Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 454
  • 831
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
но това с ипотекираната земя не ме изкефи.

Не мога да разбера с какво може да навреди на човек който си купи да кажем от там жилище?
Аз лично не виждам нищо странно в това да са си купили земята с заеми и да са почнали да строят?

Нищо лошо, но доколкото знам си е допълнителен разход ако нещо се прецака. Дали банката ще е съгласна да отпусне кредит за апартамент при такава ипотека?

# 151
Нищо лошо, но доколкото знам си е допълнителен разход ако нещо се прецака.

Ако можеш обясни по подробно или някой друг, какъв допълнителен разход или друг проблем.
Не ми е ясно и питам Wink

# 152
Няма нищо странно в това, че земята е ипотекирана. При покупка на апартамент, плащате цената, прехвърля се апартамента и се заличава ипотеката за вашия апартамент, заедно с частта от идеалните части. Втори вариант - при покупка с ипотечен кредит- инвеститора пуска заявление за заличаване на ипотеката-което е за тяхна сметка, след което банката кредитоотпускател на вашия кредит се нарежда с ипотека ПЪРВА по ред. Ако, по някаква невероятна случайност, инвеститорът не пусне заявление за заличаване на ипотеката или нещо друго, договорът и НА стават невалидни и сделката се разваля. Връщат ви платените суми до момента ведно със законната лихва.

Добавям още няколко реда:

Няма такса поддръжка в Сезони, защото не е затворен комплекс. Ще има обичайните разходи за ток, чистене и асансьори, както ще се реши от всички собствници на първото ОС.

Няма изцяло северни апартаменти-има няколко ателиета, което не мисля, че е кой знае какъв минус.

Отстоянието от сгради Есен и Лято е достатъчно голямо от Орхид Хилс.

Цените на паркоместата се вдигат спрямо търсенето. В началото и до средата на тази година, цените бяха с по 2 хил. евро надолу.

# 153
Има някакво раздвижване до нас - под Сити Парк Варна Трошево. Днес питах и ми казаха, че до месец ще излезе информация за строежа. Казаха ми, че ще е подобен на Сити, но не запомних 4 или 8 блокчета. Някой имали по-подробна информация?

Здравейте,
някой разбра ли кой ще строи там? Отдавна се оглеждам за ново строителство в Трошево, но нищо не ми харесва. Надежден ли е строителя? Има ли нещо друго построено или е някой напълно неизвестен? Днес дори ходих и питах в околността - знаят, че ще е жилищна сграда и нищо друго.

# 154
  • Варна
@didkapan, тази сграда гледахте ли  я в Трошево?

http://sibuilding.com/portfolio-item/tihomir/

# 155

Да, знам я. Почти всичко е север и е на най-оживената улица, според мен, в Трошево. Почти целият квартал влиза и излиза от там. Другите са кооперациите на Крис билдинг - не ми харесват сградите им, за сградите на ул. Фантазия да не говорим, срещу подстанцията. Наистина търся само в Трошево и знам строежите. А това, което е посочено на картата е хем на лесно и достъпно място и в същия момент е някак си скрито, тихо и спокойно.

# 156

Аз я гледах и до колкото си спомням всичко беше продадено за 3 стайни
Може 2 ст. да има още

# 157
Много голяма промоция на Комфорт, няма що. Конкретно за К-Брилиянт, опитват да продават тристайни за 135+ хил. евро и двустайни за над 90 хил. евро. Затова и нищо продадено нямат, ако ще 5% да е първата вноска.

# 158
Аз като гледам с К-Скай колко малко са продадени... Мислех, че са поне на 50%, а пише в единия блок 10, в другия 12 🤔

# 159
  • Варна
Много голяма промоция на Комфорт, няма що. Конкретно за К-Брилиянт, опитват да продават тристайни за 135+ хил. евро и двустайни за над 90 хил. евро. Затова и нищо продадено нямат, ако ще 5% да е първата вноска.

Бях пращал едно интервю със собственика на Комфорт и човекът каза ясно, че в К-Брилиятн апартаменти са за по-платежоспособни потребители, а в K-SKY са бюдженти Simple Smile

@Penkoman, когато аз кажа, че някой строи некачествено, рекламира агресивно или взема много пари винаги ми обръщаш внимание  - или не следиш последните постове или имаш специално отношение към мен Wink

# 160
Какво значи по-платежноспособни? Аз ако съм такъв, не бих си взел апартамент без никаква шумоизолация, с кофти изложение, и с външно тяло на климатика вътре в терасата, която е 3-4 квадрата така или иначе. Локацията е добра и дотам. Пак казвам, броят на продажбите говори за реалността.

# 161
  • Варна
Виа Понтика, нещо не си разбрал - за некачествено и за агресивна реклама нищо не съм казвал. За цените винаги съм твърдял, че пазара ги определя. Както и да се пишат измислици как някой искал да прецака друг без доказателство или индикация. Пък и да ти кажа ми писна и не ми се занимава.

# 162
@Penkoman по принцип какво говоря аз или обяснявам как ще падат цените няма никакво значение, това не значи нищо. Просто времето ще покаже на къде ще поемат нещата с цените на имотите Wink
Иначе, четейки темите останах с убеждението, че си си купил от Сезони ами не си сгрешил с здраве да си го ползваш Wink 

# 163
  • Варна
Какво значи по-платежноспособни? Аз ако съм такъв, не бих си взел апартамент без никаква шумоизолация, с кофти изложение, и с външно тяло на климатика вътре в терасата, която е 3-4 квадрата така или иначе. Локацията е добра и дотам. Пак казвам, броят на продажбите говори за реалността.

Както колегата Пенко каза - пазарът определя цените и качеството. Вие не бихте си взели, аз и той също - но след като на нас тримата има 30, които биха си взели, кой ще се съобразява с нас Simple Smile

Фамилната Градина напредва яко:

https://www.skyscrapercity.com/threads/family-garden-%D0%A4%D0%B … -2#post-169965646

# 164

Колко ли ще е такса поддръжка в Фемили Гардън?

Общи условия

Активация на акаунт