Фермата 6: Пътят на една мечта

• 41 313
  • 786
  •   1
Отговори
# 510
А Жанета каза ли на бабата, че си е натурална...
Само носа си е правила , уста и брадичка, направо натюр...

# 511
  • София
Йогата виде бобец и си спомни за баба, как само си го излапа. Simple Smile

Брей, старчески дом искала да отваря Осипова. Повярвах и. Дори и пред бабата е фалшива. А бабата много ми хареса. Каква жизненост и енергия. Познавам млади момичета, които нямат и наполовина от живеца и.

Браво на Милена, добре се опълчи на самозабравилия се фермер. И как само удряше по масата и крещеше по Асен?! :о
Може би трябваше да бъде по-кратка и ясна, не е в съда все пак, нивото е друго. Доста от хората не я разбраха.
Жалко, че никой не я подкрепи отркито, а само пред камерата или после на групички на четири очи. Мила родна картинка.
Илиян лошо си изигра картите. Дори и Иво Николов да го похвали, че са си изпълнили плана за седмицата с отличен, пак ще остане с доста натрупани черни точки. Мислех го за по-обран и далновиден, а той се опияни от властта и си показа магариите/същността.
Ангел хитро го дава. Дистанцира се от него, усеща накъде духа вятъра. И това не ми хареса. Бе избран за дясна ръка лично от него, той нахендри Асен и той пропиля 50 лв. заради кучетата. Или го подкрепяш твърдо на масата, като негово вице или му казваш, 'брат, тук не си прав' Ама и той като клюкарка после се жалва пред жените на шушо-мушо.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 07:10 от Diavolo

# 512
Хаха, Милена добре закова Илиян. И на мен много ми хареса тя.
А още повече ми харесва, че не влага нищо лично. От чист интерес към казуса го направи.
Той не вярвам да е толкоз тъп, просто отбранителна реакция, при което моментално оглуша и последващото правене на ударен, комбинирано с агресия.
Все си мисля, че за да работиш в ресторанти с намсиколко звезди Мишлен, няма как да ги кух като хралупа, но ако съдя по кулираните предавания ( разбира се отново режисирани) и филмите за разни шеф-готвачи, в тези среди хората са адски изнервени и са свикнали наистина каквото каже шефа да не подлежи на коментари. Отделно подливанията на вода, за да успееш.  Та затова никак не се учудвам на арогантността му.
Но в случая наистина постъпи глупаво, защото в задачата ясно беше казано, че трябва да се допита. След като се допитваш и хората гласуват, значи трябва да се съобразиш с вота им, дори и да не си съгласен с резултатите.

Относно дали домакинската работа е отговорност изцяло на жените, не бих спорила. Зависи кои 100 човека са питали. От моя роднински и приятелски кръг хората не робуват на такива стереотипи. Не ми стана ясно Ангел и Надя за какво реваха, говорейки за отрудените мазолести ръце. Щом по това си личи жената, Ачката поради каква именно причина се лепна точно за женската с "бозките"?
Баба Дешка е невероятен образ. Направо разката Жанета с въпроси и коментари. А Осипова от своя страна добре й замаза очите с някои откровени хм...измишльотини, хрумнали й вероятно на момента. Като например мечтата за старчески дом...Не че нещо, но...некък си не повервАх.

# 513
"Дай му на човека власт и му гледай сеира" е в пълна сила за фермера. Ако в реалния живот се е заобиколил с хора, притежаващи ниско интелектуално ниво, които може да тъпче, то във Фермата никой не се погрижил да му "сервира" подобно удобство. Така че тук фасоните му не струват 2 стотинки.
Относно млякото - не допускате ли, че нямат право да го консумират, ако изобщо имат достъп до него?

# 514
  • London
За мен пред стара жена да заприказваш за старчески дом е леко неприятно. Де да знам.... видя ми се не на място и фалшиво. А, че изобщо не й повярвах, че има такива намерения действително предполагам не е нужно да споменавам....

За този Ангел се появиха коментари във фейсбук, че бил голям измамник извън Фермата.... не знам защо, но съм склонна да им повярвам.Grin

# 515
Напълно и вярвам. Бизнесът с частни домове за възрастни хора е изключително печеливш и се управлява в София от млади жени със скъпи луксозни коли. Някой добре я съветва тази жена.

