НПМГ - 5

• 60 027
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Не знаех откъде е дошла. Явно се знае. Но аз не съм следила. По-скоро не искам да я изтипосвам тук поименно жената. Щом е оттам, надявам се да не се върне, ако ние там отидем Simple Smile Но пак дъщеря ми и без това не се навива за НПМГ... Аз не съм се отказала още, затова питам за преподавателите.

# 391
  • София
МС също идва от СМГ и там недолюбваше програмирането, макар че не е бил при въпросната госпожа. В момента е 9 клас мат с НЕ и информатиката не е от проблемните предмети. Не е имал влечение към нея. В моента може би е втори в групата по знания и умения по предмета и му е приятно. Вървят с по-бавни темпове спрямо СМГ в това отношение и отвращението от предмета изчезна.

# 392
  • Sofia
Дали се знае кой математик ще поеме новите осмокласници от математическите паралелки? Доколкото бях чела, един от математиците се пенсионира?

# 393
  • София
Ако се спази традицията, би трябвало да е М. Кьосева, която извежда 12А и 12 Б, един от съавторите на учебниците на Анубис.

# 394
  • София
Но пак дъщеря ми и без това не се навива за НПМГ...
Че лошо няма, нека си продължи в СМГ детето. Никой не му гарантира, че в НПМГ няма да попадне на подобен обаз по друг предмет.

# 395
в СМГ не иска да остава. но това е малко оф топик ениуей.

# 396
  • Sofia
Ако се спази традицията, би трябвало да е М. Кьосева, която извежда 12А и 12 Б, един от съавторите на учебниците на Анубис.
За нея бях чела много добри отзиви и едновременно с това за двойки, тройки Simple Smile, което ме озадачи. Как успява да спечели децата и да пише такива оценки! Явно е добра, но някъде в предишна тема четох, че ще се пенсионира?

# 397
  • София
Традицията може и да не се спази, обаче.
Ще проследя с интерес кой ще поеме малките. Има няколко имена, за които знам от първа ръка, че освен добри гимназиални учители, са също и добри преподаватели за периода 5-7 клас.
А може би ще има и нови попълнения...
Колкото до обичаните учители, оценяването няма много общо, ако е обективно и с ясни критерии. Пример за друг такъв обичан учител, поне от класа на сина ми, е Пеев, който преподава по физика. Безкомпромисен, млад и много харесван от децата.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 15:39 от Слънчевата

# 398
[
А бихте ли споделили и формация за учителите, ако е удобно.  И въобще ако имате по - подробна информация какво ще представляват двете паралелки.

Традицията може и да не се спази, обаче.
Ще проследя с интерес кой ще поеме малките. Има няколко имена, за които знам от първа ръка, че освен добри гимназиални учители, са също и добри преподаватели за периода 5-7 клас.
А може би ще има и нови попълнения...
Колкото до обичаните учители, оценяването няма много общо, ако е обективно и с ясни критерии. Пример за друг такъв обичан учител, поне от класа на сина ми, е Пеев, който преподава по физика. Безкомпромисен, млад и много харесван от децата.
[/quote]

# 399
  • София
Нямам информация за учителите, които ще поемат малките. Бих могла да споделя мнение, ако имам наблюдения върху конкретните, чак когато ги обявят.
А паралелките са математически паралелки. Едва ли много хора имат подробна информация.
Аз лично смятам, че училището и преподавателите знаят какво правят. Учители от НПМГ с години преподаваха на малките в 107 ОУ, както и учители от 107-мо пораснаха и станаха гимназиални учители в НПМГ.
Ушагелов също има опит в менажирането на училище с малки ученици.

# 400
  • София
Нямам информация за учителите, които ще поемат малките. Бих могла да споделя мнение, ако имам наблюдения върху конкретните, чак когато ги обявят.
А паралелките са математически паралелки. Едва ли много хора имат подробна информация.
Аз лично смятам, че училището и преподавателите знаят какво правят. Учители от НПМГ с години преподаваха на малките в 107 ОУ, както и учители от 107-мо пораснаха и станаха гимназиални учители в НПМГ.
Ушагелов също има опит в менажирането на училище с малки ученици.

Абе ти сега не прави толкоз реклама, че какво ще правя аз догодина, когато всички се юрнат към НПМГ!? Wink

# 401
Много ми е на сърце и на мен НПМГ, но пуста биология бърка работата. Не съм убедена, че ще й е интересна.
Не знам да направим компромис с немския и да учи английски струва ли си? В  сегашното училище са почти на ниво С1 по английски и ми се иска да учи втори чужд език, а англ.да поддържа извън училище.

# 402
  • София
Между другото, предпочитанията за любими предмети се менят, а и много зависят от конкретните учители. Моят син в 5 клас едва изкара 4 по история, а сега му е любим предмет. Също с биологията, преди не я харесваше, сега много му харесва.

# 403
Ако визирате двете паралелки след 4 клас - то те ще са с математика, не биология.

# 404
Ако визирате двете паралелки след 4 клас - то те ще са с математика, не биология.
А ще учат ли чужд език и какъв?

Общи условия

Активация на акаунт