Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 795
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Имайте предвид, че клиндамицина много бързо води до резистентност, действа 2-3 пъти и след това - не. Измазала съм клиндамицин във всички възможни комбинации. Същото важи и за еритромицина.

# 76
Имайте предвид, че клиндамицина много бързо води до резистентност, действа 2-3 пъти и след това - не. Измазала съм клиндамицин във всички възможни комбинации. Същото важи и за еритромицина.

Какъв клиндамицин си използвала, този ygielle ли?

# 77
Точно този не съм, но има всякакви комбинации, вкл. с бензоил пероксид и изотретиноин. Резистентността е към антибиотика. Бензоил пероксида ми идва слаб, изотретиноина по други причини не мога да ползвам. Правили са ми и чист клиндамицин в аптека. От един момент нататак - нищо, никакъв ефект.

Edit: и също много важно: изотретиноина увеличава пропускливостта на кожата. В никакъв случай не трябва да се ползва с други киселини!
Предполагам, но само предполагам, някой по-компетентен трябва да каже: използването на изотретиноин с други киселини вероятно би довело до дълбоко химическо изгаряне. Пак казвам, на прима виста, според мен, четейки как действат различните субстабции

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 14:26 от GlowFlow

# 78
Ето ти телефон +359 892794245, пиши им във вайбър. Така приемат поръчки.

# 79
  • София
Епидуо има много меко (като усещане при употреба върху лицето) и наслагващо се с времето действие (срещу пъпките). Или кожата ми е станала тотално нечувствителна с тези киселини, с които я черпя всеки ден и не е реагирала на бензоилпероксида в Епидуо.

# 80
Аз също се надявам кожата ми да понесе Епидуото леко. Преди 5 години, когато го ползвах за първи път, първите десетина дни бяха кошмарна болка, сълзи и тн. Обаче след това ефекта беше номер 1. Дано бг варианта е същия като на тези от Англия и Германия, които съм ползвала навремето. 

# 81
Аз имам толкова ужасни спомени от Епидуото, че още ме е яд като си спомня...Така се подух под очите и звъня на дермото и тя мажи се, мажи се ще свикне кожата...след 4 дни не можех да си отворя окото.. 😔 Още не мога да си оправя зоната около очите..

# 82
Е, ти къде си мазала? Тези продукти не са за около очи.
Епидуо откъде го взимате?

# 83
Между другото или не съвсем, аз лично, ако мажа с някакъв много агресивен продукт, независимо дали е серум или крим, мажа преди него околоочната зона с повече количество крем /гледах една известна дерматоложка преди да нанесе третиноин мажеше около очите с вазелин/, за да се избегне попадането на продукт в тази област, а ако попадне по този начин се намалява силата му един вид и се избягва такова силно раздразнение

# 84
Е, ти къде си мазала? Тези продукти не са за около очи.
Епидуо откъде го взимате?
Не съм мазала около  очите, просто там се прояви реакцията.. Не знам, просто тези които го използват нека внимават

# 85
Аз още не съм търсила да купя Епидуото, но предполагам, че го има в големите вериги аптеки. Днес ще си взема рецептата и ще посетя няколко аптеки, поне да разпитам.
Аз също мажа крем в зоната на очите когато ползвам скинорен, витамин Ц и др.силни препарати.

# 86
Епидуо се намира почти навсякъде. Акнатак по-трудно се намира.

# 87
Hellenn, кой хормони си изследва и какъв специалист ти ги назначи? Имам две седмици до записания час при гинеколога. Но за съжаление положението става нетърпимо.

# 88
Момичета, крема за около очи не случайно е точно за тази зона и това е указано. Принципно ако е добър и читав, в него има повече вит.Е. И ако слагате по-голямо количество в зоната около очите, то може да подпухнат или да се подуят. Крема за около очите се слага с точични движения (в посока от ъгълчето към носа). Не се натиска, не се разтяга кожата, защото около очите е най-тънка и най-нежна.
Не слагайте каквото ви падне в тази зона, моля ви!

# 89
orange_girl, изследвах тестостерон-общ, DHEA-S, андростендион, 17-СН Прогестерон. Дерматологът ми ги назначи по мое желания.

Общи условия

Активация на акаунт