# 516
  • при късмета

Относно млякото - не допускате ли, че нямат право да го консумират, ако изобщо имат достъп до него?
Не, не мога да допусна такова нещо. Напротив, винаги животните са били задължение и основните са доене и чистене. Нямат отговорност само да ги водят на паша. Независимо дали са овце, кози или крави. Друго и основно задължение е издоеното мляко да се съхранява и да е полезно за участниците, затова сега от първите задачи с които се хванаха, наравно с техния покрив е мандрата. Правенето на сирене, кашкавал и масло винаги е била в ежедневните дейности във фермата.
Не случиха на първи фермер, дано следващия избор е по-сполучлив. Аз кулинарни предавания тип състезания не гледам именно заради отношението на шеф готвачите към участниците. Имитирайки Рамзи, са безкрайно противни с това викане и хокане и не мога да ги издържам

# 517
Леле, още не мога да ги запомня кой кой беше...Някои сигурно няма и да успея де

# 518
  • Асеновград
Готвача , много си е повярвал.....Но по тъпото ми е, как всички мълчат и си натискат парцалите и никой не си каза мнението, а повечето мислеха като Милена.
За сега нямам фаворит , но с времето ще видим.

# 519
  • Разпиляна във въображението
Един се обади, но кой беше Simple Smile Макар и след това Осипова му каза в очите за поведението му, а преди това Надежда? Там бе и Милена. Съжалявам, още ги бъркам.

# 520
  • Sofia
Бабата Дешка не е чак старица..около. 63-65 год най-много да е.Гледала съм я и в други предавания,на Андре Токев и Звездев.Цапната в устата е и си говори без задръжки.
Как подруса гърдите на Жанета...

# 521
Готвача , много си е повярвал.....Но по тъпото ми е, как всички мълчат и си натискат парцалите и никой не си каза мнението, а повечето мислеха като Милена.
За сега нямам фаворит , но с времето ще видим.
Тя Милена принципно е права. Но и онова, което й каза Шестака е вярно.
Ако решаха да го свалят Илиян, или сам подадеше оставка, който щеше да дойде на негово място, щеше да е в неизгодна позиция. Но можеше от кумова срама сам да си наложи някакви рестрикции за храненето, ако беше някой съвестен.

# 522
Няма как двама ратаи да издоят 150 овце. Дои се не на ръка това стадо.  Като си построят мандрата, може да им дадат и други млекодайни животинки за които да се грижат или да ги научат да доят с апарат, но не ми се вярва. В първи епизод правеха реклама на спонсорите на мандрата.

# 523
  • Mediterraneo
Илиян категорично се свлече надолу в листата ми за фаворит, мноооого надолу. Въпреки застъпената си и обоснована позиция, обаче, Милена не ми се издигна твърде. Както Илиян се е взел много насериозно, така и самата тя- многословна, преливане от пусто в празно,  знаем ги тези, дето много говорят, а нищо не казват. Можеше целия монолог да го сведе до 5 прости изречения и щеше да хване много повече дикиш!

# 524
  • SF
Милена прекали със словото и даде шанс на Илиян да се окопити и да й отвръща.
По-възрастното и примиренческо мислене от бай Шестака си пролича. Му-му-му мъц-мъц, нищо не каза, но се съгласи, че Илиян е прав и това е демокрация. На баба му фърчилото!

С инструменти и плоскости ще си издигнат страхотни луксозни финландски къщички и хич не им трябват кирпичените постройки с дървениците и старите греди от предишните епизоди. За ден-два целият лагер ще е вдигнат. Няма зидане, няма мазане, боядисване... Едни разкроени плоскости, които трябва да се придържат, докато не се навият винтовете с инструменти.

И да добавя моя извод: Илиян е доста нагъл, арогантен и се кокори като смешник.
А Милена се губи в приказките си. Тръгва да каже нещо умно, но накрая се предава пред Надето, което с 2 думи "айде, айде, по-ведро, нищо не е станало!" успява да я прекърши и да я извади от пътя, по който е тръгнала.

Общи условия

Активация на акаунт