Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 003
  • 762
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте ! Някой използвал ли е вакуумен уред за почистване на порите ? Какъв точно,доволни ли сте ? Благодаря предварително !
Само ще си дадеш парите на вятъра

# 526
  • Пловдив
Много внимателно с тоя уред...много лесно стават синини.

# 527
На този уред единственото хубаво му е приставката за микродермабразио/ексфолиране, ако има такава де. Аз имам подобен и го ползвам за ексфолиране 1 път месечно и кожата светва. За черни точки това с вакума обаче дава нула резултат.

# 528
За кистата(може и да греша) защо не пробваш с йод на клечка.

# 529
  • София
Изчетох цялата тема и съставих план за третиране на тийнейджърката. Кажете как ви се струва, моля ви. Тя преди посещаваше една дерматоложка, но от няколко месеца няма никаква вест от тази жена (д-р Албена Ангелова), а акнето се влоши съвсем, излизат подкожни болезнени пъпки. Ползвала е Биодерма и Ла Роше досега и нещо правено, това от лекарката, след това й взех някаква лавандулова българска вода, от която съвсем се изрина, сега ползва на Боди шоп от два месеца, поне не се влошава, но и няма кой знае какъв ефект.
За почистване сутрин и вечер - SVR Topialyse Lavante
Сутрин - SVR Sebiaclear Слънцезащитен
Вечер - скинорен на засегнатите места, най вече скулите и брадичката.
Освен това мисля дали да не взема и Avene Cleanance Hydra Успокояващ крем за лице за раздразнена кожа, ако започне да се бели много кожата. Както и дали да продължи да слага от Нощна маска за лице против несъвършенства Чаено дърво на Бодишоп на останалата част от лицето. Както и какво да прави с черните точки по носа, дори след баня стоят. Въобще положението е сериозно.

# 530
За черните точки по носа салицилова киселина, тя навлиза в порите и почиства. Също така парна баня и шпатула за черни точки.

# 531
Каква е тази шпатула?
CareVe имат доста добр измиващи, включително и такова със салицилова киселина.

# 532
  • Пловдив
За черните точки по носа салицилова киселина, тя навлиза в порите и почиства. Също така парна баня и шпатула за черни точки.
какво представлява тя?

# 533
Скрит текст:

Здравейте! От 5 години имам акне само по бузите. Ходих при всякакви дерматолози-никакъв резултат. Вече нямам толкова гнойни пъпки, колкото червени петна (белези) по лицето. Ако може да ми дадете съвет как да ги премахна, или поне да не бъдат толкова червени. По принцип за маркиране ползвам заглаждащият крем с овча плацента на Тианде и съм доволна, но въпреки всичко си се виждат.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 12:15 от Не се сърди, човече

# 534
Киселинен пилинг при козметик.

# 535
Здравейте дами! Преди време бях писала, относно използването на продукти за мазна кожа, които ми бяха препоръчвани както от козметици, така и от дерматолози. Реших да споделя коренно различния метод, който предприех. От месец и половина започнах да използвам по-натурални продукти-например когато видя някоя нова, активна пъпка я третирам (само нея) с масло от чаено дърво. Изчаквам малко да попие и чисто случайно открих в един билков магазин - крем от чаевец. До този момент не го бях чувала или срещала предвид, че само медицинска козметика използвах (от нея имаше мноооого лек ефект). Този крем от чаевец също слагам само върху засегнатата зона.
Доволна съм и от 2 други продукта/серуми на марката The Ordinary:
1. Niacinamide 10% + Zinc 1%
2. Hyaluronic Acid 2% + B5 - особено този продукт ми помогна много, тъй като беше страшно дехидратирана кожата ми и съответно бях влязла в един омагьосан кръг - изсушавам кожата с разни продукти за мазна кожа, след което се появяваха още по- болезнени подкожни пъпки, които не избиваха със седмици и стояха така...Този серум е добра основа и за грим.
Към настоящия момент все още се появява някоя друга пъпка, но са малки, не ме болят и след намазване с гореописаните продукти минават за отрицателно време. Проблемът ми е с белезите...на места ми останаха червени белези от рани, тъй като МНОГО ВАЖНО е да не се стискаш сама/чоплиш и т.н. Разбира се в усилията си да ги "махна" защото ме дразнеха много, си докарах една наранена кожа. Последният път когато посетих козметичката ми, тя ми препоръча терапия с витамин С за да изсветлее кожата, но се оказва, че дори белезите се лекуват 5 пъти по-трудно от едно акне.

# 536
Каква е тази шпатула?
CareVe имат доста добр измиващи, включително и такова със салицилова киселина.

Аз от алиекспрес си поръчах.
За салициловата мисля, че трябва да е чиста киселина, аз съм в търсене на такава, но не искам от Ординъри. Чела съм, че салициловата киселина прониква в пориге и ги почиства отвътре. Аз засега разчитам тази работа да я свършат Скинорена и червената маска на ТО.

# 537
Благодаря.

# 538
Моето акне от лицето се прехвърли на гърба и деколтето, излизат ми подкожни дебели пъпки и ужасно болят, не знам вече какво да правя ,

# 539
Моето акне от лицето се прехвърли на гърба и деколтето, излизат ми подкожни дебели пъпки и ужасно болят, не знам вече какво да правя ,

Моето също. Забелязвам го от няколко дни, но са само по едното рамо. Крайни време е да отида на дерматолог отново, да ми каже какво се случва и защо скинорвна не помага.

Общи условия

Активация на акаунт