Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 788
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря.

# 91
Аз от няколко дни ползвам флуида на Snow Born за проблемна кожа вечер. След време ще дам отзиви, но засега ми харесва. Като изключим няколкото пъпки покрай брадата, кожата ми е все още чиста. Лошото е ,че ги разчоплих, иначе досега щяха да са минали.

# 92
Здравейте , отказах се от Роакутана ,реших че не искам повече да си натоварвам организма с тежки лекарства, а започвам диета ,която изключва сладкото , пърженото и млечните продукти. Днес си поръчах един крем от Гърция Айрол 0,05% и и от аптеката си взех един крем деверцин гел,прочетох много добри отзиви за тях и за този етап ще използвам тези продукти. Ако някой ги е използвал моля да сподели

# 93
Здравейте , отказах се от Роакутана ,реших че не искам повече да си натоварвам организма с тежки лекарства, а започвам диета ,която изключва сладкото , пърженото и млечните продукти. Днес си поръчах един крем от Гърция Айрол 0,05% и и от аптеката си взех един крем деверцин гел,прочетох много добри отзиви за тях и за този етап ще използвам тези продукти. Ако някой ги е използвал моля да сподели

https://m.bg-mamma.com/?topic=1254094

Ето това е темата за третиноина, каквато е активната съставка на Айрол. Там може да прочетеш за всички тънкости при използването на тези продукти Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 17:34 от Ssil

# 94
Еее, момичета, да се оплача от себе си пак!
Радвах се на сравнително чисто лице, но вчера реших да стисна една бяла точка - стана подкожна пъпка. Еееех, не се научих! Чудя се как да я елиминирам по най-бързия начин, но май няма как.

# 95
Аз лекувам акнето с роакутан и виждам наистина голям ефект и може би това е единственото лекарство където помага за акне преди да почна да го пия бях се отчаяла че някога ще успея да се справя с проблема но са вече виждам резултат а използвам козметика  на bioderma sebium gel moussant изминем гел и bioderma sebium hydra това са ми предисани от дерматолог

# 96
Няма как, Уейвче Sad.
Аз пък сутрин като се събудя е се погледна в огледалото имам много хубава кожа, само с две три петна общо по цялото лице. След две минути като се измия, цялата съм в червени точки и белези! Как се получава тази илюзия, не знам, но много много ме дразни!
Проверих в три аптеки за Епидуо, само в Медея го имат на цена 41 лв и стотинки. В Ремедиум и тази, която е в Кауфланд няма Епидуо по складовете. Ще купувам от Медея и то скоро, за да не се изчерпи и там.

# 97
И при мен се случва като се събудя кожата да е спокойна, но след баня да е коренно различна. Може би измиващите продукти дразнят и отделно стресът, с който денят започва веднага да се отразява на кожата. Аз съм решила сутрин да пробвам вече само с вода да си измивам лицето.

# 98
Сутрин само с вода, да. Няма смисъл да се мие с продукт ако предната вечер е измито лицето от целия грим, слънцезащита и външни мръсотии.
Водата и на мен ми дразни кожата и я суши. Особено след баня винаги са ми червени бузите - като при дерматит и сърбят. Не мога да си го обясня, честно. Мисля пак да си купя розова вода, добре ми влияеше.

# 99
Моля да ми препоръчате продукти за избелване на петна от акне .Имам много червени петна останали от пъпки и сега зимата искам да ги избелвам постепенно

# 100
  • София
Моля да ми препоръчате продукти за избелване на петна от акне .Имам много червени петна останали от пъпки и сега зимата искам да ги избелвам постепенно

Аз за тази цел се обърнах към козметик.
Тя ми направи пилинг с продукти съобразени с моята кожа и след него много от петънцата ми изчезнаха.

# 101
  • София
Stela, химични пилинги с киселини вършат тази работа.
Споделяла съм и тук, че при мен витамин С работи добре. Какво е добре да се знае, ако се спреш на този вариант:
- добре работят серумите с аскорбинова киселина
- около 20% съдържание на витамин С е добре работеща пропорция за кожата
- нанася се на измито, добре подсушено и с нормализирано РХ лице (или се ползва тоник, който балансира кожата след измиване, или се чака 10-15 мин. след миене)
- преди последващата грижа също чакаш известно време, за да подейства серума и да не се антидотира от нея - 15на мин. е ок
- всяка киселина се ползва задължително със слънцезащита през деня, за да няма обратен ефект и да се появи пигментация

Разбира се, има и други киселини, които вършат работа Simple Smile

# 102
  • Пловдив
Аз пак да питам за крем Каро...някой го беше споменал, че се ползва като маска. Колко често и колко време да престои и после с вода ли я отмивате?

# 103
А срещу петна ако трябва да избираме между аскорбинова и азелаинова, коя е по-ефективна? Аз обмислям минаване към отбора на ретинола също.

# 104
  • София
Questar, при мен работят и двете добре.
Аскорбиновата, поне тази, която ползвам по-добре ми понася, докато азелаиновата може и да ме дразни. Аскорбиновата я ползвам сутрин, а азелаиновата вечер. Хм, имаше период, в който ползвах и двете - разбира се по различно време на деня.
Но моята кожа не реагира на киселини, ако си с чувствителна кожа би било проблем.
При употребата на киселини е важно и да се глези кожата с продукти, които помагат на кожната бариера да се възстанови - хидратиращи, меки, утоляващи жаждата й. Харесвам центела азиатика в това й качество.

Общи условия

Активация на акаунт