Отговори
# 90
  • София
Ох, това отваряне явно е термин на тази възраст, защото няколко пъти го срещам във форума. Все едно за тапа на бутилка или за консерва става дума. Simple Smile

По темата - след Ескапел няма как да има бременност (случва се съвсем рядко).
Ескапелът обикновено "разбърква" следващите 1-2 цикъла.
Всичко това го пише в листовката към лекарството.

# 91
Здравейте, писах подобна тема, но от сайта ми я изтриха и така и не получих отговорите които исках ;//
 Става въпрос, за така нареченото "хапче след секс". Презарвативът се скъса и ми се наложи да се свържа с лекар, който ми препоръча "ескапел". Взех го веднага след акта, тъй като прочетох че тогава е най-ефективно. Започнаха се симптомите - гадене, болки, виене на свят. След 5 дни се появи въпросното кръвотечение описано в листовката и продължи 5-6 дни (досущ като менструация, но много по-обилно). Четох на други места, че това е добре, защото приблизително месец след датата на това кървене, мога да очаквам истинската си менструация. Всичко вървеше добре. Да обаче след седмица болките в гърдите ми се засилиха и се появи странно кафяво течение, което продължи около 2-3 дни *като ту спираше, ту се появяваше*. И разбира се, се паникьосах. Мисля, че от паниката ми стана още по-зле - гадене и болки в корема и колкото повече го мислех, толкова по-зле ставаше. По принцип съм чела, че това течение може да е и от настъпването на овулацията или приетите контрацептиви. И ВСЕ ПАК, страшно съм притеснена. Взех всички възможни мерки, а и презарватива дори не изтече целия в мен *доста беше останало вътре и го изхвърлихме*. Ескапела беше взет веднага *слязох до аптеката на секундата*.
Имайте предвид, че цикълът ми по принцип е страшно нередовен и не знам кога да го очаквам Sad(. Моля ви, кажете ако имате допълнителна информация за хапчето. Болката в гърдите страничен ефект от него ли са и от какво може да е причинено кафявото течение след като вече минах едно продължително течение?! Благодаря предварително!

# 92
Вече ви отговориха - не сте бременна.
Изтрита ви беше само дублираната тема. Отговорите към въпроса ви са тук, няколко поста нагоре.

# 93
Вече ви отговориха - не сте бременна.
Изтрита ви беше само дублираната тема. Отговорите към въпроса ви са тук, няколко поста нагоре.
Възможно е, не знам точно как се използва сайта все още, затова се извинявам ако не съм разбрала. И благодаря за коментара❤

# 94
Здравейте! От 1 година пия противозачатъчни винаги редовно. Последният месец обаче имах големи проблеми. Дълго време приемах антибиотици. Пих и клонирекс, което е за епилептици като успокоително средство. Дали приема на тези лекарства са намалили ефективността на противозачатъчните? И за двете двама различни доктори ми казаха, че нямало проблем да се пият заедно. Закъснява ми 2 дни. Днес ще си взема тест за бременност, но се притеснявам дали ще покаже точен резултат понеже не знам ако съм заченала дали е от последния ми полов контакт или преди това. Последният беше преди 3 дни. Дали тези тестове, които са за по-ранна бременност ще отчетат ако има нещо?

# 95
От ранните тестове има много недоволни. Вземи си нормален, щом си след закъснение, ще покаже.
Иначе да, влияе приемът на някои хапчета, пише си го и в листовката. Когато приемате друго или при повръщане, разстройство, задължително се ползват допълнителни предпазни мерки.

# 96
Здравейте, вече пия трета опаковка противозачатъчни. От няколко дни обаче (2-3) усещам напрежение в гърдите, а от време на време лек дискомфорт и в яйчниците. Всичко е като ПМС най-общо казано, само че тя трябва да настъпи чак след около 10 дни, а долу горе преди толкова имах и сексуален контакт (по-точно преди Sunglasses. Та малко ми е притеснено, защото аз съм най-големия "карък" е това отношение, поне последната една година. Според вас може ли да съм бременна, при все, че не съм пропускала хапче, пия ги всеки ден по едно и също време в периода между 10:30 и 11:30, така де нямам точно фиксирана минута? Знам, че е и прекалено рано и за симптоми на бременност.

