Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 63

• 35 344
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Mibobo,  благодаря.  Дано не си права за хашимото.  До десетина дни ще пускам изследване и ще се разбере.

# 601
Споделям относно тирозинт за майчетата mibobo, Happy и всички останали с хаши-дечица. Няма онзи ефект, който очаквах и който описват други пациенти. Моето дете го пие вече 4 месеца. Отначало (първия месец) правех всяка седмица изследване и тсх падаше главоломно от 10 до 0,5 за 4 седмици, като тръгнах от 75, на 50 и 62,5. Като стигна 0,5, спрях изследванията и оставих на доза 62,5, като се надявах това да е краят и тук да стопираме с вариациите в дозирането. След 45 дни обаче, тсх отново се оказа 9. Вдигнах на 75 и още 45 дни тсх е 10. Да фт4 е 18 при горна граница 22, фт3 на 70%. Сега редувам 75/100 вече. Отчайвам се, не знам какво става, притеснявам се за сърцето. Тепърва навлиза в пубертета (11 г) и предполагам, че тялото затова иска толкова много хормони. Чакам Д и б12 утре, преди бяха под норма (юли). Иначе порастна на височина и даже днес ми се похвали, че е отслабнала 1,5 кг (щото ендото я тормозеше за килограмите със забележки, макар че е 146 на 46 кг).

# 602
Дано въпросът ми не ви се стори глупав. Открих ,че имам Хашимото малко преди бременността ми. Всичко мина нормално,следяхме хормоните,родих и продължавам да се следя. Въпросът ми е детето ми трябва ли направи някакви специални изследвания също? При положение,че всичко е било под контрол през бременността възможно ли е да има трайни увреждания на детето

# 603
Ох, това с дозата в пубертета ми докара първите бели коси. Обаче сякаш си има връзка със скоковете на растежа. Моят младеж стигна до 100 мг и даже известно време беше малко, но задържахме, защото влияе на сърцето и получава сърцебиене...еми порастна с над 20 см и над 10 кила за няколко месеца. Сега пак поспадна тсх, след месец ще видим пак. Благодаря ти за отзива Hug, знам какво ти е, не го мисли толкова Sad Хубавото е, че поне има хормон и начин да се набавя. Не винаги можем да се излекуваме к да върнем състоянието на жлезата. Вече мисля, че дори да сме на най-щадящия режим и в най-забутаното село, самата природа е отровена, проникнали са достатъчно отрови в нас и просто това е. Sad Приемаме хормона, щадим си стомаха и емоциите Sad

За авирон- имунолога рече, че го продават като имуностимулатор, но било по-скоро противовирусно, затова го препоръчват спокойно, имали опит и не вредяло. Сега, то и водата, и солта, и всичко може да навреди, но принципно ако някой прецени- не е забранен за употреба, както много други препарати.

# 604
Здравейте, благодаря за обратната връзка.
Сигурна бях, че ще получа ценна информация.
Сега съм по-спокойна за детенце, но мисля да продължавам периодично да я следа.
Днес излязоха новите резултати
Тсх 2.23 (0.27-4.20)
Ft4 9.94 (12.00-22) покачил се е едва с 0.22при доза 25 Еутирокс
Ft3 4.02 (3.10-6.80)
TAT 23.34 до 115
МАТ 11.6 до 34
Желязо феритин и инсулин ще изследвам също.
Смятате ли, че трябва да повиша дозата?
Притеснявам се тсх да не падне доста ако я увелича, но смятам че не ми е достатъчна.
Ендокриноложкаха каза, че иска само тсх при контролата.
Какво мислите за стойностите на антителата.
Дали има вариант да са фалшиво понижени заради бремеността?

# 605
Момичета, както знаете съм + за ковид, след като се заразих от едното. Чувствам се доста по-добре, слава богу, НО от няколко дни МЦ ми закъсняваше (знаете че с ММ правим опити от известно време), та.. 2 чертички 😁🙏💐 Щастието е неописуемо, вече говорих с гинеколог успокои ме, че антибиотика който пия не е опасен за бременни, но не мога да се свържа с едното. Явно жената е в болничен все още. Не знам сега как да реагирам.. Това са ми изследванията от преди седмица /като глюкозата е 4.05/
Какво ще ме посъветвате..

# 606
Бенчита, честито! Hug Според мен, обърни внимание на Б 12, магнезий и фолиева киселина (очаква се с напредване на бременността да намаляват, затова дръж ги под контрол- а фолиевата е важна и сега).

