Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 833
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте. Понеже виждам, че сте на тема столове - нашите са тези https://jysk.bg/trapezariya/kukhnenski-stolove/kukhn-stol-kokked … adife-sivo-cherno Взехме ги на намаление по 78лв и мисля, че са доста прилични за цената си. Имат и гаранция 2г, която покрива дори износване или закъсване на плата Simple Smile
Сега сме в търсене на щори  ден и нощ в сиво, за да бъдат в тон със столовете и това реално ще е акцента в кухнята. А тя от своя страна ще е в светъл дъб и бяло Simple Smile Ще ви покажа снимки накрая.

Въпрос към тези, които имат щори Ден и нощ - с държачи ли са ви или без?

# 481
  • София, Bulgaria
tomeva, много са добре нещата. Под тия крака на дивана идеално ще минава и по мощен робот. Вивре ги бях отписала, но ще им празгледам нещата...!
Столовете ми изглеждат удобни!
Като подредиш чакам снимки...

На вивре, като харесате нещо, търсите сайта на производителя, за повече информация и по-добра преценка....ама си е и късмет.  Аз подобен деван видях в магазин в Сафия, но с неподходящи за нас размери и разбира се на друг производител.

# 482
Здравейте момичета Simple Smile
Имам нужда от малко помощ относно обзавеждане на малка дневна (хол + кухня/трапезария)
Искам да разместа меката мебел, вече ми омръзна това разположение, а не ми е особено удачно. Качвам малко снимки и се надявам на мения Simple Smile

така е сега разположението
Скрит текст:
в момента не ми харесва, че сядайки на дивана телевизорът се пада встрани, но пък се вижда и от трапезната маса, което е добре

разработих малко варианти
вариант 1. тук ми се получва като че ли най-уютно, но ме притеснява зад дивана, че се губи място и не ми идва наум как да го оползотворя (точно там има и леко скосяване на тавана)
Скрит текст:
вариант 2.
Скрит текст:
вариант 3.
Скрит текст:

# 483
Вариант 2 според мен е най - разумен и с оптимално разпределение на мебелите.

# 484
Elanor втория вариант ми се вижда най-сполучлив само ако може Тв-то да е на мястото на табуретката.

Пак да се върна на столовете постнах ви и една пейка от същата серия много ни хареса но досега съм нямала такава и се чудя ок ли ще е пък и на нея мога да настаня някой ХХЛ а столовете с подлакътници да са за другите макар че нямам толкова едри хора които да не се поберат в столовете. Иначе тези с подлакътниците бяха сложени на нашия размер маса и си е побираха 2 от страна без да е разтегната също и си влизаха под масата.

Tomeva харесват ми нещата но явно имаш много място защото не използваш нито мястото под спалнята нито функция сън и ракла за дивана пък аз точното обратнотото гледам да използвам тези места.

# 485
tomeva, много са добре нещата. Под тия крака на дивана идеално ще минава и по мощен робот. Вивре ги бях отписала, но ще им празгледам нещата...!
Столовете ми изглеждат удобни!
Като подредиш чакам снимки...

На вивре, като харесате нещо, търсите сайта на производителя, за повече информация и по-добра преценка....ама си е и късмет.  Аз подобен деван видях в магазин в Сафия, но с неподходящи за нас размери и разбира се на друг производител.
Напоследък взимах дребни неща за вкъщи, производител не гледах и нещо не съм доволна. Но ако тръгна да поръчвам мебели ще чета внимателно.

# 486
И аз съм за вариант 2 с едно предложение. Нямате достатъчно място, защо не сложите телевизора на стойка на стената, а тв-шкафа да го махнете. Има стойки, които се въртят и по двете оси, ще можете да хвърляте по едно око и от трапезарната маса.

# 487
  • Варна
Включвам се в темата с вечния въпрос за преход между гранитогрес и паркет масив. Разликата в нивата е около  5мм, а оставената "фуга" 15-20 мм. Има ли вариант да не се използва преходна лайстна?
В същата стая с паркета има оставени фуги към френския прозорец и камината. Може ли да се запълнят със силикон...или корк?

