Студенти в Австрия - тема 1

• 64 798
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
  • По широкия бял свят
galimar, благодаря за идеята.
 В Залцбург ходихме през април и много се забавлявахме със скритите фонтани в замъка Хелбрун. С градски автобус е на около 20 мин. от града.

# 676
Galimar
Разходка до Мелк и Абатство Мелк.
Ходихме с влак, върнахме се с корабче по Дунава до Кремс и от там пак се качихме на влака.
Вариант ти много.
Абатството е много красиво, чудна градина има също

# 677
  • София
И още една бележка за явяващите се в София - условията за изпит в Гьоте институт са много по-добри. В ТУ София, залата е по-голяма, местата са близо едно до друго и това може да е проблем при устната част.

Потвърждавам. Според сина ми от голямо значение било и качеството на слушалките, които в Гьоте институт били по - нови и по - добри.

# 678
  • столицата
galimar,
 В Залцбург ходихме през април и много се забавлявахме със скритите фонтани в замъка Хелбрун. С градски автобус е на около 20 мин. от града.
Благодаря за идеите, вкл. и за Мелк! Била съм там, но ще повторя.
Вече бях купила билетите за влака до Залцбург и сега получих съобщение, че  поради ремонт влаковете от Виена за Залц. ще тръгват 30 мин по-рано, съответно обратно ще пристигат във Виена 30 мин по-късно. Аз съм си раннобудна и бях букнала влак за 6ч и сега  ще трябва да съм във влака в 5.30ч. Ала като искам да имам достатъчно време в Залцбург, ще си спа във влака. Само остава да съм улучила ден с хубаво време.
Намислила съм и някой трекинг маршрут да направя.

# 679
По темата за TestDaF - синът ми се яви 2 пъти на хартия и го спъваше писмената част.  Успя да вземе заветните 4х4 на дигиталния. И неговата настройка беше, че дигиталният е по-труден и има по-малко инфо за него, но пък там има различна система за оценка на писмената част. Така че, съвет от опит - не се отказвайте и ако е нужно се явете и на двата. Не се знае кое ще е по-удачният вариант за детето. И още една бележка за явяващите се в София - условията за изпит в Гьоте институт са много по-добри. В ТУ София, залата е по-голяма, местата са близо едно до друго и това може да е проблем при устната част.

Здравейте, имате ли представа как е в Варна, В.Търново?  Моят син се яви тази година в гр. Пловдив, но не беше очарован на слушането всички говорят и няма слушалки. Изкара 3х4 и една 3. ще се явява отново и се чуди дали да е в София.

Бихте ли споделили как е било при вас? И при други съфорумки?

# 680
Здравейте, имам въпрос за Wu Vienna. Първокурсниците имат welcome days на 23 и 24.9, а официално годината започва на 1.10, като даже първи класове има на 8.10 май. Чудим се дали да се прибира младежа между двете дати или да си остане направо там?  Имате ли с спомен нещо важно случва ли се в тези дни преди старта? Аз лично клоня да си остане, 6 дни са реално, предполагам ще се запознават и опознават с другите, но пък квартирата ще е налична от 1.10 и бюджета се натоварва с настаняване и затова се чудим...

# 681
Дъщеря ми беше там от 03.09 защото това й беше датата за настаняване в общежитието. Реално обучението почна октомври. Тя просто използва времето да се регистрира, да посвикне с живота, но нищо специално не се е случило септември в унито. Студентския живот там е много по-различен от това, което си представяме. Такова опознаване сближаване конкретно с колеги по групи както се случва тук в бг е рядкост, заради специфичния начин по който протича обучението.

# 682
  • столицата
Подскажете откъде във Виена мога да купя витамини и минерали освен в ДМ?

И да докладвам за Залцбург. С влака пристигнах там в 9ч и директно на крепостта,а вече имаше опашка от хора. Със Залцбург картата минах опашката. После Хелбрун. Няма такава забава. Май не остана сух човек. Малките деца много се забавляваха и не само те. Добре, че беше горещичко, та изсъхнах за влака.
Успях и през катедралите да мина и Мирабела, че дори и време за Музея на Моцарт остана. Той ме разочарова./музеят, не Моцарт/

# 683
  • СОФИЯ
Витамини и минерали има в Мюлер.

# 684
Здравейте!
Имам въпрос относно признаването на дипломите за средно образование.
След завършване на техническо училище в България, може ли да се кандидатства в Австрия различна специалност от техническа?

# 685
Дипломите няма как да не се признават. То си е завършено средно образование.
Но какво може да кандидатствате е отделен въпрос. Справка - университетите.
В Австрия май не е чак с такива игра учения като Холандия. Не зная.

# 686
Здравейте!
Имам въпрос относно признаването на дипломите за средно образование.
След завършване на техническо училище в България, може ли да се кандидатства в Австрия различна специалност от техническа?

трябва да се види за конкретния университет какви дипломи се признават.
Следя с интерес от обща култура да знам.

В Австрия май не е чак такава игра като  е Холандия.
И за Германия разбрах че е игра. Нека видим дали някой ще ни "светне" за Австрия как е.

# 687
  • столицата
Аз поне не съм попадала на специални изисквания към бг дипломите. Но най-добре си разгледайте изискванията на съответното уни.

# 688
Здравейте, рядко пиша в тази тема, но сега дъщеря ми е приета във Виенския университет и удряме на камък с намирането на жилище. В едно от общежитията е в листата за чакащи, като същевременно усилено търси квартира. Не съм очаквала, че толкова трудно ще бъде настаняването във Виена. Моля, ако имате приети деца във Виена, да споделите вашия опит.

# 689
  • Стара Загора
Може би твърде късно сте започнали да кандидатствате за общежития. За зимния семестър миналата година моята дъщеря започна да пуска кандидатури за общежития още януари и в началото на лятото започнаха да и предлагат места. Накрая се оказа, че дори може да си избира тя. Та, не беше сложно тогава.
Но общежитието го закриха сега в началото на лятото и се оказа много трудно намирането на нещо алтернативно на сносна цена. Сега живее в така нареченото веге и наема и е двойно по-голям от този в общежитието. Пусна кандидатури наново за общежития и се надява за летния семестър поне да я огрее.

Общи условия

Активация на акаунт