НПМГ - 5

• 60 373
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Как са Ви се обадили от СМГ, че е приет?
Най-вероятно за пети клас става дума.

# 691
Най-вероятно става дума за 5 клас. Simple Smile

# 692
  • София
Добре дошли и честито на приетите деца!
Ние минахме през тези емоции миналата година и сега се вълнувам отново заедно с вас!
Чувството е невероятно, мястото е магично!

# 693
Съжалявам - не уточних, че става въпрос за 5 клас. Там сме малко по - напред с класиранията и вече на финална права със записвснията. Има практика да се обаждат по телефона, когато се освободят места при второ класиране.

# 694
  • София
Milena Rangelova, в много случаи, когато човек послуша интуицията и сърцето, взима най-правилните решения!
Отношението, което сте срещнали, не е само поза и не е само на входа. Мисля, че всички можем да го потвърдим. Тези хора има какво да дадат на децата.
Успех!

ПП: Говорим си със синът ми, който е десетокласник. Разказвам му за вълненията около гимназията тук, 5 клас, 7 клас..  Не се впечатли от баловете много, но като споменах 5 клас, той реагира с: Ооо, на есен ще си имаме талисманчета! 😂

# 695
  • София
Съжалявам - не уточних, че става въпрос за 5 клас. Там сме малко по - напред с класиранията и вече на финална права със записвснията. Има практика да се обаждат по телефона, когато се освободят места при второ класиране.

И ние (5 клас) предпочетохме НПМГ пред СМГ. Надявам се да сме направили правилния избор!

Интересно, че НПМГ не попадна в 10-те най-предпочитани училища от 7-класниците. Изненада ме това.

# 696
  • София
10-те най-желани... няма как. За 4 от 7 паралелки в НПМГ се иска допълнителна подготовка по още един предмет поне. За една от паралелките пък са два допълнителните предмета. 😏

# 697
Може би имате предвид десятката с уж най-висок минимален бал?
Като изключим факта, че се сравняват училища с различен начин на балообразуване, с квоти, без квоти и различен брой паралелки....Вижте къде са двете паралелки на НПМГ, в които балът се формира само с резултати от НВО.

# 698
НПМГ е веднага след СМГ по бал тази година с минимален бал 478.25 - паралелка 0814  Математически - АЕ М Инф. Не мисля, че са били с по-висок бал някога.

# 699
  • София
Дидева, точно това имах предвид.
Слънчевата, не съобразих това. Прави сте!

# 700
Чак ме доядя,че пак не им увря главата,че тук балът се сформира инак и че е недостижим за неявяващи се на олимпиади/нац.състезание деца.Защо не казаха,че НПМГ е наред със СМГ пред другите-езикови и т.н.?
Иначе и ние с девойка приета 1во желание  Мат с Н и Инф.и бал 480.5
Географията  е силата иначе,но ще си я пази за скрит коз;)
Засега мечтае за друго-генетика в Германия

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 01:07 от bravy

# 701
  • София
Чак ме доядя,че пак не им увря главата,че тук балът се сформира инак и че е недостижим за неявяващи се на олимпиади/нац.състезание деца.Защо не казаха,че НПМГ е наред със СМГ пред другите-езикови и т.н.?

Важното е, че който разбира и знае, вижда че паралелките с математика са непосредствено по бал след тези на СМГ. За мен другото е да сравняваш килограми с километри. А това, че не са го съобщили по новините - само ми показва колко навътре са журналистите в тематиката, нищо повече.

За тези, които се чудят, НПМГ или СМГ - полслушайте интуицията си. И двете  училища са страхотни, но като че ли синковецът се чувства по на място в сегашното си училище (НПМГ).

# 702
Мат Инф НЕ - първо желание! Много сме щастливи! Девойка, 480
Майката на Вики Пламенова ли пише това?Радвам се,че ще са заедно с Радостина отново

# 703
Здравейте!
Присъединявам се към темата с още едно момче, прието на първо желание Физика.
Надявам се този ентусиазъм да се запази до абитуриентската.
Ще следя тук с голям интерес всякаква информация за паралелката с физика и изобщо от училището.

# 704
От ФБ страницата на НПМГ
Приключи кампанията за прием на ученици след завършен 4. клас.
Последният приет ученик е с бал 537,9850 под номер 176 в таблицата с класирани ученици.
В двете паралелки са записани по 28 ученици. Надплановите 4 бройки са резултат от приема на техните близнаци в редовните 52.
Разпределението на учениците по паралелки предстои и родителите ще бъдат уведомени за подробностите на посочените от тях имейли.
Пожелаваме успех на всички кандидатствали ученици и се надяваме Гимназията отново да бъде част от техните мечти след завършване на 7. клас.
Добре дошли на най-малките членове на общността на НПМГ! Бъдете достойни носители на традициите на нашето училище, продължавайте да мечтаете и да се трудите все така упорито. Нека следващите 8 години бъдат щастливи и незабравими!

Общи условия

Активация на акаунт