Отговори
# 150
  • София
НЕ.
Когато зряла яйцеклетка се освободи от яйчника, чийто тръба липсва, няма как яйцеклетката да достигне матката.
Aĸo яйчниĸa, ĸoйтo имaтe e caмo eдин нe e пpoблeм, тoй пpoизвeждa зpялa яйцeĸлeтĸa вceĸи мeceц, нo мнoгo e вaжнo тpъбaтa, ĸoятo гo cвъpзвa c мaтĸaтa дa e нaпълнo здpaвa и фyнĸциoнaлнa. Aĸo мaтoчнaтa тpъбa нa фyнĸциoнaлния ви яйчниĸ нe paбoти, тo зaчeвaнe пo ecтecтвeн път нямa ĸaĸ дa ce cлyчи.
Напротив, дори срещуположната тръба може да улови яйцеклетка и да настъпи бременност.

НЕ.
Когато зряла яйцеклетка се освободи от яйчника, чийто тръба липсва, няма как яйцеклетката да достигне матката.
Aĸo яйчниĸa, ĸoйтo имaтe e caмo eдин нe e пpoблeм, тoй пpoизвeждa зpялa яйцeĸлeтĸa вceĸи мeceц, нo мнoгo e вaжнo тpъбaтa, ĸoятo гo cвъpзвa c мaтĸaтa дa e нaпълнo здpaвa и фyнĸциoнaлнa. Aĸo мaтoчнaтa тpъбa нa фyнĸциoнaлния ви яйчниĸ нe paбoти, тo зaчeвaнe пo ecтecтвeн път нямa ĸaĸ дa ce cлyчи.
Това малко не е точно така, имам приятелка, която забременя от яйчника без тръба, в месеца преди инвитрото това първо, второ яйчника не произвежда яйцеклетка всеки месец, редуват се, ако този месец яйцеклетката е от десния яйчник, то следващия е от левия.
Бременност с липсваща тръба е възможна, но много рядко. Бременност с не функциониращ яйчник не е възможна.
Ами не, изобщо не е задължително да се редуват. А, ако яйчника е само 1 няма как да се редува.

# 151
Здравейте започнах противозачатъчни от първия ден на цикъла както трябва. Пия ги стриктно в 1 и същи час. Приятеля ми свърши в мен на 12тия ден. Възможно ли е да съм забременяла?
Здравейте усещам придърпване ниско долу и в корема. Възможно ли е да съм бременна? Кога да направя тест? Пия хапчета стриктно.

# 152
Възможно ли е да съм бременна? Кога да направя тест? Пия хапчета стриктно.
Извади листовката на хапчетата и прочети какво пише в нея - откога предпазват? Ако пише, че пазят от самото начало и си ги пила стриктно, не си повръщала, не си имала диария и не си пила друг хапчета, които да намалят действието им, не си бременна.
Тест се прави след закъснението. Т.е. като свърши опаковката и не се появи менструация в посочените в упътването дни, правиш тест.
Придърпването е напълно възможно да е страничен ефект от хапчетата.

# 153
Благодаря мили дами!
В листовката пише, че ако се приемат от 1вия ден на МЦ предпазват веднага.
1ви месец на противозачатъчни ми е и се притесних. Дано наистина предпазват.

# 154
Здравейте Аз съм Веси Искам помощ Приятелят ми За Един Месец Всяка седмица няколко пъти свърши в мен
Но цикъла ми подрани с два дена И преди цикъла ми да ми дойде три дена Ме боляха яйчниците и кръста Днес 10.12.2020 Сутринта ми се гадеше Дори кафето ми беше Гадно и ядене не исках да ям Каква може да е причината?

# 155
Ковид или друго заболяване.
Щом имате нормален цикъл, не сте бременна.
Съветвам ви обаче да се замислите за поведението на приятеля ви и за сигурна контрацепция.

