Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 43 505
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Говорим за отношението. Ок - няма го, не може да го направиш, но поведението им е изключително неадекватно на много голяма част - да кажем в 7 от 10 случая. Всеки си има причини - тогава да не правят бизнес, защото това не е бизнес. За това всичко е изкривено и запада тук. Австрия не е по-голяма от нас, но там не е така. И други малки страни има , където не е като при нас.
Би трябвало такива пазара да ги изхвърли, но чудно при нас оцеляват.

# 226
  • Бургас
Съгласна съм с теб. Но има и нещо друго. Аз в момента търся стъпала за външно стълбище. Нормално ли е да се внесе само горната част т.е. стъпалото, а челото не са го внесли. Предлагат ми да си купя плочки и да ги режа на 2, за да направя челото. После има ъглова плочка, бордюр от страни. Изобщо едни стълби имат много компоненти. После скъпо е. Ама аз ще си платя за дребната поръчка. Аз поне не намерих в България да се предлагат всички компоненти за външни стъпала. Не искам да са от камък. В скрития текст са компонентите.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 18:25 от Bar B Q

# 227
Ами нормално е. То и цокли разни не се продават например, понеже един квадрат плочки е 50 лева, а една плочка от фриз 20 см е 16 лева (примерно). И никой не ги купува - хората си режат. Сещам се за кабелните канали - всеки е виждал колко оръфано изглеждат на практика, а всъщност се продават колене, разклонения, тетки и какви ли не аксесоари. Ама се купуват само линейните канали и само те се внасят, а майсторите ги режат и кълцат. Това е, защото пазарът е лош. Австрия може да не е по-голяма като население или територия, ама като пазар е несравнима с България. Даже и да си готова да платиш за малка поръчка (която ще ти излезе златна с доставката и всичко) пак може и да не може да я приемат, защото производителят продава само пакети. Аз съм купувала луксозен гранитогрес на големи плочи и беше така - всичко доставяме, ама само във фабричните разфасовки, ако искаш.

За отношението съм съгласна. Винаги трябва да е на ниво. Но не мога да приема "ми тогава да не правят бизнес". И защо да не правят? Нали бани, стълбища и антрета все пак се правят? Значи има някакъв пазар. От там нататък всеки търговец си определя на този пазар какво да внесе. В никоя държава не са толкова ларж, че да купуват нещо, което не се търси.

# 228
Bar B Q, пусни снимчица на плочките, като пристигнат.
На лични ще съм благодарна и за името на фирмата, която ще ти ги достави, искам да им разгледам сайта.

ЧС, нека клиентът сам да си прави сметка на парите - колкото и "златна" да излиза една малка доставка от чужбина. А фирмите в България не искат да се занимават с малки поръчки, просто защото са на принципа "ден година храни" и ги мързи. Поне според мен. Каква ли би била ползата за тях, ако се заемат с малката поръчка - ами доволният клиент ще каже на свои познати и така....

# 229
Да, бе. Мога и да повярвам, че наистина го вярваш, ако никога не си работила в търговията. И никой не го мързи да печели, просто на хората не им се работи залудо, или още по-лошо - на загуба. Ако тези бяха мискини, защо друг не ги е изместил с пълен склад ръбчета, ъгълчета и прочее? Май всички до един са мискини, а?

# 230
ЧС, написах поредната си повест, за да ти отговоря, но се отказах и изтрих написаното. За да не спамя в тази "красива" тема.
Ако става дума за плочки, от КАЕМ Борисов, от Студио Сенс и от Мултимо дизайн са ми казвали, че могат да поръчат по каталог всичко, което си харесам, дори и да нямат наличност в България. Част от тези фирми имат редовен транспорт всяка седмица или на 2 седмици, така че едва ли ще е проблем да качат и 10 квадрата допълнително. Казвам го за информация принципно, ако някой търси нещо, което го няма в България.

# 231
ЧС, написах поредната си повест, за да ти отговоря, но се отказах и изтрих написаното. За да не спамя в тази "красива" тема.
Ако става дума за плочки, от КАЕМ Борисов, от Студио Сенс и от Мултимо дизайн са ми казвали, че могат да поръчат по каталог всичко, което си харесам, дори и да нямат наличност в България. Част от тези фирми имат редовен транспорт всяка седмица или на 2 седмици, така че едва ли ще е проблем да качат и 10 квадрата допълнително. Казвам го за информация принципно, ако някой търси нещо, което го няма в България.

Но съм сигурна, че са ти казали, че можеш да поръчаш само цяла единица, например пакет от десет плочки. Аз вече го написах по-рано (за фабричните разфасовки). Но все едно, спорът е безсмислен и ти си пристрастна, защото се идентифицираш с едната страна Wink А аз се опитах да дам идея за съображенията на другата страна.
Аз си харесвам една Хонда например, ама тъпите японци я продават само в САЩ. Аууу, егати скапаната фирма, как не са се сетили, че може някой да я поиска тук.

# 232
  • Стара Загора
Включвам се и аз за дръжките на кухнята. При мен също са по средата на шкафчето,но май така е правилно. Просто другите са съобразени с тях.
Колкото до повечето фирми на родния пазар обслужването е под всякаква критика.

# 233

С това съм съгласна. Но не, понеже нямат безкрайна гама, а защото не мислят творчески, нямат усет за детайлите, не изпипват нещата, пестят от важни дребни компоненти и т.н.

# 234

С това съм съгласна. Но не, понеже нямат безкрайна гама, а защото не мислят творчески, нямат усет за детайлите, не изпипват нещата, пестят от важни дребни компоненти и т.н.
И не само това ... повечето майстори не могат да поставят новите съвременни модели, нашият не можа да монтира правилно смесителната батерия.... явно сме намерили най калпавия.

# 235
  • Варна
Дръжките- по средата, но по хоризонтала. По вертикала, съобразени със съседните, няма да има технологически проблем, кант дръжките не да по средата нали? Аз съм Монк и мен ме дразни, бих помолила дали от този модул продават само чела, както в Икеа.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:49 от Doris

# 236
И това, не се движат в крак с новостите, а каквото си баба знае, него си бае. Но тук вече младите изместват старите.

# 237
  • Стара Загора

Точно !

# 238
Ами, нашия роднина е от старото поколение майстори. И той се затрудни със смесителя. Laughing Наобратно беше вързал топло-студена вода. След като видях чекмеджетата, застанах до него за дръжките на колоната, че и тях беше тръгнал по друг начин да ги реди... Rolling Eyes

Те дупките не са много големи - 3 мм диаметър. Докато не я доизкосуря тази кухня, няма да се кротна.

Идеи за скриване на тръбата на аспиратора имате ли?

# 239
Ами, нашия роднина е от старото поколение майстори. И той се затрудни със смесителя. Laughing Наобратно беше вързал топло-студена вода.
Направо думи нямам, хората внесли красиви батерии, душ колони за по сума ти пари и Бай Ганьовците не могат да ги монтират, ми за какво ги внасят магазините, всеки ли купува Видима Идеал....аман!

Общи условия

Активация на акаунт