Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 456
  • 831
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА
Проблемът с разликите във водомерите е от няколко месеца и е на много места. При нас също има разлика между общия и личните водомери. Говорили сме с приятели, разликите във водомерите са огромни на места.

# 136
  • Варна
https://novavarna.net/2020/10/07/%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0- … m_medium=facebook

Тоя курорт го задушиха не само с хотели, а и с жилищни сгради...

# 137
  • Варна
Навсякъде е задушено. Бавно и сигурно всичко се превръща в гето.

# 138
Някой по запознат а тука има доста Wink Защо толкова много се строи в кв. Бриз и то все едни пищни и готини сгради.
Да не би след няма и 10 години тоя квартал да стане предпочитан Rolling Eyes

# 139
  • Варна
Той отдавна е предпочитан. До центъра и курортите е близо, до Морската. Предимно нови сгради, няма оръфани панелки.
Но е за хора с коли. Даже за всеки член от семейството трябва по една.

# 140
  • Варна
Не съм почитател на Бриз, но аз на какво ли съм почитател. Като цяло има посочените горе предимства и елемент на модност, мутрагените населяват там района.

# 141
Freyda, звъннете и питайте в "Ай Ви Сейлингс" ООД, 052/ 57 16 16,  относно сградата на мястото на ЦБА до блок 126. Там заедно с тях играе и Мартин Кондов-собственика на ЦБА. Като бивш, дългогодишен технически ръководител на "Ай Ви Сейлингс" ще Ви кажа, ако случайно решите да закупите апартамент от тях (имат самочувствието и доста високи цени държат) , да внимавате документално, както и технологично как се изпълняват заложените СМР , и по-точно с какви материали, както и качеството на крайния продукт.Честа практика е на строителните фирми масово да спестяват от едно или друго, да не говорим за (не)кадърно изпълнена работа, така че си гонете вашия интерес и не приемайте казаното от тях за чиста монета, ако проведете разговор. Аз няколко месеца вече след покупка на имот от ВСК, не спирам да ги натискам, защото нещата не винаги са такива, за каквито се представят, че са , и че ще бъдат. Пожелавам Ви успех!

# 142
Първа линия Бриз ще се застрои цялата.
Който е от зад да му мисли.Или да продава.

# 143
  • Варна
Има ли някой, който е направил покупка в Ренесанс и Сезони ? Като цяло какво ви мнението за там?

# 144
Има ли някой, който е направил покупка в Ренесанс и Сезони ? Като цяло какво ви мнението за там?

Ето линк към коментара на Princess_of_the_orient за Ренесанс и Сезони

https://bg-mam.ma/p/1169648/40203741

И малко цитатче от коментара на Princess_of_the_orient
"2.Земята,на която се строят Сезони, е с ипотека към Уникредит Булбанк, а тази на Ренесанса-10 декара, е изцяло купена преди две години без кредит,със собствени средства. Тоест, при Сезони купуваш жилище към банка, а не жилище със собствена земя.
3.В Сезони има изцяло северни апартаменти, в Ренесанс има такива само с по една стая, гледаща на север.
6.Не е много ясно дали в Сезони ще има такси за поддръжка на комплекса. Такива при Ренесанс няма."

Аз ходих горе в квартала да разгледам там постройките не само тия двете и други, но самия квартал е много горе лично за мен, сякаш пред Възраждане бих избрал Бриз, но всеки си преценява сам Wink

Някой може ли да обясни от любопитство питам за точка 2 " Тоест, при Сезони купуваш жилище към банка, а не жилище със собствена земя"  
Това не мога да го разбера, какъв би бил проблема за купувача???

За точка 6 може да сподели някой който има информация.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 14:21 от sweet13

# 145
Колко върви на зелено квадрата в района на окръжна. Търсих в интернет и намерих за няколко текущи строежа, че варира между 1000-1200 за апартаменти които ще бъдат приключени 2021. Интересно ми е за колко са се продавали преди да започне сроителството. Знам че зависи от много неща но все пак ми се иска да знам порядъка.

# 146
300 E му излиза на строителя на квадрат,а иска 1000-1200 Е.
Докато има кой да  ги дава ,такива ще са цените.

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 14:49 от vgi

# 147
  • Варна

Ето линк към коментара на Princess_of_the_orient за Ренесанс и Сезони

https://bg-mam.ma/p/1169648/40203741

И малко цитатче от коментара на Princess_of_the_orient
"2.Земята,на която се строят Сезони, е с ипотека към Уникредит Булбанк, а тази на Ренесанса-10 декара, е изцяло купена преди две години без кредит,със собствени средства. Тоест, при Сезони купуваш жилище към банка, а не жилище със собствена земя.
3.В Сезони има изцяло северни апартаменти, в Ренесанс има такива само с по една стая, гледаща на север.
6.Не е много ясно дали в Сезони ще има такси за поддръжка на комплекса. Такива при Ренесанс няма."

Аз ходих горе в квартала да разгледам там постройките не само тия двете и други, но самия квартал е много горе лично за мен, сякаш пред Възраждане бих избрал Бриз, но всеки си преценява сам Wink

Някой може ли да обясни от любопитство питам за точка 2 " Тоест, при Сезони купуваш жилище към банка, а не жилище със собствена земя"   
Това не мога да го разбера, какво ще рече и какъв е проблема за купувача.

За точка 6 може да сподели някой който има информация

Много ти благодаря за линка към старата тема! Изчетох и следващите коментари, като не останах приятно изненадан. Аз също знаех няколко минуса на сезоните, но това с ипотекираната земя не ме изкефи. Даже сега като им видях цените за гаражите и се смях на глас - 9к евро. Снощи минах от там и направо се вижда как се изгражда натъпкано като при фамилиите.

Интересното е че преди малко чух много пикантна промоция за имотите в строеж на Комфорт. Плащаш 20% в началото и при акт16, останалите 80%. Явно бързат да продадат на високите цени Simple Smile

# 148
но това с ипотекираната земя не ме изкефи.

Не мога да разбера с какво може да навреди на човек който си купи да кажем от там жилище?
Аз лично не виждам нищо странно в това да са си купили земята с заеми и да са почнали да строят?

# 149
  • Варна
Тя пък тая промоция страшно пикантна, плащаш 100 000 евро, ама първо даваш само 20 000, останалите след Акт16. Аз все си мислех, че под промоция се има друго предвид.

На сайта на Сезони пише, че няма да има такса за поддръжка. Това, че земята е с ипотека и аз не знам какво значение има за купувача, или просто не ни кефи?

П.П. Сумата от 100 000 е случайно избрана.

Общи условия

Активация на акаунт