Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 824
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Това не е ли височината, аз питам за това колко да покрива прозореца 2,6 или цялата стена, и съответно колко метра перде да поръчам?

# 526
Толкова, че като дръпнеш плътните настрани те все още да застъпват тънкото.

# 527
пердето на цялата стена и цяло според мен ще е най-добре

# 528
Миналата седмица поръчвах пердета. От магазин. Казаха ми, че искат дължината на корниза + височината. Измерих ги. Корниза е широк 350, а височината от под до таван е 270, като ми казаха, че трябва да оставят 2-4см от пода, както беше казано по-назад в коментарите. И в магазина ми казаха колко ще ми излязат пердетата за две стаи + завеси отново и за двете стай (blackout).
Цената за всичко + кукички към пердетата и завесите е 504лв. Но не съм се интересувала колко метъра ще е всяко перде. Доверих се на хората, надявам се да си знаят работата. Също и предлагат безплатно закачане и безплатно преправяне ако нещо не е ок.

# 529
Не помня дали не е дължината по 2 или 1,5...

# 530
Смесват се две различни неща - каква площ да покрива пердето и колко метра да е платът. Второто е функция на първото, в магазина си знаят. Но човек трябва сам да си реши какво да бъде покрито от пердето.

# 531
  • Велико Търново
Аз пък обожавам пердета до пода. Буквално да докосват земята. Стоят ми уютно и топло.

# 532
И на мен много ми харесват и такива ще слагам вече. Много красиво стоят. И е по-стилно, освен, че е уютно.

# 533
Точно така ги направих и аз. Измерих си от корниза до долу да са плътно. Не исках да са така както ми казват в магазина и да имам късо от 2-3см. Сега след вашите коментари се успокоявам, защото за първи път слагам пердета и си го взех решението на своя глава 😀

# 534
  • Canada
За първи път чувам, че пердетата трябвало да са 2-4 см по-къси. На мен ми стои смешно, сякаш някой не го е измерил точно. Даже и да се сложат тежести пак няма да стигне до пода.

# 535
За мен целта е да стига до пода визуално, но да не мете пода. И 1-2 см над пода са си съвсем ОК. Не ми харесва идеята да се влачи.

# 536
И аз харесвам по дълги пердета, да се влачат по земята, моите са такива само че бели

# 537
  • Canada
Да, дългите пердета отдавна са тенденция и стоят по-добре от късите.

# 538
  • софия
Според мен зависи в коя стая е пердето. В спалнята нашите се влачат и още как, и ми харесва. В стаята на детето ги направих точно до пода, защото там предназначението и ползването на помещението е друго.

# 539
Столовете на учениците вкъщи се движат успоредно на прозореца, а при ставане често се "паркират" с гръб към него... Дали пердето щеше да оцелее от колелцата, ако не беше на 1-2 см от пода?

Общи условия

Активация на акаунт