Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 458
  • 831
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

Колко ли ще е такса поддръжка в Фемили Гардън?

От сайта им:

Цитат
И не на последно място – този зелен лукс ще бъде по джоба на всеки. Поддръжката на парка и всички зелени площи ще се осъществява от „Явор“ АД срещу символичните на годишна база - 90 лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110 лв. за тристайните и четиристайните. Този размер на таксата ще бъде фиксиран за петгодишен период и ще бъде посочен в договорите за покупко-продажба.

# 166

Колкото се разберем.

# 167

Колкото се разберем.

От там ли си купи Wink
Аз повече имах предвид такса поддръжка като за затворен комплекс Simple Smile

# 168

От там ли си купи Wink
Преди повече от година.
Такса има за озеленяването, която е фиксирана за 5г.И се плаща на куп на акт 16.
 След това, не ми е ясно.

# 169

От там ли си купи Wink
Преди повече от година.
Такса има за озеленяването, която е фиксирана за 5г.И се плаща на куп на акт 16.
 След това, не ми е ясно.

С здраве да му се радваш на имота Wink

# 170

С здраве да му се радваш на имота Wink
Благодаря. За сега леят основите, а има още много много работа.

# 171
Във Фемили Гардън се заплащат 90 или 110 лв. на година в зависимост от големината на апартамента. Това е в срок от 5 години като след тези 5 години собствениците ще определят нова фирма (или ще си останат при същата) най-вероятно с нови цени. Тази такса е само за поддръжката на парка.

За таксите за входовете, всеки блок сам ще си определя с каква фирма да работи и няма да има нищо общо с Явор АД. Тоест цените ще са стандартни както навсякъде където се работи с професионален домоуправител.

Комплексът реално не е "затворен". Няма да има охрана и т.н., а просто контролиран достъп до входовете и паркинга.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 08:21 от mumtaz

# 172
  • Варна
Суийт, не съм аз, а един приятел си е купил в Сезони, ама си е купил толкова рано къде щото паркомястото е излязло безплатно, пък началната вноска била символична, а останалото се плащало на акт 14. Тоя същия приятел успял и да си избере етаж и разположение така, че да гледа към зеленинка и да няма сграда срещу него. И аз мисля, че не е сгрешил и му пожелавам със здраве да си го ползва.

Иначе за цените харесва ми какво каза и как го каза, така си е.

# 173
Здравейте, не съм наясно дали е за тук и дали ще има заинтересовани...но ще опитам Simple Smile  Собственик съм на двустаен апартамент в комплекс Ренесанс, Възраждане. Поради ред причини, свързани най-вече с кризата, се наложи да взема решение да го продам.Апартамента е двустаен. Има вече акт 14.  Ако някой има интерес-да ми пише, ще дам още информация и снимки.

# 174
но това с ипотекираната земя не ме изкефи.

Не мога да разбера с какво може да навреди на човек който си купи да кажем от там жилище?
Аз лично не виждам нищо странно в това да са си купили земята с заеми и да са почнали да строят?
Честно казано, това с ипотеката доста ме посплаши, като решавахме къде ще закупуваме-дали в Ренесанс или в Сезони. Гаранция, че като имат собствени пари нашите , няма да се издъни нещо, няма, ето-никой не е мислел, че ще сме изолирани по къщите с месеци вече, но и това стана факт. Просто съм леко скептична към покупки с кредит, не че не съм взимала такива в миналото, и в момента имам потребителски, но ми се стори малко страшничко да купя така апартамент, още повече, че давам готови пари, не разчитах на ипотечен. Може ни ако бях с ИП, щеше да ми се промени мисленето, не знам...
Абе,дано всичко да е наред и да си строят хората в двата комплекса спокойно,нещата са добре, поне засега 😃

# 175
  • Варна
Аз не виждам нищо страшно. Поне в началото Сезони предлагаха такива схеми, че риска е нулев. Даваш много малка вноска и следващото плащане вече е на акт 14 когато пада ипотеката за твоя имот и ти го прехвърлят. Даже според мен с банката може и да е по-сигурно защото те проверяват нещата. Но, дано и двата комплекса ги завършат в срок и без проблеми.

# 176
Princess_of_the_orient, аз също закупих тристаен, който е построен върху ипотекирана земя. Бяха нужни 2 месеца, за да падне ипотеката. В случая за прехвърлянето на имота на мое име строителя подава най-вероятно заявление към банката си за падане на ипотеката, поради продаден имот, СОС и т.н. Принципно ако строителя е сериозен, и изтегляте кредит/рефинансирате в същата банка на строителя, най-вероятно това би се взело под внимание, и е + за вас, поне аз така мисля, за да ви отпуснат по-лесно, защото знаят,че ще завърши обекта, примерно.Но, все пак смятам, че няма страшно да се закупи имот върху ипотекирана земя.

# 177
Здравейте, не съм наясно дали е за тук и дали ще има заинтересовани...но ще опитам Simple Smile  Собственик съм на двустаен апартамент в комплекс Ренесанс, Възраждане. Поради ред причини, свързани най-вече с кризата, се наложи да взема решение да го продам.Апартамента е двустаен. Има вече акт 14.  Ако някой има интерес-да ми пише, ще дам още информация и снимки.
Ако имате гараж или парко място, веднага го купувам.

# 178
Даже според мен с банката може и да е по-сигурно защото те проверяват нещата. Но, дано и двата комплекса ги завършат в срок и без проблеми.

С няколко адвоката съм говорил и всички са ме съветвали еднакво по темата. Дори и да имаш кеша за апартамента, вземи го с ипотечен, за да може банката да ти е един вид гарант, че всичко по сделката/имота е чисто. После като мине сделката е въпрос на лична преценка дали да се погаси предварително. Банката разполага с много повече ресурс за проверка/анализиране на дадения имот. Аз лично не мисля, че ипотеката на земята е проблем.

# 179
Ако имате гараж или парко място, веднага го купувам.

Нямам, но може да се закупи.

Общи условия

Активация на акаунт