Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 702
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Кои са тези заместител и на азелаиновата?
Интересно защо кожата се влошава от азелаиновата. Аз ползвах на TO и след това кожата ми се влоши. Дали наистина азелаиновата помага или повече вреди се чудя...

# 331
  • Пловдив
Едно време имаше Цинкова паста, сега май се казва Цинков крем. Някой да е тествал?

# 332
Азелаиновата к-на помага в 90% от случаите, като действието понякога е първоначално влошаване на състоянието, тъй като кара всичко гадно да избие на повърхността и това се случва едновременно. След месец-два има подобрение. Скинорен е във висока концентрация, това което се предлага масово на пазара е максимум до 15%. Повечето работещи медикаменти за акне действат по този начин - първо изпъпчване и после изчистване, но си струва.

# 333
Е, глупости! Как така го спират от пазара????? Лелее, направо съм бясна Rage

# 334
Обмислям покупка на Триакнеал,Скинорен,Ефаклар дуо + или някое от кремчетата ,които krystal93 сподели.Тях не съм пробвала.
Триакнеал е добър, имах едно трънче до носа, което с години не избиваше, е след няколко вечери мазане /защото е нощна грижа/ , трънчето изби и се изчисти.
Той обаче е с мазна текстура и омазнява кожата.
За новите, които ми изписаха /епидуо и комедомед/ - силни са. Първо започнах с епидуо, преди няколко дни ми пристигна комедомеда. Започнах антибиотика и епидуо, за да не губя време и тъй като в дясно до устата имам едни подкожни пъпки, които отиват и към бузата ги намазах, като го използвам през вечер, там това място се изсуши доста и леко се бели.
След като се намазах с комедомеда пък започна едно щипане, та чак като иглички, изтръпване, не знам как да го обясня. Сега обаче си мисля дали не прекалявам в старанието си и ще намаля количеството крем да видя дали няма да спре това усещане. Иначе в комбинация  с хапчетата лицето ми се изчиства, но на места излизат нови, това с изчистването, което Пийч е споделила дали важи и за тези продукти? Rolling Eyes

# 335
Krystal, аз точно епидуо ползвам вече два месеца и съм страаашно доволна (писах вече, та да не се повтарям). В епидуо има съставката адапален, която принадлежи към семейството на третиноина и той действа точно така - избътва всичко гадно на повърхността, та да, възможно е да има влошаване в началото. Не помня при мен да е имало такова, но аз нямах толкова сериозни пъпки. Чувствителността на кожата ти е от епидуото да знаеш, ще има и белене и дразнене, той си е агресивен обаче работи! Аз вече мажа цялото лице и кожата ми много се промени и забелязах че черните точки са ми изчезнали, по носа и брадичката обикновено имам много, сега са на 90% изчезнали. Мажи нещо от типа на Б-пантен или Цика Крема на Юриаж ако ти е много раздразнено лицето - те не щипят и не парят.

# 336
Момичета някоя от вас ходила ли е на Hydrafacial? Имате ли някакви препоръки, съвети, нещо?

# 337
Novichok аз лично не съм правила, но съм разпитвала и знам, че е много леко почистваща процедура, като дермабразио с вакуум и вода и като цяло не е лоша процедура но не прави чудеса. Ако имаш сериозни запушвания на пори и черни точки, то няма да е достатъчно ефективно, ще се наложи мануално почистване. Това е супер процедура за поддържане на вече здрава и не много проблемна кожа.

# 338
Момичета, дайте идеи за салицилова киселина, само да не е на The Ordinary.

# 339
Момичета, дайте идеи за салицилова киселина, само да не е на The Ordinary.
Скрит текст:

# 340
Здравейте ! Препоръчайте ми нещо за черните точки. Особено по брадичката са доста и не знам как да ги изчистя.

# 341
И аз съм правила хидрафейшъл много пъти - всеки път се убеждавам, че са пари на вятъра. Има много леко почистване, около 5 дни има ефект при мен и след това пак запушени пори, пъпки, всичко отначало.

# 342
  • Sredets/Burgas
Аз съм в траур... и съм бясна едновременно.
Първо беше Зинерита... сега и Скинорена...
И двете достъпни, и работещи...
Страшно бях доволна от Скинорен... Кожата ми беше идеално чиста с него...
Нежна и гладка. Даже преди няколко дни ми направиха комплимент за нея.

Днес поръчах от ето този сайт...
 https://makeup.bg/product/386178/
Даже е 30% азелаиновата киселина.
Пише, че е за професионална употреба, така че явно ще трябва да се внимава.
Ако дойде ще пиша отзиви, защото днес като поръчах имаше наличност, сега гледам няма.

Между другото преди десетина дни беше на 18 лв., не го поръчах... днес на 24 почти...
Гадове!

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 17:07 от Butterfly_Lovehunter

# 343
  • София
Акнатак също изчезна.

# 344
Здравейте,
от няколко месеца ми се появиха пъпки. Ходих на дерматолог и ми предписа Скинорен.
Мажа се с него от началото на октомври, но тубичката ми е почти празна вече.
Не мога да отида отново на лекар, заради обстоятелствата с Ковид. Не знам с какво да се мажа като свърши крема. Или дали да продължавам да се мажа изобщо. Можете ли да ми помогнете със съвет?

Общи условия

Активация на акаунт