Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 643
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Не съм убеден. Все по трудно ще става да се строи с документацията, която изискват. Инфлацията е сериозна, изкарай си касова бележка от днес и я сравни със същата от 2020 преди година. Из света се печатат пари и се раздават на кой ли не, така че ще видим кое накъде ще отиде. Аз не мисля, че 40 евро е кой знае какво за двустаен примерно в периферен квартал, просто доходите ни са смешни тука, но материалите в цяла Европа си струват пари.

# 571
Защо да не се осъществи. Строи се високо и гледам навлиза това като практика, преди девет етажа бяха високо, сега са нещо нормално. Е, на Явор по 14-15 етажа ще са. Отделен въпрос, че тия хора не знам къде ще паркират, то трябва да има 40 етажа и надолу паркинги.

Сега 9 етажа са бутикова сграда Smile

А за цените - предвид корона кризата, масовото печатане на пари от централните банки, резултатната инфлация, нормално е, че хората искат да си вложат парите в нещо. В България така е направено, че е мн трудно да инвестираш в нещо, различно от тухли.

# 572
  • Варна
От друга страна, с оглед на все повече претъпкания ни град и строене на малки блокчета къде ли не, с 5 6 паркоместа има няма, подобни високи сгради биха подпомогнали в това, а и доколкото четох, сградата ще си има 5 подземни паркинга. А и нека има офиси, нека все повече фирми инвестират тук и да има за Варненци работа, че напоследък изостанахме и в това отношение. Да видим все пак, дали ще се осъществи този огромен проект и кога...

# 573
  • Варна
Предпочитам града да расте на ширина, а не на височина. Има достатъчно места за строене, които биха били удобни, но "друго си е в центъра".

# 574
  • Варна
Предпочитам града да расте на ширина, а не на височина. Има достатъчно места за строене, които биха били удобни, но "друго си е в центъра".

Той си расте на ширина Simple Smile проблемът е, че общината я няма - изостават с инфрастуктурата (пътна мрежа, ВИК, сгради за обществено ползване) ... и ти се налага да избираш да живееш в къща в периферията на спокойствие без "градски удобоства" или на по-тясно в кварталите, но да е всичко наблизо.

# 575
  • Варна
Вярно я няма, вчера се разхождам на плажа до минералния извор. Ако се вложат пари там може да стане нещо уникално - няколко басейна които продължават до брега, пейки между срещу морето с канали които текат навсякъде и затоплят въздуха и пред теб лебеди. Седиш си на пейката, пред теб морето с птиците, около теб се носят топли пари. Дори може да има басейнче да си топнеш краката докато висиш на пейката с постоянно течаща вода. А сега насядали едни старци и друг там не може да припари.

# 576
  • ВАРНА
От години познатият като офицерски плаж е най-гнусната и примитивна част от плажа на Варна!
  Дори в разгара на лятото е мизерия там както и на южния! 
 Старая се да преминавам транзит през двете места със запешун нос.

Абсурдно е градската канализация да се влива там директно през пясъка плътно до плажуващите и в морето. 
 А наред с мръсната вода от канализацията и  топлата вода с джендърите на 70+години и максуданчани-каменарци....картинката е пълна!   Зараза до шия там.

# 577
  • Варна
Като каза сега изникнаха спомени от детството как едни хора се къпят там по бели слипове, някак набръчкани и навити и прилепнали от водата, леко прозрачни.

# 578
Това ще е най-гнусното място там, докато е безплатно. Повече от седмица минавам всеки ден от там и киснещите се по бели долни гащи  не са спомен, а са си все още там. В комплект с мургавите каменарци дошли да си "направят банята", и да се заперат.
Няма как да се промени това, ако остане на същото положение. Но и преспектива не виждам, защото я се сетете колко организации ще "скочат с рев на бой", ако се каже, че ще строи там?
Забързвам крачката като минавам, страшна смрад е допълнена с "пейзаж"

# 579
И високи сгради искам, и алеята искам да е в европейски вид, обаче като наскочат масово да викат срещу нещо ново и цивилизовано... после ще го ползват и ще се снимат там, ама докато стане -  българинът е Тома неверни... помня преди нялколко години като направиха санитарната сеч на градинката на Севастопол какъв шум се вдигна, протести имаше, подписки, а колко е приятно сега там, красиво и пак е зелено, порастнаха дърветатата...

# 580
  • Варна
Все по трудно ще става да се строи с документацията, която изискват.
Нещо ново ли са измислили като изисквания?

# 581
Дайте предимства и недостатъци за отпление на парно с радиатори от ТЕЦ или подово пак от ТЕЦ.

Предстои да го реша този въпрос за апартамента в Пенемат. Подово не съм ползвал. Като обикалям и търся мнения всеки казва, че подовото е по-хубаво, но не се обосновава. Не се знае и сметките как ще са спрямо радиаторите.

Подовото ще излезе в най-добрия случай 4 пъти по-скъпо спрямо радиаторите, ако радиаторите са цветни "дизайнерски". В противен случай, може да е 6-7 пъти по-скъпо.

Иначе това, което следя като цени си пълзи с много бавни темпове нагоре. Не го виждам така бленувания спад, а и не очаквам голям спад. Много пари си търсят мястото, търсят сигурност и някаква възвръщаемост, а това е лесно постижимо с имот.

И не на последно място - в България има голяма възможност за различни инвестиции, но финансовата култура на българина е много ниска. Кеф ти имоти, кеф ти земя, акциии, етф-и, биткойн дори, p2p, АДЦИС-и, да не продължавам. Кое не е достъпно?

# 582
  • Варна
Аз съм голям фен на подовото отопление.Като дете имах в детската стая(тогава на ток) и много обичах да спя дори на земята.Комфорта и това да стъпваш по топъл под е несравним.
Сега нещата обаче стоят по различен начин.Вече има много красиви радиатори,различно оребряване,цвят и размери.Разликата в инвестицията също не е никак малка,да не кажа че е огромна. В такъв случай може би бих заложил на радиатори.Но всеки си знае възможностите,а и кеф цена няма Simple Smile

# 583
  • Варна
Аз бих заложил на радиатори. В момента сме така, но с газ. Комфортно е. Никога не съм бил на място с подово, но като знам каква драма имам с горещината на ходилата и само като си помисля и ми става некомфортно. Чувал съм, че на някой им се подували краката от това, което изобщо нямам идея колко е вярно, причината може да е съвсем различна.

# 584
Ние сме с подово (от термопомпа) и конвекторни тела, които и топлят и охлаждат, зимата почти не ги пускаме, толкова е топло от подовото, но и апартамента е южен. Прекрасно е усещането в жилището с подово, въздухът не е сух, не духа топло/студено, голям кеф е след баня да стъпиш на топли плочки, всичко изсъхва бързо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт