Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 503
  • 831
  •   1
Отговори
# 195
 В Ренесанс паркоместата са 4900евро към момента, и всичко е с комисионна. Брокерите са ексклузивни, в сайта пише, че е от инвеститора директно, но телефона е на брокерите. Комисионната е 3,6%. Цената от 650Евро на квадрат  с акт 14 мисля, че е доста добра.

# 196
Между другото да споделя, вчера получих оферта за цени и разпределение на новата сграда на мястото на ЦБА в Младост. Доста добри апартаменти, има и малки, и големи. Цените са 750 евро на квадрат, има 3 начина за плащане, съответно с оскъпяване. Апартамент 31 кв, всекидневна с две спални - 12 и 15 кв,2 тераси, баня 4 кв. и перално на схема 30/30/30/10 излиза 77 000 евро. Гаражите са по 10 евро!!!, но има и по-скъпи Simple Smile Общите части са повече от 10 квадрата. Аз живея в панелка много близо до това място и много се надявах, че ще мога да я заменя с ново строителство, без да напускам района, но тези цена не са ли доста високи за проект на зелено?

# 197
Между другото да споделя, вчера получих оферта за цени и разпределение на новата сграда на мястото на ЦБА в Младост. Доста добри апартаменти, има и малки, и големи. Цените са 750 евро на квадрат, има 3 начина за плащане, съответно с оскъпяване. Апартамент 31 кв, всекидневна с две спални - 12 и 15 кв,2 тераси, баня 4 кв. и перално на схема 30/30/30/10 излиза 77 000 евро. Гаражите са по 10 евро!!!, но има и по-скъпи Simple Smile Общите части са повече от 10 квадрата. Аз живея в панелка много близо до това място и много се надявах, че ще мога да я заменя с ново строителство, без да напускам района, но тези цена не са ли доста високи за проект на зелено?
Може ли да споделите адреса на сградата?

# 198
Много високи цени за района.

# 199
Мястото е ОК, обаче тези цени на зелено не са.
Гараж за 10к, най евтиното...
Явно има търсене и кризата и ковида не изиграха роля при тухлите.

# 200
В Ренесанс паркоместата са 4900евро към момента, и всичко е с комисионна. Брокерите са ексклузивни, в сайта пише, че е от инвеститора директно, но телефона е на брокерите. Комисионната е 3,6%. Цената от 650Евро на квадрат  с акт 14 мисля, че е доста добра.

Хаха смях в залата "Комисионната е 3,6%." знаеш къде е сградата, знаеш продавача, отиваш им на крака и хоп някакви брокерчета 3,6 %, знаеш ли кога ще ги дам тия комисиони НИКОГА няма да купя от там и пак няма да ги дам нищо, че Ренесанс ми харесва.
Без това, ще плащам и на адвокат и на тия ако дам 3,6%.
Нямам нищо против комисионата но да има за какво а тук специално не виждам за какво, но това е мое мнение, явно има хора дават но аз няма да дам  Wink

Пак да допълня сигурен съм, че преди излизаше реклама в фейзбук за Ренесанс без комисиона но явно нещата са се променили

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 15:07 от sweet13

# 201
Ей, тия са мега нагли. Поне да си скрият комисионната в цената, да не е толкова явно.
За протолока. Не бих си купила нито в сезони, нито в Ренесанс, нито в онова скай нещо си. Там движението сутрин е отвратително!

# 202
  • Варна
Специално за обекта на СВА в Младост не знам как може точно да се определят цени за високи защото в Младост 2 няма повече от три сгради ново строителство. Марто да каже как вървят в момента в сграда Младост подобни за да се направи сравнение. За другите две сгради пък изобщо няма смисъл за сравнение защото там едва ли има нещо да се продава отдавна.

# 203
Специално за обекта на СВА в Младост не знам как може точно да се определят цени за високи защото в Младост 2 няма повече от три сгради ново строителство. Марто да каже как вървят в момента в сграда Младост подобни за да се направи сравнение. За другите две сгради пък изобщо няма смисъл за сравнение защото там едва ли има нещо да се продава отдавна.

