Фермата 6: Пътят на една мечта

• 41 251
  • 786
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Фермата - Сезон 6
 Епизод 4 (09.09.2020)

# 496
  • Sofia
Аз съм потресена от процента хора,които смятат,че домакинската работа е само за жени.
Безмълвна ме оставиха.Sad

# 497
  • София
Е, все едно не знаете.
Децата си имат майка, сега ще питам жена ми, какво ще ядем, изпра ли ми черните панталони.
България не е големите градове. Още има бели робини на пълен работен ден.

# 498
  • при късмета
По- лошо е, че голяма част от жените го мислят и приемат за даденост. Мъжете просто се възползват, защото им изнася

# 499
  • София
Аз на тази тема съм леко раздвоена. От такава гледна точка, че хем не съм съгласна, че жените са робини и трябва по цял ден да домакинстват и слугуват, но от друга страна смятам, че за някои неща трябва жена да ги пипне. Както мъжът си разбира като се разхлаби вратичка примерно, както си разбира да смени кранчетата на мивката (примерно), да погледне колата и тн. По същия начин смятам, че има неща, които по-добре жената да си ги върши. Да не говорим,че аз наистина предпочитам така, защото после вървя след него Grinning

Едит: Благодаря за епизода, релаксирам след работа, гледайки го Simple Smile

# 500
  • София
Само че, " мъжките " работи с кранчетата и колата са веднъж годишно, пък домакинството тече и не пита.

# 501
  • Sofia
Въпросът не е кой какво може да върши по-добре.Тук също може да се поспори,между другото,има различни примери.Но някой да смята,че само ти си длъжна...Ми не,не съм.

# 502
  • София
Мисля, че е малко крайно мнението ти. По-скоро представата ти. Както каза една от жените, толкова добре са се стиковали с мъжа й, че са като една добре смазана машина.

# 503
  • София
Една не е 81 процента.

# 504
  • London
Какво ви пука какво казали/мислели някакви анкетирани в крайна сметка е важно само мъжа ви какво мисли. С него ще споделяте домакинство.

# 505
Аз винаги съм била раздвоена в този спор. Знам само, че крайностите не са верния отговор- нито, идеята мъжа изкарва парите, а жената чисти и гледа децата, нито- защо ми е мъж, аз си мога всичко сама.
Освен това имайте предвид, че има жени, които така им изнася. Аз лично съм спорила с този тип, на тях така им харесва и не ги интересува дали ще се нарече патриархат. Има жени, които не искат да се развиват, не искат да работят, не ги влече идеята мъжа да върши домакинската работа, а те да са от сутрин до вечер на работа. И аз не мисля, че е правилно други да се опитват да променят този начин на мислене.
Аз разбира се не бих се поставила в такова положение на зависимост, но въпрос на личен избор.

# 506
  • София
Да, имам приятелка, която осъмна на 45 вдовица. Какво да кажа...

# 507
  • София
Ще им се счупят китките на мъжете, ако заредят миялната!
Както и да е. Тази, юристката, ми харесва.

# 508
  • Sunshine state
Милена ми хареса, но не ми хареса как останалите не я подкрепиха на масата, а имаше много с нейното мислене. Даже и шушумигата Ангел зад гърба на Илиян изкоментира, че бил вирнал носа. Типично за държавата отново.
Готвачът действително е тъп като торба с чакъл. Много черни точки отнесе и то още на първата седмица.

# 509
  • Sofia
Изобщо не смятам,че представите ми са крайни.Мнението ми е,че никой на никого и за нищо не е длъжен.Всичко е въпрос на разбирателство,стиковане,добра воля,компромиси,уважение,любов и ред други неща.Против съм някой да налага на някого,че е длъжен,единствено и само той.Но всеки решава сам за себе си.
Но всъщност,права си,Катрала,кое е важното.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:47 от avi10

Общи условия

Активация на акаунт