НПМГ - 5

• 59 810
  • 724
  •   1
Отговори
# 405
Да, на сайта пише английски.
С немски предполагам ще има от 8 клас. 
Ако визирате двете паралелки след 4 клас - то те ще са с математика, не биология.
А ще учат ли чужд език и какъв?

# 406
От профила на НПМГ във Фейсбук:
-------
ПРИЕМ СЛЕД 4. клас!
Със заповед на РУО – София-град е утвърдено предложението ни за държавен план-прием след завършен четвърти клас.
През есента вратите на Гимназията ще се отворят и за петокласниците, които ще бъдат първите толкова малки представители на сплотената ни общност. Те ще бъдат разпределени в две паралелки и ще изучават разширено математика и природни науки: математиката ще е 9 часа седмично (4,5 часа ЗУЧ, 2,5 часа ИУЧ и 2 часа ФУЧ), а човекът и природата – 4,5 часа седмично (2,5 часа ЗУЧ и 2 часа ФУЧ).
Двете паралелки ще изучават английски език.
На учениците ще бъде дадена възможност за участие в клубове по интереси по математика, информатика и природни науки.
Обучението в Гимназията е двусменно и петокласниците ще учат първа смяна през първия учебен срок.
Информация за регламента за кандидатстване може да откриете в сайта на НПМГ, в раздел „Прием след 4. клас“

# 407
Чудя се (ако го приемат въобще) дали ще си струва час пътуване в едната посока и как ще се отрази това на петокласник.

# 408
  • София
Децата обикновено нямат проблем с това, напротив! Пътуват, изпращат се, по два часа даже. 😂
Зависи от натюрела на детето, все пак! Вероятно има и такива, които не биха се чувствали добре.

# 409
Като се сетя моето колко е пътувало заради това училище....Joy Вярно, беше малко по-голям.
Ще повторя нещо, което написах вчера в четвъртокласната тема по подобен повод. Не забравяйте, че винаги има начин да смените училището, ако по някаква причина се наложи.

# 410
Плюс това има и вариант да се комбинират няколко родители и да се водят децата с кола, когато е възможно.

# 411
Моята дъщеря пътува всеки ден между 30-40 минути в едната посока от първи клас (баща ѝ я кара).  Не виждам да ѝ се е отразило по някакъв начин, даже това ѝ е много любимо време и си имат ритуали - татко ѝ я глези с нещо вкусно, разказва му деня си, говорят си за техните любими фентъзи-та, чуват се с баба ѝ, докато се вози. Въобще това си е нейното време с баща ѝ (без малкият да пречи Simple Smile)

При избора на училище, особено след 4. клас, поне в нашето семейство разстоянието не е решаващият фактор.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 16:17 от merilen

# 412
  • София
При избора на училище, особено след 4. клас поне в нашето семейство разстоянието не е решаващият фактор.
И при нас никога не е било решаващо. Понеже коментирате петокласниците... голямата ми дъщеря учеше в 107-мо училище в периода 5-7 клас. Пътуваше от другия край на София, като целия първи срок на отиване аз я придружавах до училище, прибираше се сама. След това продължи да учи в НПМГ. Нито за миг не съм съжалявала за решението си да учи далеч от вкъщи. Надявам се догодина и малката да поеме по този път, но в НПМГ.

# 413
  • София
Здравейте,

Обмисляме сериозно да запишем бъдещия петокласник в НПМГ. Мерилен, благодаря ти за инфото от Фейсбук. Не го бях видяла, а отговори на много от въпросите ми. Искам да попитам как е организирана учебната програма - на блокове ли учат или не?

# 414
Миналата година помня, че имаше ден на отворени врати. Тази дали ще има?

# 415
Здравейте,

Обмисляме сериозно да запишем бъдещия петокласник в НПМГ. Мерилен, благодаря ти за инфото от Фейсбук. Не го бях видяла, а отговори на много от въпросите ми. Искам да попитам как е организирана учебната програма - на блокове ли учат или не?
Тази учебна година е на учебни часове по 40 минути. Заради КОВИД може по желание двойните часове да се карат слято, за да се засичат по-малко ученици в общите части по време на междучасие.

# 416
  • София
esma,
Много е възможно да са на блокове, предвид това че и големите са така, а директорът го е прилагал начина с малки ученици.

# 417
  • София
Тази учебна година е на учебни часове по 40 минути. Заради КОВИД може по желание двойните часове да се карат слято, за да се засичат по-малко ученици в общите части по време на междучасие.
[/quote]
esma,
Много е възможно да са на блокове, предвид това че и големите са така, а директорът го е прилагал начина с малки ученици.

Благодаря. Да, аз питам дали големите са на блокове (в смисъл дали са двойни) по принцип. Ясно е, че за малките няма как да се знае. Защото едно е да имат 8 часа за деня, ама да са 4 блока - т.е. реално 4 предмета, друго е да имат 8 часа и 6-7 различви предмета. Та, надявам се да са на блокове.

# 418
  • София
Тази година не съм доволна единствено от учителката по английски език. Има ли практика да се сменят учителите в 9 клас, или до края ще си бъдат с този преподавател?

# 419
  • София
При нас учителят по език е нов в 9 клас. По другите предмети също има няколко промени.

Общи условия

Активация на акаунт