Някой може ли да ми пусни линк да видя и аз Wink може и на ЛС Simple Smile

# 204
  • Варна
В сграда Младост апартаменти с такива параметри се появиха след началото на строителството. Когато уж административната част се превърна в още 30 апартамента, цените им бяха горе долу същите, по 72-75к евро.
В момента се продава апартамент от собственик за 68900, но пък ще е с поне 15м2 по-малък от тоя, който е цитиран в сградата на СБА. Има и от агенции пак тристайни, по-големи от тоя за 68900, тях ги продават за по 75к, има един, на който му искат 85к, но той е с някакво голямо парко място. Все пак да се има предвид, че сградата е пред Акт15.
Аз моя няма да казвам за колко го взех, че изглежда смешно на фона на тия цени, които се пишат.

Иначе тепърва очаквам да има спад, поне в търсенето, за цените не знам. Идват доста тежки месеци/години...

# 205
  • Варна
В Ренесанс паркоместата са 4900евро към момента, и всичко е с комисионна. Брокерите са ексклузивни, в сайта пише, че е от инвеститора директно, но телефона е на брокерите. Комисионната е 3,6%. Цената от 650Евро на квадрат  с акт 14 мисля, че е доста добра.

Аз честно казано малко се изненадах от агенцията. Обадих се на номера в София и ме записаха с идеята да ми върне обаждане брокер, който отговаря за обекта. На следващия ден ми се обади едно момиче, поговорихме и обеща да ми върне обаждане с детайлите, които искам. Минаха няколко седмици от тогава и все си мисля, че би трябвало за тези 3 процента те да преследват мен, а не аз тях... и не им се обадих повече Simple Smile но след като има хора с взети апартаменти явно проблема е с мен.

За колегата, който е писал, че там може да се избегне брокера не виждам как ще стане в случая, но ако си успял, браво.

# 206
  • Варна
Това с липсата на връщане на отговор е заради лошия материал, липса на система на работа, липса на управленски способности. В случая търсенето изпреварва и компенсира това и заради това има продажби, но ми се е случвало доста пъти. В крайна сметка преглъщаш, че срещу себе си имаш някой дето досега е пасъл патки защото ако приемаш нещата принципно в България то сделка няма да сключиш почти никъде.

# 207
За колегата, който е писал, че там може да се избегне брокера не виждам как ще стане в случая, но ако си успял, браво.

Може да е взел, като е нямало комисиона за купувача, защото съм ади няма да кажа на 100 % но на 99% сигурен, че преди време имаше реклама в фейсбук, че няма комисионна. Но както казах може да се се променили нещата и вече да има, знам ли Rolling Eyes

Ей, тия са мега нагли. Поне да си скрият комисионната в цената, да не е толкова явно.
За протолока. Не бих си купила нито в сезони, нито в Ренесанс, нито в онова скай нещо си. Там движението сутрин е отвратително!

На мен ми харесва Ренесанс но не бих купил и аз, защото е много горе Възраждане, както писах дали Възраждане, Кайсиева градина или Владиславово все тая. НО за всеки влак си има пътници и има хора им харесва Възраждане Wink

# 208
  • Варна
Нещо си в грешка, че е все тая. Възраждане е много по-добрият вариант от Кайсиева Градина и Владиславово дори само погледнато като разположение. Обаче учудващо за всички Кайсиева Градина я слагам преди Владиславово, то ми е най-отдалечено и се чудя какво го величаят. Младост пък си е направо широк център за мен. В центъра вече не се живее.

# 209
Нещо си в грешка, че е все тая.

Може, както казах това си е мое мнение и някой ако каже, че пък Владиславово му е фаворит пак ще е прав, вкусове различни Wink НО за мен Възраждане, Кайсиева градина или Владиславово все тая. Simple Smile

В центъра вече не се живее.

За това всеки да си купува от където му харесва, има хора пък центъра им е мечта.

Общи условия

Активация на акаунт