Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 826
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Камъкът е и от вътрешната страна на прозоречната ниша. А и на 4,20 м прозорец, не  знам как биха изглеждали римски щори.

Видях, но пак ще се вижда малко от него, а при вдигнати щори като на снимката ще е доста  красиво. Не знаех, че е 4,20, трябва да се консултираш с продавачите какво се прави. Но явно може:

https://domharmonia.bg/image/cache/catalog/Products/stor/441073-561x420.jpeg

# 496
  • Варна
Нисс, тези столове са много приятен модел. Защо не вземете както писа някой по-напред 2 с подлакътници и 4 без - примерно. Двата с подлакътници - за вас като офисни могат да са в двата тесни края на масата.  Може и да ги ползвате като фотьойли при нужда в хола.

# 497
Цитат на: SVU_D link=topic=1248658.msg41516129#msg41516129 date=160[img
//cdn.bg-mamma.com/eeWB/1cJHD.jpg[/img]2165433]
Включвам се в темата с вечния въпрос за преход между гранитогрес и паркет масив. Разликата в нивата е около  5мм, а оставената "фуга" 15-20 мм. Има ли вариант да не се използва преходна лайстна?
В същата стая с паркета има оставени фуги към френския прозорец и камината. Може ли да се запълнят със силикон...или корк?

И въпрос за корниз за завеси. А именно къде да го позиционирам? На стената под корнизите или на тавана до тях?

Аз лично бих останала без завеси, но на мъжката част от семейството им свети в ТВ-то.
И аз съм за римски щори , ,

за да не се скрива красотата на камъка или дървени .

# 498
От кой латекс сте доволни?
Да е хубав и наситен цвят. Търся наситено розово, повече към цикламеното,за детска стая ще е.

# 499
Много пъти е коментирано за латекси, върнете се и прочетете в темата.

# 500
  • София
От кой латекс сте доволни?
Да е хубав и наситен цвят. Търся наситено розово, повече към цикламеното,за детска стая ще е.

https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/find-your-col … %2Fcolor-families

# 501
Не мога да прочета цялата една тема за латекс. Не ми е възможно просто.

# 502
Майбах благодаря ти.

# 503
https://crown-bns.com/shop/interiorni-boi/interiorna-boq-crown-m … on-shock-pink-25/
Идеално покривна боя.
В приложението може да си “боядисате” стаята като я снимате. Напр. с тази от линка:

# 504
  • София
Няма за какво. Бенджамин Мур са скъпи бои (може би най-скъпите на нашия пазар), но си заслужават цената напълно - две ръце са предостатъчни за получаване на наситен цвят, който напълно си отговаря на мострата. Знам, защото и банята, и спалнята ми са в наситен тъмносин нюанс и самият бояджия каза, че е изумен от качеството на тоя латекс.

# 505
  • Варна
Този ми препоръчаха на мен, но не знам има ли цветен. Ползвахме бяла. Май имаше оцветители. В едни малко магазинче ме заведе майстора и ми я препоръчаха. Добра покривност има.

Скрит текст:

# 506
Second това е точно цвета, който искам.
Благодаря на всички. Харесах си.
На мен ми трябва за половин стая,тоест много налко количество и да не се маже втори път. Така, че идеално ме устройва.
Но стените са ми от стария тип - не са нова шпакловка. Дали ще има значение?

# 507
В магазина на Пенчо Славейков момичето консултира идеално-мисля че ще отговори на всички въпроси, които имаш.Има и тубички с мостри.

# 508
Ние боядисахме с Caparol Indeko plus цветовете стават едно към едно с мострите. Много държах боята да е безвредна и да може да се мие. След боядисване не миришеше изобщо. Бенджамин Мур също е много хубава но високия клас една кутийка по-малко от литър мисля че беше 90 лв не знам дали ще ви стигне.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 08:21 от Niss

# 509
Мис Бингли, аз също като Секънд съм фен на Краун пейнт. Боядисвала съм с нея и стена без фина шпакловка и покрива достатъчно добре. Една кутия 2,5 л. ще ти стигне. Разходната норма е 35 квадрата на кутия, гарантирам, че е вярно. С двойна кутия от 5 л. боядисвам стандартен хол на 2 ръце. Също препоръчвам магазинчето на Пенчо Славейков, работи и в събота, мисля, провери на сайта.

Боята е гъста като палачинково тесто, разрежда се само при нужда минимално. На кутията има инструкции, питай и момичето в магазина, наистина е много добра (за разлика от повечето продавачи/чки).  Перфектен мат е (предполагам, че искаш мат). Мие се без проблеми от рисунки и други детски поразии.

Тестерите са много полезни, мацваш си на стената и си го гледаш ден-два, на светло, на лампа. Основата на стената, осветеността оказват влияние. В магазина имат и мацнати от повечето бои на парче гипскартон, но най-добре с тестер.

Допълвам се - препоръчвам, не само за този латекс, преди боядисването да се мине стената с Боро Контакт, грунд, за да не се получи някаква несъвместимост между предишната боя и новата.

Общи условия

Активация на акаунт