купувам перука за сега.

# 230
Вероятността да откриеш чрез изследване причината за косопада, клони към нула по мои наблюдения.
Ниско желязо по принцип може да е част от причината, но може да е и нисък прием на протеин, някое заболяване като на щитовидната или пък проблеми с КЗ и инсулин. Обикновено проблемът е комплексен и за това е трудно откриваем, защото не е заради една конкретна причина и "поправката" на едно нещо често не е достатъчно.

Моята коса опада много сериозно последните години, но след промени в начина на живот и хранене, в момента ми расте изцяло нова. Като ми погледнеш главата, 1/4 е нови косми. Не знам дали ще се възстанови напълно, защото все още са къси, но това което виждам ме радва и дава надежда, че няма да се наложи да си купувам перука за сега.

Аз съм с Хашимото. Желязото ми е добре,КЗ също. Инсулин ще гледам да изследвам следващата седмица.
Явно обаче и при мен ще се наложи кардинална промяна в навици,начин на живот и хранене...

# 231
трябва ти едно изследване което обикновено се прави при съмнения за базедова болест -Трак https://www.thyroidbg.com/zabolyavaniya/hiper/bazedova-bolest[/quote]
Аз съм го направила и то е първото в изследванията за щитовидната жлеза -TSH рецепторни антитела

# 232
трябва ти едно изследване което обикновено се прави при съмнения за базедова болест -Трак https://www.thyroidbg.com/zabolyavaniya/hiper/bazedova-bolest
Аз съм го направила и то е първото в изследванията за щитовидната жлеза -TSH рецепторни антитела

Това във връзка с косопада ли? Ако да, няма нищо общо по мое мнение. Това са антитела като ТАТ и МАТ и да прави се при хиперфункция обикновено за проверка за Базед.

ивка1986 всичките ти витамини са много ниски, вземай мерки. За косопад е казала Миоки наистина трудно се открива точна причина, често е хипофункцията, друг път желязо, понякога проблем с цинк, има си и сезонен.

# 233
Mibobo,поста ми беше към Lemy.Не знам защо така се е получило.

# 234
Mibobo,поста ми беше към Lemy.Не знам защо така се е получило.

Аха ясно Simple Smile

При цитирането се е разкъсал поста, нищо разбрахме се Simple Smile . Надявам се и Леми те е разбрала

# 235
Да, вярно, пропуснала съм го. 😁

# 236
Тъй като влизат и момичета с Базед тук, това може да им е полезно. А пък и в днешно време вече всякакви билки има в магазинчетата за чай, та рецептите са напълно изпълними. Бременните да не експериментират!
http://www.bilkitevbulgaria.com/%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D … D0%BF%D1%82%D0%B8

# 237
Вече започвам сериозно да се съмнявам на какво учат ендокринолозите в България.
Нов ендокринолог, ново твърдение - никога не се изследва FT3, не бил полезен и достоверен, но поставяйки под съмнение изобщо нуждата ми от Еутирокс. Все пак реши да продължа да го приемам, ще видим на следващите изследвания. Само TSH - разбира се...

# 238
  • Столичанин ама не в повече :D
Възможно ли е повишаване на долната граница на кръвното да е от ЩЗ...или пък от хормона? Става дума за кръвно 125/93 - измерено 2-3 пъти все с тази стойност- което известно време по-късно (около час) беше 125/89. А тази сутрин беше 119/79 и 118/80. Причината поради която измерих беше шум в ушите, болка в горната част на главата и тъпи болки/напрежение по ръце и крака- симптомите приличаха на грипоподобни почти и тъй като не вярвах да са от грип, глава когато не съм болна ме боли изключително рядко и моето кръвно обичайно си е около 120/80, нещо ме накара все пак да го проверя...Главата продължава да ме наболява, въпреки че отдавна долната граница е 79-80 Thinking
Възможно е да, много хора на хормон, започват да пият и лекарства за кръвно, като съм говорил по тая тема и с лекар. Специално за долната граница трябва да се обръща внимание при хипофункция, защото тя е пряко свързана със сърцето. Но главоболието причинено от високо кръвно е отзад в тила. Още няколко неща да добавя, които се сетих днес, макар и слабо вероятно долна граница може да се вдигне и от затруднена работа на бъбреците, споменавам го защото нали ти беше на вм хранене, което ги натоварва, другото нещо е висок лош холестерол.

Това е от днес. .... В петък съм на ендокринолог. Да видим какво ще каже.
Моля кажете какво да изследвам за косопад. Просто косата ми остана на половина.....
След като казваш, че желязото ти е добре изследвай феритин и трансферин, първото е железните запаси в кръвта и обикновено при негово ниско ниво е възможен косопад, дори и при добро желязо, второто е наситеността на желязо в клетките. Разбира се и изследваните показатели трябва да започнеш да ги вдигаш, защото са ниски.
Вече започвам сериозно да се съмнявам на какво учат ендокринолозите в България.
Нов ендокринолог, ново твърдение - никога не се изследва FT3, не бил полезен и достоверен, но поставяйки под съмнение изобщо нуждата ми от Еутирокс. Все пак реши да продължа да го приемам, ще видим на следващите изследвания. Само TSH - разбира се...
Ами не само в България, а навсякъде ендокринолозите не възприемат фт3 за медицински важен, което въпреки, че ми е напълно ясно защо е така, е тъпо, щот реално от него основно зависят симптомите.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 11:31 от jerami

# 239
Привет
Диагностицираха ме с Хашимото, хипер функция
Причината да започна изследвания бе ужасното сърцебиене. Сложиха ми холтер и резултата бе епизоди до 170 удара и среден пулс 100
След хормонални изследвания истината излезна.
В момента съм на терапия 3 метизола и три половинки пропранолол.
Проблема е, че все още имам ужасно сърцебиене. В съня под 72 удара не ми пада пулса (нося гривна). През деня в покой ми е 90. Като почна да се движа и гривната понякога не ми улавя пулса

Може ли някои да сподели опит, колко време е нужно за да почуствам облекчение. Чуствам се ужасно. Повече бета блокер не мога да пия, защото съм с ниско кръвно. Лекаря даже вика да се опитвам да го намаля като се облекча. По отношение на хормоните казва, че ако ми увеличи дозата, ще отида в другата крайност.
Вече съм 3 седмици след началото на лечението и почвам да се отчайвам, че няма да се подобря.
Съжалявам за дългия пост

Общи условия

Активация на акаунт