# 607
Ох, благодаря. Вярвате ли, че никой не знае..а вие да 😁😊..Да, фолиева пия от две седмици вече. За хормона се притеснявам, защото знам, че е важно още в началото да се следи и увеличи дозата 🤷‍♀️

# 608
  • София
Ох, благодаря. Вярвате ли, че никой не знае..а вие да 😁😊..Да, фолиева пия от две седмици вече. За хормона се притеснявам, защото знам, че е важно още в началото да се следи и увеличи дозата 🤷‍♀️

Начев? Мен той ме следи по време на бременността, успя да ми стабилизира хормона по време на цялата бременност, след това ми каза какво да правя след раждането, всичко беше както го предположи.
И честито от мен, лека бременност.

# 609
  • София
Ех, че хубава новина, Бенчита! Желая ти от все сърце лека и безпроблемна бременност!
А гадният Ковид да минава бързо!
Авирон Рапид е на почит у дома. Всички, втч. и аз го пием и сме много доволни. Не съм имала някакви оплаквания по време или след ползването му!
Благодаря на всички за съветите за главоболието. Започнах да пия магнезий от вчера и се опитвам са приемам пoвече течности. За сега няма ефект. Парацетамолът само притъпява болката, днес го заместих с Беналгин:(. Ще ми се да не прибягвам до обезболяващи, но просто ме влудява това:(. Понякога все едно болката ми “лази” по главата и мравучка, друг път си ме “цепи”... Сетих се да включа Милгама Н. Но се колебая, дали не е по-добре направо вит B комплекс на NOW (B50). Ще си пусна преди това вит B12.
Кръвното ми е все ниско - 90:60, но пулсът ми се струва ускорен - >80.
Вие правите ли паузи с добавките и витамините? Нищо не съм пила цяло лято и сега мисля да върна магнезий, цинк, вит.С, вит Д и селен от 200. Някой има ли отзиви от колагените на Doppelherz за красота;) и за стави?
Bongo, дано показателите на детенцето да се нормализират. Предвид, че започват да му бушуват хормоните, сигурно е нормално да се лашкат така...
Някой беше питал за лаборатория -варианти много...Изберете измежду Цибалаб, Кандиларов, Бодимед...Предполагам, че навсякъде има и доволни и недоволни..Гледам, че сега се опитва да се налага и лаб-я Майчин дом, в която изпращат ендокринолозите от Майчин дом:))

# 610
Честито! Колко хубава новина!
Аз те съветвам да се консултираш онлайн с някой специалист Hug

# 611
Много се радвам за теб Бенчита!. Имам позната която също забременя докато караше covid, и са и казали, че даже е заради това го е изкарала по-леко от другите.
Скиорче, имам спомени че от Б50 на Нау ми бяха избили едни тлъсти пъпки по лицето, тогава реших че е от цианкобаламина. Но пък от Милгама и Уримил не ми се е случвало.
Чета, че включвали и мелантонин, но защо точно, нямам представа.

# 612
Бенчита, Hug Gift Heart Слава на Бога в чакане на малкото бг-мамче.

Скиорче, ти ли беше с ковид също? При ковида се губи много калий и от там главоболието и проблемите с кръвното. Вече при много хора го засичам. Вземи си калинор (калий). Сутрин и вечер по 1.

# 613
Бенчита страхотна новина усмихна ме рано рано сутринта, честито! Лека бременност да имаш! Ковида бързо и леко да минава.

curious_mum определено трябва да се повиши дозата, ТСХ е над 2 няма да падне толкова а Т4 трябва да се вдигне поднормен е. Аз бих вдигнала на 1/2 таблетка от 75мг, т.е. 37,5мг

Бонго благодаря за обратната връзка. Аз и в групата във фейса, гледам доста хора го спират, други се оплакват от силен косопад или други странични реакции. Както е казала Хепи, разбираме те какво ти е... Това високо и нелогично ТСХ има ли вероятност да е някакъв проблем с хипофизата? Ендото какво казва по въпроса?
При сина ми да не казвам голяма дума, май се стабилизираха нещата или поне са логични. Но от както е 7м вече на хормон също порасна на височина и вече смени 4 зъба, аз мисля бях казвала, че имаше 2г застой при смяната на млечните зъби.

# 614
Кажете повече за хипофизата

Общи условия

Активация на акаунт