Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 791
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Меглиото няма ли да остави жълто петно на стената?

# 601
При мен не оставя. Нали след това разтъркваш с гъбка или парцал, а и то се стича. Няма да оставиш да се стича на струйка надолу.

# 602
Меглиото няма ли да остави жълто петно на стената?
При мен не оставя... но има и бяло, ако е много бяла или сивкаво-синкава боята.
А и не го оставям да изсъхне. Пръскам, попивам стичащото се със салфетка ми оставям мокро само на петното... изчаквам малко и забърсвам с мокра кърпа (не търкам, забърсвам) няколко пъти и накрая попивам със салфетка.

# 603
Здравейте, имам нужда от помощ с идеите относно вида и цветовете на трапезната маса и столове, които ще са в едно помещение с кухнята.
Прикачвам снимка на кухнята, която сме харесали като отбелязвам, че електроуредите ни ще бъдат иноксови и черни.

Моята идея е да успея да съчетая масата и столовете, както с ламината, който е почти сив, така и с цветовете по кухнята.
Не сме избрали и цвят за стените, но предполагам, че ще бъдат в светло капучино.
Отворена съм за вашите идеи и снимки, както и за мнение. Важно е да успеем да създадем уют. Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 17:21 от Veronnn

# 604
Изцяло бели или изцяло черни... с тази кухня с 3 цвята (единия от тях дъвесен), под в два дървесни десена, не виждам как ще успееш да ги напаснеш с друго освен с едноцветни. (ако виждам добре на снимката, че кухнята ще е с черни и бели вратички и дървесен плот и гръб)
На снимката ламината се вижда като "капучино", но ако е сив, не съм сигурна, че ще си отива с планирания цвят на стените.

# 605
Изцяло бели или изцяло черни... с тази кухня с 3 цвята (единия от тях дъвесен), под в два дървесни десена, не виждам как ще успееш да ги напаснеш с друго освен с едноцветни. (ако виждам добре на снимката, че кухнята ще е с черни и бели вратички и дървесен плот и гръб)
На снимката ламината се вижда като "капучино", но ако е сив, не съм сигурна, че ще си отива с планирания цвят на стените.

Това са двата цвята на кухнята, на снимката не се виждат добре.

А гърба ще бъде същия като плочките. На снимката е малко по-различен понеже е мостра от кухнята.
Относно ламината е нещо средно - малко странен цвят.

# 606
Скрит текст:
А гърба ще бъде същия като плочките. На снимката е малко по-различен понеже е мостра от кухнята.
С тези цветове, всеки "почти" (почти бял, почти сив, почти графит... дърво), най-практично според мен би било стените да са с цвета на вратичките на горните шкафове на кухнята (корпуса какъв ще е?). Т.е. нещо сивкаво, почти бял grayge (цвят "лен" да кажем) Simple Smile Масата и столовете не знам дали можете да ги докарате до подходящ дървесен декор като плочките, та по-добре графит. Simple Smile
И евентуално с тексит на столове (възглавнички за столове) и завеси да се вкара малко цвят
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 16:12 от peneva_a

# 607
Скрит текст:
С тези цветове, всеки "почти" (почти бял, почти сив, почти графит... дърво), най-практично според мен би било стените да са с цвета на вратичките на горните шкафове на кухнята (корпуса какъв ще е?). Т.е. нещо сивкаво, почти бял grayge Simple Smile Масата и столовете не знам дали можете да ги докарате до подходящ дървесен декор като плочките, та по-добре графит. Simple Smile

И аз така мисля за цвета на стените.
- Такъв тип ми допадат. Смятам обаче, че столовете трябва да бъдат вграфит, както казваш.

# 608
Скрит текст:
Моля за мнение и препоръка
Банята би трябвало да изглежда по подобен начин
Обаче има разминаване в размера на гранитогреса в кафяво и фаянса в бежово на стената с прозореца. Единия е с размери 25/40, а другия 30/60. Според вас много ли ще се отличават ( ясно че ще се разминават фуги) предвид че са на стена. На пода няма да бърка толкова, защото едното ще е 30/60, а другото 33/33.

Пусни снимки на плочките. Вариант е примерно двата цвята да се редят в различни посоки - едните по дължина, другите по ширина, на 90 градуса една спрямо друга. Т.е. дефектът да се превърне в ефект. Това кафявото, ако е имитация на дърво, каквото изглежда на визуализацията, може да се реди и на рибена кост или по начин, характерен за дървените подове. Или пък по друг начин да се обособят цветовите зони - ако двата вида плочки се срещат не по средата на стената, а в ъгъла, няма да е толкова дразнещо, т.е. цялата стена да е един цвят, целият под - друг.
С идеята да се режат на ръка по-големите плочки до размера на по-малките, може да си сигурна, че ще влезеш в майсторския фолклор и ще те разправят години наред Wink

А пък фототапета и живите цветя пред него направо ме върнаха с машината на времето. През 80-те години в  апартаментите на моряците това беше абсолютен хит - тапет с екзотичен залив, море и палми, а пред палмите - истинска палма, същия вид като на снимката. Направо 3Д. Носеха си ги от чужбина, заедно с африканските маски и корковите подови дъски.

# 609
И строителите в Либия се обзавеждаха с екзотични фототапети.

# 610
  • Пловдив
Моля за мнение и препоръка
Банята би трябвало да изглежда по подобен начин
Обаче има разминаване в размера на гранитогреса в кафяво и фаянса в бежово на стената с прозореца. Единия е с размери 25/40, а другия 30/60. Според вас много ли ще се отличават ( ясно че ще се разминават фуги) предвид че са на стена. На пода няма да бърка толкова, защото едното ще е 30/60, а другото 33/33.
Първосигнално изобщо няма да се види разликата в размера,заради контраста.Рязаните плочки по никакъв начин не могат да докарат фабричната фуга.Иначе ,и аз имах свободни съчинения как от една плочка 60/120 ще ползвам 3 парчета Simple Smile ,докато ММ не ме погледна с "онзи"поглед,не влюбеният Simple Smile .
Определено ако се редят с изцяло разминати фуги на 1/3 например и се разположат вертикално по стените най-малко ще си личи,но е въпрос на предпочитание.
 Бях  си направила макет  от хартия в мащаб на целите бани с размера  и разположението на плочките.Това бе най-добрата визуализация.
Виждала съм пинтерестки снимки на подобно цветово разделени бани и много ми харесват,затова ще чакам резултатът Simple Smile

Мили дами,от къде си купувате течен корк за ламинатните фуги или коркова лента компенсатор?

# 611
  • При елфите ...
Някой ползва ли универсален калъф за диван... (еластичен с пръчици за оформяне)... сполучливи ли са за ъглови дивани... (като този)...

https://www.youtube.com/watch?v=38RTJdxA5Co

# 612

Мили дами,от къде си купувате течен корк за ламинатните фуги или коркова лента компенсатор?

По спомен момичето май от някой от Амазоните - британския или германския, го беше намерила и поръчала.

# 613
Търся си такава лампа, но само с две тела. Случайно да сте виждали такава някъде? Държа телата да са обли.

# 614
  • Варна
Някой ползва ли универсален калъф за диван... (еластичен с пръчици за оформяне)... сполучливи ли са за ъглови дивани... (като този)...

https://www.youtube.com/watch?v=38RTJdxA5Co

Да, само че не за ъглов. Обаче моят калъф има допълнителни ластици отдолу, така че да не се разчита на подпъхване. Ако е проектиран за ъглов, защо да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт