Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 704
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Какво ще кажете за скинорен сутрин и безакнен вечер? Като безакнена е след хидратиращ крем. Също прекалено ли ще е ако изполвам https://366.bg/la-roche-posay-effaclar-mikropiling.html като измивен гел всеки ден, заедно с двата крема?
Моите пъпки не изчезват. Един ден са изгорели, а на другия имам нови 5 болезнени.
Ако не виждате дълго време ефект от козметични продукти /ефективно почистване, хидратация, киселини, серуми/, търсете проблема другаде- потърсете информация за приема на инозитол. Също така препоръчвам пастата Hyseac SOS/Uriage, прочете и за нея.

# 406
Уейв, напълно съм съгласна с теб. Какву са тези шийт маски от ДМ? Не съм ги виждала сякаш, а живея на 2 крачки от дм и ми се иска да ги пробвам.
Иначе да споделя моя опит. Когато аз ползвах много козметика конкретно срещу акне, бях с много влошено състояние на кожата, но някак не вярвах, че това е причината. Всъщност се оказа, че при мен това беше допринесло да се влоши. Сега наблягам много повече на хидратацията. От време на време ползвам Скинорен, който много ми изчисти лицето, но като се има предвид, че са го спрели, ще търся скоро алтернатива. Та откакто хидратирам кожата всеки ден, без да ползвам агресивна козметика против акне, нещата са доста добре. Скоро смятам да си взема ретинол. Досега не съм ползвала, но още не съм се спряла на конкретен продукт.

# 407
Момичета, дайте нещо по-бюджетно за почистване на лице (гел/пяна). Тъкмо писах  и в темата за евтините продукти, но хайде и тук, че сме в "по-специфичната" тема.
Иска ми се да почиства хубаво лицето, но и да сваля грим, за да избегна мицеларната вода.
Клоня към Гарниер, Здраве, Билка. Thinking Има и една камара други дрогерийни, които никога не съм пробвала.
Идеи и предложения?

# 408
https://apteka.framar.bg/30072713/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5-%D0%B … 5-20-%D0%B3%D1%80

А този ползвали ли сте го и какви са отзивите?

# 409
  • Sredets/Burgas
Момичета, дайте нещо по-бюджетно за почистване на лице (гел/пяна).
Идеи и предложения?

Ами аз преди време споделих моето бюджетно попадение...
https://www.dm.de/jessa-intim-waschlotion-sanft-und-frisch-300ml … 058172469299.html

3 лева е. Съдържа доста млечна киселина, която си има и свойството на нежен ексфолиант.
Не премива поне при мен, което е изключително важно.

Ползвах още началото на лятото SVR и La Roche Posay, но според мен не си заслужават парите.
Премиват и стимулират отделянето на още повече себум...
Изобщо не ги използвах докрая.

Бензоиловия Пероксид на Акнеаут не можах да го харесам,
най-вече заради ужасната зърнеста консистенция.
Друг продукт-крем с бензоилов пероксид не съм пробвала
и не знам така ли трябва да е по принцип,
не съм се и интересувала.
Така си ми стои на практика нова тубичката с него.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 11:38 от Butterfly_Lovehunter

# 410
  • Пловдив
Линка не се отваря...

# 411
Глас от мен за гела на Здраве от серията за акне! Много го харесвам, почиства добре без да пресушава, но За махане на грим бих направила две миенета с него, за да почисти идеално със сигурност.

# 412
  • Sredets/Burgas

Смених го. Сега би трябвало да работи.

# 413
Аз използвам цялата серия на Roses за акнетична кожа - мицеларна, ексфолиант, маска. Доволна съм.

# 414
# 415
Попадна ми това https://www.secretzone.bg/p/anti-wrinkle-elixir-serum-24k-gold-a … iser-24k-gold8852
но не знам дали няма да ми навреди на акнетичната кожа. Може ли да дадете мнение Simple Smile

# 416
Имам въпрос, попринцип не консумирам  прясно мляко защото веднага ми избиват пъпки и въпроса ми е относно бебешкото адаптирано мляко какъв е състава му? И дали мога да го използвам при приготвяне на някой храни?

# 417
По-добре готви със соево, оризово, бадемово или някакво подобно мляко, а не с адаптирано. Това е странно 🙄 Освен това има прясно мляко без лактоза, ако мислиш, че имаш непоносимост към нея и от това ти избиват пъпките.

# 418
При мен е същия случай, Дори малко мляко да си сложа в кафето, след няколко дни избиват пъпки. Същото е и когато си позволя кашкавал. Не знам дали е от лактозата. Всъщност дали лактозата е основна причина за избиване на пъпки, или има и други фактори в млякото, които влияят?

# 419
Може би от хормоните в млякото? 🙄 На много хора им избиват пъпки от млечни продукти, включително и аз мислех така, но ги изключих и пак си пъпчасвах 😅 И все пак  за готвене или за пиене на кафе, мисля че е по-разумно някакво ядково/соево мляко да се използва, а не адаптирано

Общи условия

Активация на акаунт