Против акне/пъпки по лицето 11

• 61 275
  • 762
  •   2
Отговори
# 465
Щипе, да, нанася се много тънък слой през ден-два докато кожата свикне.

# 466
Щипе, но да стиска зъби. Мъж е Simple Smile))

# 467
Хайде и аз в клуба на Скинорен. Много трудно го намерих, но се радвам. Ще го нанасям в проблемните участъци, няма да мажа цялото лице аз, защото ми е чувствителна кожата.
Може ли сутрин и вечер да се нанася или ще е много?

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 10:59 от Questar

# 468
  • Пловдив
В листовката така си пише...сутрин и вечер.

# 469
Така ще правя и аз, за по-бързи резултати. Знам, че си трябва и търпение де. Сега се намазах, не чувства м да ми щипе, а преди години, много щипеше. Явно кожата е свикнала на киселини, защото лятото слагах азелаиновата на ТО, пък и ползвам червената маска.

# 470
Момичета, Скинорен щипе ли ви?
Днес взех и сега намазах сина ми...едвам изтрая 5мин. Каза,че сърби и щипе...изтри го.
След като се измие лицето да изчака поне 40 мин и след това да го намаже. И на мен преди много ми щипеше докато не засяках че след като изчакам 40 50 мин след измиване  не ми щипе.

# 471
Някоя от Вас използвала ли го е по тялото?

# 472
Да, много е важно лицето да е сухо преди нанасяне, това важи за всички продукти с киселини.

# 473
  • София
Някоя от Вас използвала ли го е по тялото?
Аз го ползвам и по тялото. Там съм малко по-щедра с мазането и честотата, но и хидратацията е по-силна, защото бързо ми пресушава кожата.

# 474
  • Пловдив
И аз лятото му мажех гърба.

# 475
Ако позволите, ще оставя това тук. От доста време следя темата заради дъщеря си, и бях много объркана от всички марки и типове мазила, които коментирате.
Мисля, че и за други новички като мен, тази статия е доста добър обзор на видовете лечения и активни вещества:

https://www.medinfo.bg/spisanie/2009/5/statii/akne-osnovni-nasoki-za-lechenie-674

Отделно бих искала да помоля за коментар на активното вещество, използвано в лосиона на Acne out - Methenamine, който не се среща в нито една статия, касаеща лечение на акне, а най-вече като специфичен антибиотик за вътрешна употреба при уро инфекции. Прочетох, че е е доста нестабилен и при висока темп се разпада на амоняк и формалдехид, и като такъв не е подходящ за директна употреба.

За съжаление го разбрах след като закупих лосиона, и след дълго търсене на състава в листовката, най-накрая го открих с дребни буквички на кутията,  потърсих в гугъл съставките една по една. Тази ме смути особено много, и не бих го тествала на детето си.

# 476
Methenamine е антибактериално средство. При кисело pH се отделя формалдехид, който е антибактериален.
При възпалителен процес действа като антисептик, може би затова е вложен в състава на лосиона.

# 477
Здравейте приятели! Като за начало Честита Нова Година! А сега по темата...Момиче на 14 години съм. Както сте видели от заглавието имам проблем с акнето. Пъпки започнаха да ми се появяват още преди година и половина, две. Тогава не бяха кой знае какво и не им обръщах много внимание, но все пак си бях взела някакво кремче, но само 3/4 дена след като лицето ми се изчистваше отново се появяваха(тогава имах повече на носа). По-големият ужас започна преди около година. Само за два дена от нищота ми се появиха пъпки по цялото чело, червени, гнойни абе с една дума отвратителни! От този случай започнах постоянно да купувам какви ли не кремове. 6 месеца след този случай лицето ми се поисчисти но само за около 2/3 месеца. Тогава историята се повтори, но с още по-голям гръм и трясък...Повярвайте ми изкупих аптеките и дрогерийте! НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА! Само ставаше по-зле. Преди месец ходих и на дерматолог (Д-р Татяна Божилова), който ми предписа кремчета, но и те не помогнаха. Вече се отчаях...В момента най-засегнати са зоните на брадичката и около нея и на челото. В интернет потърсих и други кревове, които все още не съм пробвала-ЛЕД ZENIAC LP, ДАЛАЦИН Т, ЗИНЕРИТ и ИМЕКС. Моля ако има нещо, което на вас ви е помогнало (каквото и да е, дали крем, дали някакво процедура) споделете, също така ако сте пробвали някои от тези кремове кажете мнението си за тях. Също така съм от Варна ако искате да ми предложите даден дерматолог или козметично студио. Благодаря много предварително на всеки един от вас за предложенията!

# 478
Йодасепт маз колко време може да стои на лицето , изгаря ли го ?

# 479
  • Пловдив
Някой да е пил Азитрокс за акне?

Общи условия

Активация на акаунт