Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 332
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, искам да попитам как са резултатите за този Гликиран хемоглобин(HbA1c)-5.20%(NGSP)-Референтни стойности-до 6.00, може ли на базата на него да се направи извод за инсулинова резистентност? Другото нещо-досега ендокринолог когато ми е гледал на ехограф жлезата заключението винаги е било-хипофункция  с неповишен кръвопоток, а сега ми пише класическо хашимото с повишен кръвопоток-какво означава този повишен кръвопоток? Благодаря ви..

# 631
Здравейте отново! Откакто взимам Л-тироксин, 45 дни по половин таблетка от 25 мг, цикълът ми просто... спря, няма го никакъв, вече 7 дни закъснение. В понеделник ще се чуя с лекарката, а и ще чакам резултати от изследвания. Никога до сега не съм имала такова закъснение, обикновено ми е като по часовник. Възможно ли е тироксина да е повлиял?! Случвало ли ви се е и на вас?,

# 632
Не може да се правят заключения дали има инсулинова резистентност или не само по гликиран хемоглобин. Кръвната захар може да си е с добра стойност и пак да има висок инсулин.

# 633
Здравейте, според вас дали имам ИР?
Инсулин 11.49 µU/mL (2.6 - 24.9)
Глюкоза 4.8 mmol/L (3.5 - 6.1)
Това е сутрин на гладно след 1 месец без никакво сладко, глутен и млечни продукти.

# 634
Започнах да се бъркам вече в коя тема съм Blush
Напълно е възможно да има ИР при подобен инсулин на гладно...

# 635
Royz, нома-индексът ти е 2,45. Да, имаш ир. За 1 месец не очаквай съществено подобрение. Трябва най-малко половин година, за да започне някакъв възстановителен процес в чувствителността на клетките към инсулина. И пак не е гаранция. Може и завинаги да си остане ир дори и да не премине към диабет. За подобряване на чувствителността най-доброто средство е изграждане на мускулатура, т.е прави редовни, силови упражнения с тежест, която ти е комфортна, та дори и собствената тежест на тялото, като начало.

# 636
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, искам да попитам как са резултатите за този Гликиран хемоглобин(HbA1c)-5.20%(NGSP)-Референтни стойности-до 6.00, може ли на базата на него да се направи извод за инсулинова резистентност? Другото нещо-досега ендокринолог когато ми е гледал на ехограф жлезата заключението винаги е било-хипофункция  с неповишен кръвопоток, а сега ми пише класическо хашимото с повишен кръвопоток-какво означава този повишен кръвопоток? Благодаря ви..
Означава, че жлезата работи по-активно за да произвежда хормон (обикновено при стимулация на тсх или на тсх рецепторни антитела). За гликирания са ти отговорили, той единствено показва средната кръвна захар за последните 3 месеца.
Здравейте отново! Откакто взимам Л-тироксин, 45 дни по половин таблетка от 25 мг, цикълът ми просто... спря, няма го никакъв, вече 7 дни закъснение. В понеделник ще се чуя с лекарката, а и ще чакам резултати от изследвания. Никога до сега не съм имала такова закъснение, обикновено ми е като по часовник. Възможно ли е тироксина да е повлиял?! Случвало ли ви се е и на вас?,
Може да.
Здравейте, според вас дали имам ИР?
Инсулин 11.49 µU/mL (2.6 - 24.9)
Глюкоза 4.8 mmol/L (3.5 - 6.1)
Това е сутрин на гладно след 1 месец без никакво сладко, глутен и млечни продукти.
Да, инсулина на гладно трябва да е под 10 (дори под 8 според някои спецалисти, като и аз се присъединявам към тяхното мнение), един месец е прекалено малко за големи промени. Имай предвид, че и прекалено количество животински протеини и мазнини също вдигат инсулина. Можеш да провериш как са чернодробните ензими асат, алат, ггт, също и какъв е холестеролния профил (висок лош холестерол и високи триглицериди не са ок).

# 637
Здравейте,
Бихте ли ми казали високи ТАТ и МАТ всяко едно за какво възпаление говореше, знам, че едното за стомах, ако не греша?
Благодаря

# 638
Принципно МАТ е стомашно-чревен тракт, ТАТ - периферия на тялото (уши, нос, гърло, зъби, пикочо-полова система)

# 639
Момичета, помагайте. На 19.10 ТСХ ми беше 1.2, преди седмица разбрах за бебо и днес си направих контролен на ТСХ .. не мога да повярвам колко е скочил.. Сега пия 75/5 дни и 50/2 дни седмично. Мисля да вдигна от утре на 100.
В поденелник съм на едно ама до тогава ..?

А на ММ изследванията също май не са много ок..едното искаше да направим за ИР някой изследвания, и калция излиза втори път висок..

# 640
Доколкото знам от доц. РУСЕВ е нормално да скочи в начална бременност тсх

Момичета, помагайте. На 19.10 ТСХ ми беше 1.2, преди седмица разбрах за бебо и днес си направих контролен на ТСХ .. не мога да повярвам колко е скочил.. Сега пия 75/5 дни и 50/2 дни седмично. Мисля да вдигна от утре на 100.
В поденелник съм на едно ама до тогава ..?

А на ММ изследванията също май не са много ок..едното искаше да направим за ИР някой изследвания, и калция излиза втори път висок..

# 641
Бенчита, трябваше да пуснеш и Т3 и Т4, че само ТСХ.... Но най-вероятно е нещо от Ковида, много хора се оплакват от проблеми с хормоните после, най-често се влошава хипофункцията. Аз бих вдигнала по-плавно или на 75мг или на 100/75 през ден.
При мъжът ти да, висок инсулин. За калция нямам много идея, да е пил големи дози вит.Д?

П.П. виждам, че има изследване за антитела за Ковид. Колко време мина от теста? Чела съм, че трябва поне 3 седмици.

# 642
mibobo, ние пуснахме PSR и един за антитела. Като този за антитела е два вида - качествен и количествен. При количествения трябва да минат 3, 4 седмици, за да са реални резултатите, но за качествения казаха, че може. Днес реално ни е 16-тия ден от какт разбрахме, че сме +.
А за ТСХ-то наистина не вярвах, че такава разлика ще има с изследване от преди 2 седмици.. Затова не пуснах другите, ще ги пусна тези дни, направо с изследванията които АГ-то ще ми назначи..
А за ММ, пием по 5 капки на ден и двамата вит. Д.. Странна работа, може да се наложи да изследваме паратхормона.

# 643
Колко ти е TSH, гледам гледам и не мога да го видя в изследванията?

# 644
4,620 виждам аз, Леми.

Общи условия

Активация на акаунт