# 156
Здравейте на всички! Не бях сигурна точно към коя графа на темите принадлежи тази. Имам приятел от 8 месеца всичко е прекрасно, разбираме се, Но.......  Мисля че съм забременяла случайно, тоест и двата го мислим. Имам една неуспешна желана бременността зад гърба си която преживях доста тежко, отрази се зле на връзката ми /предната/ дори се разделихме. Симптомите са ми :
1.Големи гърди, болят ме не много.
2. Нямам апетит.
3. Боли ме глава, а мен никога не ме боли.
4. Нещото което усещах и предният път, придърпване в областта на яйчниците.
Днес е денят в който трябва да ми дойде, не си направих тест, страх ме е.
Не искам пак да преминавам през това. Приятелят ми иска да направя аборт ако съм бременна, не иска дете, а на мен ми Е толкова болно. За капак сме в Швейцария. Стоя в момента в колата и плача, нямам на кого да споделя. Извинявам се ако не е тук мястото на темата. Мисля си дали  ако съм бременна ще мога да се оправя сама, дали това би било грешка или да го по слушам и да го махна. Това не е въпрос просто споделям и понякога е по-добре да чуеш мнението на непознати, което е по - обективно.

# 157
За сега плачеш за нероден Петко.

# 158
  • София
Дай повече информация, на колко си години, приятелят ти на колко е... Освен това все пак не е лошо и тест да си направиш, симптомите ти може да се дължат и на други неща. В коя седмица загуби предишната бременост?

# 159
Здравей,

няма как никой да се пистави на твое място и да мине по твоя път. Затова и няма как да ти дадем съвет. Това е много лично и важно решение.
Първо трябва да знаеш дали въобще си бременна. Тест трябва да се направи преди да се говори за аборт.
Ако си бременна си дай малко време. Не вземай решение бързо преди да обмислиш и рефлектираш. Имаш време. Аборт се прави до 12г.с, ти си в 4 най-вероятно.
И обмисли дали този човек искаш да бъде до теб без значение какво ще се случи с бременността. Ако иска да сте заедно само ако направиш аборт, ти трябва да решиш дали можеш да живееш в такава връзка.

# 160
Предната в 13г.с. Нямаше пулс. На 25 сме и двамата.

Здравей,

няма как никой да се пистави на твое място и да мине по твоя път. Затова и няма как да ти дадем съвет. Това е много лично и важно решение.
Първо трябва да знаеш дали въобще си бременна. Тест трябва да се направи преди да се говори за аборт.
Ако си бременна си дай малко време. Не вземай решение бързо преди да обмислиш и рефлектираш. Имаш време. Аборт се прави до 12г.с, ти си в 4 най-вероятно.
И обмисли дали този човек искаш да бъде до теб без значение какво ще се случи с бременността. Ако иска да сте заедно само ако направиш аборт, ти трябва да решиш дали можеш да живееш в такава връзка.
Не съм си направила тест не съм 100% сигурна но той дори не ме попита аз какво искам. Иначе не търся съвет дали да го махна естествено че това ще го реша сама. Просто нямам на кого с споделя.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:02 от Не се сърди, човече

# 161
1. Направи тест, когато/ако имаш закъснение.
2. Реши дали ще го задържиш, ако е положителен.
2. Помисли какво искаш от връзката си.

# 162
  • София
Мъж на 25 е нормално да не иска дете, не бих го съдила. Жена на 25, обаче, особено с мисед в 13 гс, което, повярвай ми, означава, че имаш някакъв проблем с износване (тромбофилия, имунологичен и Т. Н) трябва да помисли сериозно какво да прави. Ако беше спонтанен в 5-6г.с, случва се често и не е нужно да се търси под вола теле. Но, при теб е друго. Помисли и не действай прибързано. Като за начало направи тест.

# 163
Мъж на 25 е нормално да не иска дете, не бих го съдила. Жена на 25, обаче, особено с мисед в 13 гс, което, повярвай ми, означава, че имаш някакъв проблем с износване (тромбофилия, имунологичен и Т. Н) трябва да помисли сериозно какво да прави. Ако беше спонтанен в 5-6г.с, случва се често и не е нужно да се търси под вола теле. Но, при теб е друго. Помисли и не действай прибързано. Като за начало направи тест.

Не помня какво пишеше в епикризата точно защото беше преди 3 години, но ми го обясниха най - просто че развитието е спряло. Утре ще направя тест.

# 164
Здравейте в понеделник ми беше 21вото хапче в 12 часа. Още ми не е дошла менструацията и нямам пмс. Приятелят ми е свършвал в мен.
Има ли шанс да съм бременна?
С пъряото хапче от новата опаковка съм защитена пак ли?

Общи условия

Активация на акаунт