Студенти в Австрия - тема 1

• 64 836
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
  • Стара Загора
В ИКЕА ходихме миналата година с моята щерка и тя си накупи почти всичко оттам. Цените бяха съвсем ок. Дори на някои стоки ми се сториха по-ниски от тукашните.

Моята хубавица точно днес трябва да лети, когато целия свят пощуря с тия кибер проблеми. Вече почти 3 часа закъснява излитането. Дано да успее да си дойде тази вечер...

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 21:26 от Jade

# 631
В момента не знам но преди 7 г. Разликата беше двойно по-ниска при нас.Така че с кола занесохме всичко ( от посуда, през уреди, постелно бельо,  друго от ежедневния обихо). Дали сега цените са еднакави? Последно й трябваше топ матрак за леглото и непромокаем протектор. В хофер цените бяха двойно по високи по сравнение с купувани от тук "маркови", на промоция.

# 632
  • Пловдив
Ние накупихме почти всичко оттук.От там ще вземат само стъклариите-чаши,купи,чинии и т.нСамо на знам как ще се справим с пренасянето на багажа.Вижда ми се много за една кола

# 633
Ние накупихме почти всичко оттук.От там ще вземат само стъклариите-чаши,купи,чинии и т.нСамо на знам как ще се справим с пренасянето на багажа.Вижда ми се много за една кола

Бях подредила всичко в кашони да е компактно. Но и нашата кола е тип "семейна". ММ до последно не вярваше че ще се побера, но аз съм тетрис мастер!

# 634
  • Стара Загора
Моята успя да се пренесе от затварящото общежитие в новата квартира с един курс с колата на гаджето си. Да, и гадже има вече. Босненец, хубавец е 😃

# 635
  • столицата
Посудата я купихме от ИКея. Бях си направила предварително списък . Мисля, че цените си бяха като нашите. Има и една верига Action с още по-ниски цени на чашки, чинийки и други неща за домакинството. Може да си ги разгледате он-лайн. Олекотена завивка  вакумирахме и носихме.  Ако сте с кола, може и да си заслужава да ги носите от БГ, особено ако ги имате налични. Ние летяхме с 2 куфара и дори си мислех, че носехме излишно някои неща, които спокойно бихме ги закупили там на същите или близки цени. По-скоро дрехите и обувките ми се струват по-скъпи там.

# 636
Посуда от Икея там.
Каквото исках от тук - в 2 кашона. Спиди имаха промоция миналия Септември 40 кг за смешни пари.

# 637
А дали помните в какви срокове отговориха общежитията? Тя подаде в 5, избирахме да са на равни разстояния и от двата университета.Но тъй като разполагаме само  с месец и половина се  чудя дали да не търсим и квартира, като резервен вариант🌈

# 638
  • София
Синът ми се регистрира в home4students през март. В средата на юни получи предложение да сключи договор по първото си желание, подписахме, плетихме 2 наема и сега чакаме изпита и резултатите. Общежитие имаме, но студент още не.

# 639
Нашето настаняване беше в последната седмица на Септ.
В договора се упоменава

# 640
  • София
Може би ще има освободени стаи и в края на август. Изпитът за прием в ТУ Виена тази година е на 20.08. Ще разберем резултата едва в края на август. Ако не приемат сина ми, стаята която е наел ще се освободи. Ние бихме загубили само 100 евро такса за обработката на договора, но предпочетохме да мислим позитивно, да имаме осигурено общежитие, пък ако не го приемат ще прежалим таксата.

# 641
Може би ще има освободени стаи и в края на август. Изпитът за прием в ТУ Виена тази година е на 20.08. Ще разберем резултата едва в края на август. Ако не приемат сина ми, стаята която е наел ще се освободи. Ние бихме загубили само 100 евро такса за обработката на договора, но предпочетохме да мислим позитивно, да имаме осигурено общежитие, пък ако не го приемат ще прежалим таксата.
Много правилно решение, моята дъщеря уж и тя се регистрира там още февруари, но отговориха, че искат  писмо, че е приета и още нямаме отговор за свободна стая.

# 642
  • Варна
Почти всичко си беше приготвил от тук и отидохме с колата
Скрит текст:
Там се наложи да купим пердета с корниз от Юск и маса за гладене от ИКЕА.
Успешно завършена първа година, малко почивка и от понеделник ще стажува за 2 месеца в Мюнхен. Полета му за София закъснява с 2 часа (засега) и дано не е повече, че да не изтърве полета за Меминген. Уж да не го мислим цяла нощ с автобуса и после такси до летището, а то какъв късмет ….

# 643
  • столицата
Савова, успяхте ли с полетите? Моето утре лети за Виена.
Чудесно е, че ше кара стаж по специалността още след първи курс! Как се справихте с квартирата? Знам, че е доста трудно.

# 644
  • Варна
Савова, успяхте ли с полетите? Моето утре лети за Виена.
Чудесно е, че ше кара стаж по специалността още след първи курс! Как се справихте с квартирата? Знам, че е доста трудно.
Успя с полетите и с транспорта да Мюнхен. Дано се нормализират полетите, че имаше отменени днес.
 Квартира взе от студентка, която си е в БГ за лятото, а регистрация направи при моя приятелка, която живее близо до Аусбург. Направи и здравна застраховка. Решил да отиде до работното място , за да провери транспорта и необходимото време, но дъждът го настигнал на спирката на Мертото. Утре пак го дават да вали, дано по вода да му тръгне стажа 🤭

Общи условия

Активация на акаунт