И въпрос за корниз за завеси. А именно къде да го позиционирам? На стената под корнизите или на тавана до тях?

Аз лично бих останала без завеси, но на мъжката част от семейството им свети в ТВ-то.

# 488
На трегера над прозореца, според мен.
Когато се прави гипсов корниз, поне преди беше така, и се планира да има корниз/и за пердета на тавана, гипсовият корниз се лепеше с отстъп от стената, така скрива корниза за пердето.

# 489
  • Варна
Когато се прави гипсов корниз, поне преди беше така, и се планира да има корниз/и за пердета на тавана, гипсовият корниз се лепеше с отстъп от стената, така скрива корниза за пердето.
Това е така, когато има прозорец на едната стена, като в стандартните апартаменти. В моя случай, обаче, прозорците са на 2/3 от стените и би било странно корнизът да прави чупки по тавана.

# 490
amy_nka
ами не харесахме столовете изобщо не бяха удобни нямат  мекичко. Харесахме от Айко тези много са удобни и на добра цена може би те ще останат.

Скрит текст:
има ги и без подлакътници
Скрит текст:
има и пейка
Скрит текст:
че и бар столове да не повярваш
Скрит текст:

И сега умуваме с подлакътници или без(заради цапането) с пейка или не и дали да плеснем два бар стола  на острова или не че да не стане претрупано. Цвета го дават зелен но е сиво с ментов отенък. Идея нямам с какъв диван ще ги съчетавам.

Екстра са. Нали искаше да ги ползваш и за офисни? Тогава по-добре с подлакътници. Ето аз сега в момента, за да пиша на телефона съм си облегнала спокойно ръцете на подлакътниците на офис стола. Grinning За пейката - виждам я в комплект с два стола без подлакътници, а ако избереш с подлакътници, то не ми се връзва с пейка без подлакътници. Няма ли от същата с подлакътници?

SVU-D, в твоя случай, след като вече имаш ъглов орнамент на тавана, корнизът би трябвало да се закрепи за стената над прозореца. Какъв тип корниз харесваш?

# 491
Включвам се в темата с вечния въпрос за преход между гранитогрес и паркет масив. Разликата в нивата е около  5мм, а оставената "фуга" 15-20 мм. Има ли вариант да не се използва преходна лайстна?
В същата стая с паркета има оставени фуги към френския прозорец и камината. Може ли да се запълнят със силикон...или корк?
Скрит текст:

И въпрос за корниз за завеси. А именно къде да го позиционирам? На стената под корнизите или на тавана до тях?
Скрит текст:
Аз лично бих останала без завеси, но на мъжката част от семейството им свети в ТВ-то.

Тези неравни краища на паркета не стават за друго, освен за лайстна да ги скрие. И на другото място 15-20 мм фуга е огромна пропаст, че и с денивелация, това пак само лайстна може да поеме. Обаче има лайстни с цвят дъб, които се вписват супер и не бият на очи. Не е нужно да е метална.

Аз прозорец без перде не харесвам. Но и това за телевизора е тежък аргумент. С този корниз според мен си за тръбни корнизи на стената.

# 492
  • Варна
Благодаря за отговорите.  Клоня към тръбен корниз на стената, но си мисля да опитам точно под таванните орнаментите ( корниз).
Ще погледна как стои и в двата варианта.

Аз също не съм любител на прозорци без завеси, но в тази стая прозорците са огромни и са "облицовани" с камък. Затова и планирам завесите да са встрани и да се спускат само при нужда. Ако се справя, ще показвам Wink

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 18:53 от SVU_D

# 493
Опитай с римски щори, те се монтират вътре в прозоречната ниша и камъкът ще се вижда.

# 494
  • Варна
Камъкът е и от вътрешната страна на прозоречната ниша. А и на 4,20 м прозорец, не  знам как биха изглеждали римски щори.

Общи условия

Активация на акаунт