НПМГ - 5

• 60 457
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Застраховане.
Всъщност то май състезанията са едни и същи, няма отделни изпити. Само подаваш документи за прием. Не е трудно да ги подадеш на двете места.

# 601
Застраховане.
Всъщност то май състезанията са едни и същи, няма отделни изпити. Само подаваш документи за прием. Не е трудно да ги подадеш на двете места.

Да,но когато детето е сред първите 30, не разбирам каква е логиката

# 602
  • София
Да решаваш в последния момент къде ти е по-уддобно?
Или не знаеш другите с какви резултати са от другите състезания?

То може и в ПЧМГ да са кандидатствали същите деца.

# 603
Застраховане.

Всеки родител си има лични доводи, а те могат да бъдат от най, ама най-различно естество. Как искате да Ви ги обобщим? Когато има възможност за избор, нормално е да има и колебаещи се.
Полярни мнения за класни ръководители и лоши отзиви за преподаватели по важни предмети, локация, варианти за допълнителни школи и спорт, избор на изучаван език... От съседната тема става ясно, че за някои храненето и наличието на занималня също са фактор в избора на училище за 5-ти клас. Та, хора и доводи всякакви. 😉

# 604
  • София
Застраховане.

Преди да се е провело класирането няма как да знаеш дали детето ти е сред първите 30. Защото не знаеш резултатите на останалите деца, които биха имали желание да кандидатстват.

# 605
  • София
Потребител brumbarche ако чете тук, може да си освободи ЛС. Joy
Всъщност, размислих.
Публикувам публично, за да чете, който се интересува:

Г-жа Гочева има голям опит с малките математици от 107 оу.
Там водеше школата по състезателна математика и беше ръководител на групите, които ходеха на състезания. Има подход към децата.
По принцип вярвам, че както е в гимназиалната степен в НПМГ, внимание се отделя на всяко дете. Не се работи само със състезателите, в която и да е област. За състезателите вероятно ще има и отделна школа.

Знам, че е нещо ново и хората са несигурни, но аз да си кажа като родител, чието дете е преминало през 107 оу, а сега и НПМГ - спокойно може да поверите детето си в ръцете на тези хора! Имат отношение към всяко дете, работи се в посока не само образование, но и възпитание.
Успех!

# 606
  • София
Моля за отзив за паралелката Математика с немски - дали учителите по немски са сериозни?

Здравейте, моят син току що завърши 8 клас математика с немски език.

Честно казано очаквах повече от обучението по немски (като натоварване).Фактът, че голяма част от учебната година беше он-лайн при обучението на съвсем нов и непознат език и силната склонност на детето ми към енергоспестяване, доведе до доста по-ниски от очакваните от мен резултати. В последния месец, когато бяха присъствено дръпна доста бързо напред.

Сега лятото го записахме да ходи в Гьоте, имаше много деца от класа, които още от началото на втория срок ходеха на курсове там.

Ако имате конкретни въпроси - насреща съм.

# 607
  • София
А отзиви за М.Давидова (НЕ) от 9 и 12 клас, дали има ?
Гледам, че и К.Алекдандрова извежда 12 клас с НЕ, но тя е в Природните науки.

# 608
  • София
Синковецът (9 клас) е очарован от Давидова. Казва, че за 6 ч. седмично при нея е научил повече от 12 ч. в 8 клас. Харесва я много. Александрова беше в 8 клас. Не е зле, даже напротив, добре минават часовете  и с нея, но при Давидова има повече учене.

# 609
Потребител brumbarche ако чете тук, може да си освободи ЛС. Joy
Всъщност, размислих.
Публикувам публично, за да чете, който се интересува:

Г-жа Гочева има голям опит с малките математици от 107 оу.
Там водеше школата по състезателна математика и беше ръководител на групите, които ходеха на състезания. Има подход към децата.
По принцип вярвам, че както е в гимназиалната степен в НПМГ, внимание се отделя на всяко дете. Не се работи само със състезателите, в която и да е област. За състезателите вероятно ще има и отделна школа.

Знам, че е нещо ново и хората са несигурни, но аз да си кажа като родител, чието дете е преминало през 107 оу, а сега и НПМГ - спокойно може да поверите детето си в ръцете на тези хора! Имат отношение към всяко дете, работи се в посока не само образование, но и възпитание.
Успех!

Много благодаря за отговора.

Heart

# 610
  • София
stanislavchen, благодаря.

# 611
  • София
Всеки родител си има лични доводи, а те могат да бъдат от най, ама най-различно естество. Как искате да Ви ги обобщим? Когато има възможност за избор, нормално е да има и колебаещи се.
Полярни мнения за класни ръководители и лоши отзиви за преподаватели по важни предмети, локация, варианти за допълнителни школи и спорт, избор на изучаван език... От съседната тема става ясно, че за някои храненето и наличието на занималня също са фактор в избора на училище за 5-ти клас. Та, хора и доводи всякакви. 😉

И днес успяте да си изберете и класен ръководител, и преподаватели по ключови дисциплини , отправихте едни заплахи, че ви чакат на другото място  като топъл хляб. Или ви обещаха, че ще отворят занималня и столова. Локацията никое от двете училища няма да смени, а пък  френски или китайски да предложат надали за текущия набор ще може да се организира. Други лични доводи да обобщим?
За мен е пълно безумие това, което се случва . Всички близо 150 х 2 родители  очакваме в нета да изтече някоя друга информация, че да ни помогне за избора, който не можем да направим ....
Права сте има възможност за избор, докато МОН не се намеси и не ни я ограничи.

# 612
  • София
А някои са приети в СМГ, но не и в НПМГ. Ясно е, че е заради броя на паралелките ( съответно учениците), но пък може да няма друг сгоден случай да отбележа подобно събитие. Joy
Като се вземат предвид и някои други обстоятелства в сферата на петокласния прием в МГ и ПМГ, очаква ни много интересно второ класиране.
Оправихте ми деня Laughing.

За 3то класиране очаквам да останат ок. 35 места, което кога трябва да е? 14ти юли, може би?

# 613
  • София
Лично аз очаквам на второ класиране да се наместят участниците.

# 614
Същото идвах да напиша.  В ПЧМГ върви второ класиране, който ще избира СМГ, ще го избере още сега. Може да има някакви дребни попълвания след второ класиране, но това го има и след седми клас в много от високобаловите училища.

Общи условия

Активация на акаунт