Студенти в Австрия - тема 1

• 64 818
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Скрит текст:
350-900евро според зависи:) Местоположение, сам или с друг в стая, самостоятелно WC, кухня и т.н  Общежитията около Икономическия държат цена, но пък удобството е да си до унито. От друга страна във Виена транспортът е добре организирам и придвижването не е проблем.
По-скоро е важно какво ще е останало на пазара вече.
Сега проверих в Zimmerei има само от най-големите (по 1275€) от 01.08.2024. Стаята на сина ми е от 680€, той си я харесва и ще остане и тази година там.
Всичко му е на ръка разстояние - транспорт, университет, хранителни магазини (включително и работещ в неделя), места за хапване, фитнес.
Може ли да споделите къде се намира? Звучи чудесно мястото.
Това, което съм дала Zimmerei

# 661
  • Бургас
Вертикална ютия имам на Филипс за пътуване. Ползвам си я ежедневно ,но резервоарчето бързо свършва, затова  трябва някоя за повече вода. Но не може да замести напълно нормалната ютия, но за мен е ок.

# 662
Здравейте, имали деца които ще учат във Филах Villach?

# 663
  • София
Според мен не е лошо преди заминаване да си предвидите едно посещение при зъболекар и едно при фризьор.

# 664
  • столицата
А момичетата и по един гел лак Simple Smile
Шегата настрана, но там тези услуги са си скъпички. Дамското постригване гледах 30-40 евро по салони в не толкова скъпи квартали.

# 665
  • СОФИЯ

Българка е, дъщеря ми ползва услугите й. 30-35 евро за маникюр с гел, не само гел лак.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 17:30 от мама САННЯ

# 666
  • столицата
Моето отдавна си купи  лампа и гел лакове и си се прави сама. Сега, докато е в Бг, се налага да ходи на маникюр, че лампата е във Виена:) Но тя обича да се занимава с такива неща.
Карам я  да си изкара една тапия и да си поработва докато учи, но не искала.

# 667
Нашето търсене показа, че в Австрия обучението е на немски език. Ние държим на образование в университет и специалностите свързани с информатика в Техническите университети на Виена, Грац и Линц са на немски език. Има една специалност на английски в Икономическия университет на Виена, Икономическа информатика, но тя е икономика с елементи на информатика. Задълбочена подготовка в областта на киберсигурност може да добие като я избере като специализация към информатиката или после с допълнителни платени курсове от специализирани организации в областта като EC council или ISC2. За съжаление са доста скъпи курсове, порядък 5000 евро. Другата опция е започване работа в желаната област и безплатна сертификация с помощта на работодателя, ако предлага тази екстра.
                                                                         В Линц  техническия университет Йоханес  Кеплер има специалност на английски език, не е нужно немски.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 15:13 от виви1

# 668
  • София
В Линц  техническия университет Йоханес  Кеплер има специалност на английски език, не е нужно немски.

На немски е.

https://www.jku.at/en/degree-programs/types-of-degree-programs/b … computer-science/

# 669
  • София
Не знам доколко е по темата, но от опит се оказа, че дигиталният изпит TestDaF е по - труден отколкото този на хартия. Проблемът не е толкова в трудността, колкото, че за формата на хартия има много материали за подготовка, а дигиталният вариант е сравнително нов и са много по - малко. Синът ми, а и някои от неговите приятели, които са много старателни и сериозни ученици не успяха да го вземат с желаните за C1 точки от първия път. Все имаше по някой елемент, на който за малко не стигаха. Линц ни беше резервен вариант, ако все пак не успее с немския език, защото там нивото е само B2.

# 670
  • столицата
Със сигурност е по темата и информацията може да бъде полезна за някой бъдещ студент. Благодаря, че споделихте!
Как са "австрийчетата".? Аз чакам моето да се прибере в събота от Австрия и да довърши лятната почивка. Още не знае на какви лекции ще успее да се запише за септемврийския летен университет на WU, съответно не мога да купя билет. а цените ще започнат да се повишават пак с наближаването на септември.
Планувала съм и едно бг море заедно в началото на септември. Дано успеем да го реализираме.

# 671
  • По широкия бял свят
Дъщеря ни няма да може да си дойде, защото ходи на работа и на стаж в една лаборатория. Реших аз да отида в края на септември. В тази връзка искам да ви питам попадали ли сте на интересни места и заведения? Основните забележителности съм ги обиколила и ми се иска да видя не толкова туристически места.

# 672
По темата за TestDaF - синът ми се яви 2 пъти на хартия и го спъваше писмената част.  Успя да вземе заветните 4х4 на дигиталния. И неговата настройка беше, че дигиталният е по-труден и има по-малко инфо за него, но пък там има различна система за оценка на писмената част. Така че, съвет от опит - не се отказвайте и ако е нужно се явете и на двата. Не се знае кое ще е по-удачният вариант за детето. И още една бележка за явяващите се в София - условията за изпит в Гьоте институт са много по-добри. В ТУ София, залата е по-голяма, местата са близо едно до друго и това може да е проблем при устната част.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 22:10 от diddle07

# 673
  • столицата
Дъщеря ни няма да може да си дойде, защото ходи на работа и на стаж в една лаборатория. Реших аз да отида в края на септември. В тази връзка искам да ви питам попадали ли сте на интересни места и заведения? Основните забележителности съм ги обиколила и ми се иска да видя не толкова туристически места.
Ако не сте ходили до Каленберг, отидете. С автобус 38А. После, ако ви се върви, може да се спуснете надолу към Виена до трамвай D. Лек и приятен маршрут, който минава покрай няколко винарни. Страхотни гледки. Силно препоръчвам.
Аз съм замислила сега да отскоча за един ден и до Залцбург. Сутринта рано влака натам и вечерта обратно.
Иначе и аз приемам идеи за по-малко известни места във Виена и околността.

# 674
В Линц  техническия университет Йоханес  Кеплер има специалност на английски език, не е нужно немски.

На немски е.

https://www.jku.at/en/degree-programs/types-of-degree-programs/b … computer-science/

Общи условия

Активация на акаунт