Проблем със Скинорен

• 5 992
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте! Четох много хубави отзиви за крема Скинорен, по-точно за турския, но аз си го взех от България. Всички казват, че заличава белези от акне, намалява пъпките и така нататък. Използвам го от около месец и при мен е точно обратния ефект. Не съм имала толкова пъпки от години. Около устата, най-вече по брадичката- гнойни, сърбящи, болезнени пъпки. Не срещнах друг с оплаквания от Скинорен. За момента ще спра да го използвам. Какво е вашето мнение? Да продължа ли да го използвам или не?

# 1
Ползвала съм го като ученичка, беше ми изписан от дерматолог, заедно с лосион (с някакъв вид антибиотик беше). След приключване на лечението, повече пъпки не са ми излизали, освен някоя отделна докрай времето на менструацията, и то не някаква брутална като от същинско акне.

Според мен първо не се използва самостоятелно само Скинорен.

Второ, има ли някаква причина да не си го купиш от България? Сравнявана ли си съдържанието?

Трето, била ли си на дерматолог, може изобщо да не е за твоя случай?

Четвърто, имам спомен, че Скинорен не трябва да се използва през летните месеци с активно слънчево греене.

# 2
Ползвала съм го като ученичка, беше ми изписан от дерматолог, заедно с лосион (с някакъв вид антибиотик беше). След приключване на лечението, повече пъпки не са ми излизали, освен някоя отделна докрай времето на менструацията, и то не някаква брутална като от същинско акне.

Според мен първо не се използва самостоятелно само Скинорен.

Второ, има ли някаква причина да не си го купиш от България? Сравнявана ли си съдържанието?

Трето, била ли си на дерматолог, може изобщо да не е за твоя случай?

Четвърто, имам спомен, че Скинорен не трябва да се използва през летните месеци с активно слънчево греене.

Не ми е изписан от дерматолог, на своя глава си го купих.
Закупих го от България, защото не бях сигурна дали помага и не ми се чакаше да идва от Турция.
Преди 3 години съм пила Роакутан и кожата ми се оправи, но го купих с идеята, че ще заличи белезите и затвори порите.
Не използвам самостоятелно Скинорен, използвам серум, тоник и хидратиращ крем, а за слънцето- знам. Всеки ден преди да излезна слагам 50-ти фактор. Затова се изненадах, че ми излезнаха толкова гнойни пъпки.

# 3
Скинорен ползвах по препоръка на козметик заради милиуми. Толкова много ми щипеше, когато го нанасях, че много бързо забравих за него и така го изхвърлих.

# 4
Имах предвид, че обикновено Скинорен се изписва в комбинация с антибиотичен лосион. На мен ми бяха изписали Зинерит:

https://apteka.framar.bg/08001148/%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80 … E-30-%D0%BC%D0%BB

И след наказването на лосиона слагах Скинорен. Щипе, да, излющва кожата.

Не се слага върху третирания участък на кожата нищо, освен лекарствения препарат. Никакви овлажнители, кремове, слънцезащити, серуми и пр.

Сезонът изобщо не е подходящ за ползване на Скинорен. Аз на твое място бих прекратила. Ако искаш, пробвай пак есента и най-добре се консултирай с дерматолог.

# 5
  • Бургас
Преди 8-9 години Скинорен ми отключи страшно акне. В този момент беше започнало леко акне и покрай ходене за друго нещо при дерматолог, реших да се консултирам и за акнето. Изписаха ми него, плюс още две неща, които не си ги спомням, но само Скинорена беше продукт, с активна съставка. Мисля, че около една седмица го мазах и до ден днешен премахвам белезите, които ми останаха на CO2 лазер. Започнаха дълбоки и подкожни пъпки, супер болезнени в областта на бузите. Тъкмо се махне една пъпка и на нейно място излиза нова. Лекарката каза, че най-вероятно минавм през “purge” фаза и да продължа, но нямаше и 5 дена по-късно, когато не издържах и го спрях и ходих при друг дерматолог, където ми казаха, че не ми понася и това е реакция.

# 6
Скинорен е с много висок процент на съдържание на активната съставка - азелаинова киселина. Преди всичко той е медицински продукт, изписван от дерматолози. Този продукт не се въвежда в рутината току-така и изведнъж.

Всяка нова активна съставка в рутината ви трябва да се въвежда постепенно със задължителен тест - зад ухото е доста подходящо, понеже кожата е много нежна - част е от тази на лицето ви и не се вижда, дори да се обринете.
Аз използвам скинорен от г/д година. Използва се количество колкото грахово зърно, ако имате по-малко лице, то можете дори да сложите по-малко.

Въвеждането става веднъж на седмица, след една седмица може по два пъти, докато не достигнете период, в който можете да го ползвате през ден до такъв, в който го използвате всеки ден. Третирайте го като ретинол, дори препоръчвам да използвате сандвич метод - крем за лице, скинорен, крем за лице. Това се прави, за да е кожата по-защитена от активната съставка.

Вероятно сте си нарушили кожната бариера - изсушили сте си кожата и тя ви отвръща с тези подкожни пъпки и допълнително омазняване.

Обърнете внимание на кремовете/серумите, които се опитвате да използвате с него - дали има други активни съставки, които не си подхождат или превърщат рутината ви в прекалено агресивна за кожата ви. Такива могат да бъдат: витамин ц, киселини - AHA, BHA, ретиноли, ретинали - всички деривативи, почистващи продукти на алкохолна основа (изсушават), всякакви скрабове, ексфолирания и пяни/гелове за почистване, които съдържат такива съставки. Просто ако ги позлвате заедно много ще си изсушите кожата, дори да сте с мазна кожа. Не ползвайте пяни за лице, които са за "мазна кожа".

Ако сте искали да използвате азелаинова киселина щеше да е хубаво да вземете по-нисък процент и да надградите до тези 20% от скинорен. Алтернативa, които съм ползвала и съм останала доволна е: Ducray Melascreen Концентрат срещу петна (около 25лв на промоция от аптеките). В него също има азелаинова киселина и също съм го третирала вниматеслно с въвеждането.

Дайте му последен шанс и не го ползвайте повече от 3 месеца. Прекъснете и след няколко месеца може пак.

Ако търсите добри продукти за белези - има много алтернативи на пазара, които не са агресивни, а са доста ефикасни, но са малко по-скъпички.
Успех

# 7
  • София
На мен Скинорен ми беше изписан от дерматолог, чист, само той в комбинация с измивен гел на Медик8 и каза, ако много сухо усещам лицето, да си взема хидратиращия крем на Авен Клийнънс, както препоръча и тяхната слънцезащита с 50-ти фактор.

Не знам при вас какъв е проблема, при мен след години лутане и чудене дали не е хормонално акне, всъщност той доста категорично заключи, че не е и ми трябва повече ексфолиация и по-добро почистване. Каза да използвам само и единствено измивния гел и скинорен в продължение на 3-4 месеца сутрин и вечер, никакъв грим и нищо, което запушва и тогава да се върна за вторичен преглед.

Използвам го от 11 дни и честно казано аз също наблюдавам гнойни, болезнени, сърбящи пъпки, но съм точно пред цикъл и не смея да заключа дали е от него или от скинорен крема, но познати ми казаха, че предполагат, че може да е purging. Това е, когато се влошаваш, преди да стане по-добре накратко казано.

Ще му дам още време на крема, тъй като както вас - не съм попадала на лоши отзиви за него.

Общи условия

Активация на акаунт