Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 825
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Наистина е много важно за цвета каква ще е основата, каква ще е светлината и естествената и изкуствената. Може да останете разочаровани от резултата. Също имайте предвид , че цвета се отразява в мебелите и те също може да изглеждат не добре. Като това в много по-голяма степен важи за наситени цветове и светли мебели.

# 511
Мис Бингли, препоръчвам също така измиване на стената преди грунда. С гъба/моп с вода и малко някакъв препарат - за съдове, за пране, по избор. Сваля праха, наслоенията. Ако пък основата е постна боя (в стари апартаменти все още има и такава основа, там трябва яко търкане с гъба поне 2 пъти, тече една гадост миризлива, след като изсъхне хубаво - грунд, и чак след това нов латекс.

# 512
Малко ме притеснява това да. Мебелите са светли. Ще правим част от хола на детска. Стените, които ще боядисвам в розово са много малки като квадратура. Мебелите са светли. В такъв случай не знам дали това цикламеното няма да е много натрапчиво. Ще преграждаме хола за да й направим детска стая. Много е светло иначе в цялата стая. Цветовете ще са бежово и розово. Като имайте предвид, че всичко ще е с играчки и ще е си голяма шарения общо взето. Още го мислим как да стане точно.
В момента цвета е нещо като прасковено. Много светъл нюд цвят. На места е понарисувала с пастели и моливи.

# 513
  • София
Малко ме притеснява това да. Мебелите са светли. Ще правим част от хола на детска. Стените, които ще боядисвам в розово са много малки като квадратура. Мебелите са светли. В такъв случай не знам дали това цикламеното няма да е много натрапчиво. Ще преграждаме хола за да й направим детска стая. Много е светло иначе в цялата стая. Цветовете ще са бежово и розово. Като имайте предвид, че всичко ще е с играчки и ще е си голяма шарения общо взето. Още го мислим как да стане точно.
В момента цвета е нещо като прасковено. Много светъл нюд цвят. На места е понарисувала с пастели и моливи.

Някакво такова розово ли си представяте или все пак не толкова силно?
Скрит текст:

# 514
Да, подобно. Може и една идея по-светло, защото мебелите ще са светъл дъб.

# 515
Здравейте,

в този хол има плътни завеси 2 броя на цялата стена с прозореца. Но искам да сложа и тънко перде, което се чудя дали да бъде едно цяло или отново да го разделя на две половини.
Дължината на прозореца е 250 см, а на стената 350 см.
Ако е едно цяло да покрива само прозореца или отново цялата стена. Като уточнение - само вратата се отваря и е стъклена /не като проекта/, прозорецът е цял и не се отваря. Това според мен обезсмисля пердето да е на две половини и ще се ползва само вратата за проветряване и излизане на тераса. Но все пак кажете и вие мнение.
Колко метра трябва да е пердето като плат и готово за закачане? Мерси.

# 516
Цяло. Снадката на две тънки пердета е много гадна, все се отваря и дразни. А и няма смисъл - двете дебели ще се дърпат денем встрани, а тънкото ще стои.

# 517
Здравейте, въпрос за холни секции. От къде сте купували вашите? Предпочитам модулна, с ограничено място сме и ако има стенен елемент ще е супер.

# 518
И аз търся секция, но ми се иска към нея да има и голяма библиотека. Ако някой има нещо подобно? Харесала съм 2 библиотеки и 1 ТВ шкаф от Икеа, но доставката ми е направо немислима за даване сума.

# 519
Аз харесах от Hemnes серията им, тази в бяло с дървени елементи, но не става това, което мисля.

# 520
Здравейте,

в този хол има плътни завеси 2 броя на цялата стена с прозореца. Но искам да сложа и тънко перде, което се чудя дали да бъде едно цяло или отново да го разделя на две половини.
Дължината на прозореца е 250 см, а на стената 350 см.
Ако е едно цяло да покрива само прозореца или отново цялата стена. Като уточнение - само вратата се отваря и е стъклена /не като проекта/, прозорецът е цял и не се отваря. Това според мен обезсмисля пердето да е на две половини и ще се ползва само вратата за проветряване и излизане на тераса. Но все пак кажете и вие мнение.
Колко метра трябва да е пердето като плат и готово за закачане? Мерси.
Скрит текст:
При мен и в двете детски стаи е срязано, т.е. имам по две тънки... в едната среза е точно по средата на стената, при другата е малко настрани, но не дразни, защото среза се пада по линията на дограмата... На практика почти по цял ден си държат отворена/открехната вратата и щеше да е много досадно за им е събрано тънкото перде през цялото време пред прозореца. На вратата: я го дръпнат, я не Simple Smile

По-рано бях на спалнята с цяло, ами стоеше си почти посточнно наполовина събрано, за да отварям вратата...

# 521
Аз харесах от Hemnes серията им, тази в бяло с дървени елементи, но не става това, което мисля.

Точно тях!

# 522
Нещо такова търся и аз, но да бъде или до 250 см., или до 350-60, но единият му елемент да е стенен, защото имаме нещо като пейка, в което държим играчкита на детето. Също ми се иска да има библиотека, ако не голяма, то поне някаква, в момента книгите си ги държим по шкафовете.

# 523
А относно дължината на пердето, това също ми е важно - колко да е дълго /да покрива прозореца или цялата стена/, на практика плътните завеси ще стоят винаги в краищата и ще скриват стеничките отстрани без тънко перде.

# 524
1 - 2 см над пода.

Общи условия

Активация на акаунт