Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 567
  • 831
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Може и тристаен евентуално за тази сума да се намери, но ще е на "зелено", някъде във Владиславово. И то, пак евентуално, ако предложите на продавача/строителя схема на плащане 90/10.

# 601
  • Варна
Те щом са с кредит не може да купят съвсем на зелено. Освен ако не се договорят за 10-20% вноска и останалото на акт 16, което не е невъзможно. Но което значи, да изкарат едни 10 000 евро още днес и да чакат. Иначе трябва да търсят нещо готово, което има и съответната надценка и хубавите апартаменти не се продават. Иначе за тази сума тристаен може би в Кайсиева или Виница с леко доплащане и без тук да са включени нотариалните такси. Не знам как е положението в Аспарухово. За двустаен спокойно във Кайсиева, Виница, Владиславово, както и може би във Фемили Гардън на Явор ако са останали още от добрите оферти. За тези пари преди и във Възраждане и Младост се намираше, сега не знам как е.

# 602
За толкова пари във Възраждане ще има двустаен. В Младост също е възможно, но ще е панелка и може да се окаже за тоталент ремонт. Иначе примерно последната сграда, която гледах, на чертеж, имаше двустаен за 55 хил. евро, обаче предполагам цената сериозно ще се повиши след акт 14/15/16 ...

# 603
  • Варна
Искам да питам нещо леко встрани от темата, но много ме гвожди и понеже не разбирам ще се радвам на мнения, ако някой тук е по-наясно. До нас се строи нов блок има няма 7 дни в седмицата се работи, сега включиха и неделя явно много го бързат, но и тези хора работят в порой и дъжд, мъгла.., в момента са на около 3 плоча, понеже както казах не разбирам, това нормално ли е и качествено ли е подобно строителство във всякакви условия. Не трябва ли време за съхнене и т.н..?

# 604
  • Варна
Бетон от дъжд не се плаши.
Но е факт, че някои строители не изчакват необходимото технологично време и леят плочи през 2 седмици...

# 605
  • ВАРНА
Плаши се от студен дъжд и температури под 5 градуса....

.явно бързат защото от петък вечер дори в центъра на Варна на най-закътаното място ще бъде минус 4...а след полунощ за събота и неделя 16 и 17 януари и 18 януари   по високите части към Кичево и прочие  вече го дават  страхотия  минус 10 - 11  и снежни виелици.

# 606
  • Варна
Здравейте, обмисляме покупка на двустаен/тристаен апартамент и всички съвети и предложения са ни добре дошли. Не сме уточнявали със съпруга ми, но не ми се иска да не надхвърля 100000 лева крайна сума. Ще се наложи да теглим кредит. Предварително благодаря на всички, които се отзоват на помощ.

В галерия цените сега на зелено са доста добри: Ако ти харесва локацията.

http://galeria-varna.com/

Гледай Галерия 2

# 607
Здравейте на всички!
Имаме интерес за закупуване на жилище във Варна (не е спешно) и реших да прочета мненията в групата относно пазара и цените. Попаднах и на няколко мнения за Фемили Гардън и всъщност ние сме си набелязали апартамент в една от сградите. Ще проверя колкото се може повече назад в страниците за различните виждания относно този проект. Но виждам, че има доста хора, които редовно публикуват и следят обстановката и се чудех, докато се ровя назад в страниците, дали ще се намери някоя добра душа да обобщи някакви плюсове и минуси за Фемили Гардън. Ако не - здраве да е. Благодаря предварително. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 22:55 от positiveevibes

# 608
Здравейте на всички!
Имаме интерес за закупуване на жилище във Варна (не е спешно) и реших да прочета мненията в групата относно пазара и цените. Попаднах и на няколко мнения за Фемили Гардън и всъщност ние сме си набелязали апартамент в една от сградите. Ще проверя колкото се може повече назад в страниците за различните виждания относно този проект. Но виждам, че има доста хора, които редовно публикуват и следят обстановката и се чудех, докато се ровя назад в страниците, дали ще се намери някоя добра душа да обобщи някакви плюсове и минуси за Фемили Гардън. Ако не - здраве да е. Благодаря предварително. Simple Smile

Ами, съветвам ви да прочетете все пак, но по мое лично мнение:

+ близо е до центъра на града
+ инвестиора е известна фирма с доста завършени проекти
+ цените са що-горе народни

- такса поддържка
- сравнително по-мръсен въздух в тази част на града
- огромни сгради, с много на брой апартамент, съответно и с мн на брой съседи

# 609
Влизам с такъв въпрос : Какви са причините хората да не предпочитат 1 етаж (над магазини) ? Освен светлината.. друго..

# 610
Шум от улицата, студен под (над работещ магазин не важи), лесен достъп от недоброжелатели.
Има и плюс (освен цената) - като забравиш нещо се качваш и го вземаш за отрицателно време.

# 611
  • Варна
Между другото това с шума съвсем не важи само за ниските етажи, случва ми се да попадам и на апартаменти на високи, дори последни етажи и ако дограмата е кофти или се отвори широко и е на оживено място и нагоре се чува..

Докато търсихме апартамент, нещото което ме отказа от един страхотен на 1- ви етаж над гаражи беше точно евентуалния студен под и лесния достъп през площадка/тераса над гаражите да се покатериш до апартамента + френските прозорци и някакси ми беше много видно всичко, ясно че има варианти, Сод, камери и т.н просто лично мнение, за мен беше несигурно..

# 612
  • Варна
Влизам с такъв въпрос : Какви са причините хората да не предпочитат 1 етаж (над магазини) ? Освен светлината.. друго..

В някаква фейсбук група обсъждаха наскоро този въпрос. Някои казваха, че е кофти заради неописуемия шум всяка сутрин, когато се вдигат ролетните щори на магазина отдолу. Плюс постоянен човекопоток, глъчка...
Ако има повече от един мощен климатик към магазина - пак е шум от разните му там вибрации.

# 613
  • Варна
Винаги сградите от смесен тип са проблем - човекопоток, всякакъв шум от климатици, инсталации, бусове за зареждане. Веднъж работих с един офис отдолу направиха супаджийница, еми всичко вибрираше от вентилацията, водата в чашата ясно се виждаше как подскача. После всякакви майстори правят ремонти, в същия тоя офис един отдолу така проби, че дрелката мина на два сантиметра от крака ми. Това с магазини и изобщо сгради смесен тип си важи, като минус за всеки етаж. Иначе първи етаж е шумно, мръсно, лесно достъпно за крадци и вандали.

# 614
  • Варна
Ето нещо прясно по темата в Морето:
https://www.moreto.net/novini.php?n=432763

Общи условия

Активация на акаунт