НПМГ - 5

• 61 025
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • нейде там, където ....
И аз щях да питам кой го прави в НПМГ, но ме изпревариха. След като е споделено в тази тема, помислих че са лични впечатления от НПМГ.
Аз не се притеснявам за учебния материал. От миналата Коледа съм минала на "важното е да сме живи и здрави". Каквото им трябва, ще го научат, рано или късно, по лесния или трудния начин. Светът не се върти около обучението, но се надявам да има и позитиви от сегашната ситуация в една по-глобална перспектива.

П.П. Добре, де, не се върти около присъственото обучение.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 13:07 от jd

# 241
Той светът може и да не се върти около обученито, но се гради с него.

# 242
Миналата година курсът по химия при Стаменов се проведе онлайн. Не са им трябвали никакви допълнителни материали. Курсът беше много полезен и пълноценен. Моето дете постигна огромен успех.

Може ли да ми препоръчате помагала по химия и биология, които са подходящи за изпита след 7ми клас и за олимпиадите?
Ако някой е ходил на курсовете в НПМГ, ще съм благодарна да сподели работят ли по конкретни помагала там.

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 17:40 от BistraBor

# 243
Bistra, благодаря! Може да звънна в понеделник да питам. Не съм сигурна, че ще успеем да вмъкнем още 5 часа някъде. Струва ми се нечовешко натоварването още отсега.

# 244
  • София
Просто се изисква и усилие от родителите за организация, дисциплина.
Организация и дисциплина за какво?

# 245
Организация на учебно пространство, осигуряване на техника, надежден Интернет. Разговор какво е редно да се прави и какво не по време на час (някои си цъкат игри, закусват и т. н.).

# 246
  • София
Смятате ли, че децата ни са без техника и интернет? Защо мислите, че не сме говорили и не говорим какво трябва да е поведението им в час?

# 247
  • София
А, не, като гледам в този форум Образование родителите хич и не си помислят да влагат И усилие по организацията и дисциплината. Wink ( освен пари,  време,  нерви и т.н.)

# 248
  • София
Организация на учебно пространство, осигуряване на техника, надежден Интернет. Разговор какво е редно да се прави и какво не по време на час (някои си цъкат игри, закусват и т. н.).
И трябва да чакаме ДО, за да обясняваме как да се държат в час?! Моите деца, на 9 г. и  почти на 18 г. се научиха на тези неща още в 1 клас. Битовата страна на въпроса е осигурена не във връзка с ДО. Не виждам някаква драма да има с повечето ученици. Моите също нямат проблем, дори и малкото, което си учеше само през цялото ДО миналата година. Изобщо, оставете ги малко тия деца да се развиват самостоятелно, без мама и тати да им организират деня и пространството.
П.С. Това горното не означава, че не съм ЗА присъствено обучение, точно обратното. Но и ДО си има своите предимства в някои моменти. Разбира се бясна съм, че не са затворени баровете и моловете преди да спрат изцяло децата.

# 249
Курсът е в събота по 4-5 часа за 5-6 седмици. Преживява се! Стига детето да го посещава с желание, а при нас всички бяха много мотивирани. Обучението вървеше с  лекота.
quote author=Дъждец link=topic=1248441.msg41694946#msg41694946 date=1604678811]
Bistra, благодаря! Може да звънна в понеделник да питам. Не съм сигурна, че ще успеем да вмъкнем още 5 часа някъде. Струва ми се нечовешко натоварването още отсега.
[/quote]

# 250
Здравейте,

Занятията от утре вече ще са присъствено, нали така? Вярна ли ми е информацията от тийна Simple Smile

# 251
  • София
Чакаме заповед на директора. Никой не знае.

# 252
Здравейте,

Занятията от утре вече ще са присъствено, нали така? Вярна ли ми е информацията от тийна Simple Smile

Класната вчера потвърди, че контролната работа, която имаха планирана в класа на нашия син, ще се състои присъствено утре. Ако няма други нареждания дотогава, информацията е вярна. Заповедта на министъра е за срок от 29-ти за 14 дни. 11-ти ноември е 14-тият ден.

# 253
  • София
Обласният щаб май е на друго мнение.

# 254
Обласният щаб май е на друго мнение.

Да, и аз така четох - чакаме разпореждане от кмета явно за удължаване след обсъждане с щаба.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/udylzhavat-onlajn-obucheni … -v-sofiia-2247947

Общи условия

Активация на акаунт