Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 885
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Мими, този магазин е Борн, много е скъп. Ще ти пиша на лични за кухнята, по късно или утре.

# 406
Здравейте, трябва ми мнение за нещо, което е сътворил мебелиста. Направил е шкаф за пералнята, в който пералнята не е на пода, а наистина в шкаф с дъно. Шкафа е голям и за мен това е безумно. Като центрофугира пералнята целия шкаф ще се тресе и изобщо ще издържи ли? Според мибилиста така се правило...аз за какво сложих плочки там, за да може като протече да е в шкаф, на дърво.

# 407
Здравейте, трябва ми мнение за нещо, което е сътворил мебелиста. Направил е шкаф за пералнята, в който пералнята не е на пода, а наистина в шкаф с дъно. Шкафа е голям и за мен това е безумно. Като центрофугира пералнята целия шкаф ще се тресе и изобщо ще издържи ли? Според мибилиста така се правило...аз за какво сложих плочки там, за да може като протече да е в шкаф, на дърво.

Решението е мн лесно - махате базата на шкафа и готово.
Слагате регулируеми крачета под двете страници на шкафа.

И една планка за стоп на вратите ако са две, ако е една няма нужда.

Аз съм пъхнала и една книга между пералнята и плота, за да не се движи въобще. Въобще, ако остава разстояние между пералнята и шкафа е хубаво да уплътните с нещо от всички страни, щото ще се раздвижи на плочките, освен ако пералнята не е със специални гумени крачета.

# 408
  • Canada
Сложи си корито против протичане за пералня.
Това с планката на мен ми се вижда  опасно, по-добре един стопер за вратички си монтирай.

# 409
Пералните за вграждане се пъхат в шкаф,   самостоятелно стоящите - между два шкафа под плота. Мебелиста видял ли е и взел ли е размерите на конкретния модел? За вратичките си има стопери, достатъчно "кокетни" и практични...
Добре, че пералните не протичат често, но обикновене не тепе от пералнята, а от връзките на вода / канал на самата пералня или към мрежата. От това корито не спадява.

# 410
Да, и аз това се чудя, да я вграждаме ли, или да слагам стоящ модел между два шкафа под плота. Пералня в шкаф запорирана с книги планкове и пр. ми се вижда ненужно и естетически некрасиво...

# 411
  • Велико Търново
Не бих сложила пералнята върху шкаф, т.е. върху основата му. Два пъти ми е текла пералня и страх лозе пази е при мен работата.
Лично според мен, мястото на пералнята е върху гранитогрес/ теракот/ фаянс, за да може ако стане бела да не се съсипва повърхността върху която се намира.
Чудим се къде да обособим сектор за дъска с ютия - в дрешник или в мокро помещение ( там където ще бъдат пералнята и сушилнята). Ще съм благодарна на съвети и препоръки.

# 412
  • тук и там
За къща ли става въпрос,и на различни етажи ли са мокрото помещение и дрешника?
Ако дъската за гладене е в мокрото помещение,ще трябва да се пренасят изгладените дрехи по гардеробите,тосет -в  дрешника. По-лесно е да се пренесат извадените дрехи от сушилнята ,както са в панера-до дрешника,и там да си разпределиш дрехите ,които не са за гладене по гардеробите,и да се изгладят тези които са за гладене.То зависи и колко ви е прането де.Аз съм със две деца и имам много пране  по принцип,а мокрото  помещение  е на приземният етаж. Да разнасям закачалки и изгладени дрехи по етажите  е по-трудно според мен,от колкото  да ги пренеса с панера направо до дрешника(но това е -според мен).. Аз нямам дрешник де (за мое огромно съжаление),в друга стая  гладя , но не и в мокрото помещение.

# 413
  • Варна
skk07, това зависи от навиците ви.
Дали гладите веднага след изпирането/сушенето или преди да ползвате нещата.
Ако е веднага - дъската да е в мокрото.
Ако е преди да ги ползвате - в дрешника.
Помислете си как ги правите нещата и ще се ориентирате как е най-добре за вас.
От дрешника да разнасяте до мокрото помещение ми се струва по-неудобно. Но знам ли, може и да не е така.

За да не ви протича пералнята връзките се хващат хубаво със скоби, защото при центрофугиране се измъкват и така стават белите. Моята пералня обаче не мърда изобщо. С инверторен мотор е, ако има значение. Но при стари модели се е случвало и мъжете в семейството сложиха скоби.

# 414
Моята пералня не е за вграждане, но е скрита в шкаф с две вратички, поставена е на земята т.е. на ламината. Не е захваната с никакви планки и няма проблеми пу пу.

# 415
  • тук и там
Цитат
...... това зависи от навиците ви.      
Това  е най-верният отговор !!! Зависи и от разпределението в къщата.Ако са на един етаж, - не е  голяма драма.Ако са малко дрехите за гладене-също .

# 416
Като си представя колко за гладене имам, ако се завра в тесни дрешник или мокро, за да го направя ще ме обземе див ужас.
Дори да имах такива помещения с достатъчна големина, бих си разнасяла дъската където ми е просторно и удобно към момента.

# 417
  • тук и там
Да, и това има  значение.При мен са големи и мокрото,и помещението в което гладя..
Това за пренасянето на дъската в различни стаи ,в къща на няколко етажа- не е удачно !Ако е на един етаж къщата -тук "бунгало" ги водят тези къщи мисля,  е окей. Но  иначе , по-скоро можеш да се убиеш по стълбите с дъската за гладене в ръце...
Тези се водят при нас "бунгало".
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 09:59 от Kaisia

# 418
  • Пловдив
skk,същата дилема имах.Ключово бе,че дрешникът е само наш,а децата ще имат гардероби.В този случай ми е по-удачно да е в пералното,защото разнасяне на дрехи все ще има.И двете помещения са на втори етаж.В пералното от едната страна ще са перално,сушилня,бойлер,а от другата гладачна маса със лоста  закачалки и евентуално рафт за изгладените дрехи.
Наистина зависи колко големи са  двете помещения и на кой етаж са.

# 419
Нали пералните с Аквастоп уж не протичат. Аз на това разчитам. не, че си нямам сифон и прагче на мокрото.

https://bg.techinfus.com/dlya-chistoty-i-poryadka/stiralnaya-mas … ina/akvastop.html

Общи условия

Активация на акаунт