# 97
Здравейте, вече пия трета опаковка противозачатъчни. От няколко дни обаче (2-3) усещам напрежение в гърдите, а от време на време лек дискомфорт и в яйчниците. Всичко е като ПМС най-общо казано, само че тя трябва да настъпи чак след около 10 дни, а долу горе преди толкова имах и сексуален контакт (по-точно преди Sunglasses. Та малко ми е притеснено, защото аз съм най-големия "карък" е това отношение, поне последната една година. Според вас може ли да съм бременна, при все, че не съм пропускала хапче, пия ги всеки ден по едно и също време в периода между 10:30 и 11:30, така де нямам точно фиксирана минута? Знам, че е и прекалено рано и за симптоми на бременност.
Не си бреммена, просто се вглеждаш в тялото си повече, защото си притеснена.
Пила ли си антибиотик или голямо количество алкохол докато си на хапчетата?
Ако не, няма за какво да се тревожиш, и симптоми на бременност най рано в 5-6 г.с

# 98
Антибиотик или други лекарства не съм пила, но "по-голямо" количество алкохол имаше същата вечер, в която се съмнявам. При предните 2 опаковки не съм имала такива оплаквания, дори напротив, всичко минава доста по-безсимптомно и леко.

Не си бреммена, просто се вглеждаш в тялото си повече, защото си притеснена.
Пила ли си антибиотик или голямо количество алкохол докато си на хапчетата?
Ако не, няма за какво да се тревожиш, и симптоми на бременност най рано в 5-6 г.с

# 99
Добър вечер на всички!
Този път няма да пиша за себе си,а за моя приятелка,която е супер притеснена и не знае какво да си мисли.
Така започвам с историята:
На 11ти ноември тя прави секс със приятелят си БЕЗ презерватив и ми сподели че май е свършил в нея без да иска,защото бил увлечен във любовната игра.Тя мислеше да не пие хапче,но все пак успях да я разубедя да го изпие за всеки случай поне.Проблема обаче е,че го изпи в петък ВЕЧЕРТА,а акта е бил в сряда ПРЕЗ ДЕНЯТ.Дали ще е подействало хапчето и има ли поводи да се притеснява?Хубаво е и да вметна че тогава е свършил цикъла и.Благодаря предварително! (Впрочем на 15 е)

# 100
  • USA
Свършил цикъла, правила секс, ако не е с къс цикъл и ранна овулация, това хапче е нямало смисъл от него.Ескапел се пие до 72 часа.

# 101
Има ли шанс за зачеване на 4-5 ден от менструалното кървене при незащитен полов акт? Последен цикъл е на 23.10 с период между 28дена през последните 3месеца

# 102
Здравейте искам да попитам, не планувам да имам бебе, не следя овулаци и т.н. С партньора ми правим незащитен полов контакт, гафове видно не са ставали. Преди една седмица след акта за пръв път в живота си прокървих, няколко капки само, не е било заради грубост или нещо такова. Цикъла ми е цял живот редовен, седмица и половина горе долу имах симптоми на предстоящия цикъл, постоянен глад, подуване, чувствителни зърна, напрежение в гърдите, болки ниско долу. Имам главоболие и нещо започнах доста лесно да се уморявам и задухвам изведнъж. Закъснява ми един ден като в същия ден когато трябваше да ми дойде сутринта ме болеше кръста, гърдите и едно дърпане ниско долу, до обяд всички симптоми изчезнаха. Направих си два теста 2 дни преди деня на очаквания цикъл и вечерта преди датата, и двата отрицателни, единия го правих на обяд другия вечерта. Възможно ли е да съм бременна? Случвало се е цикъла да ми дойде на 25-26ти ден, но никога не е закъснявал. Моля за мнения

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 15:30 от Queengirl

# 103
djani1990 - Не

Queengirl - Възможно е

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 16:07 от Не се сърди, човече

# 104
djani1990 - Не

Queengirl - Възможно е
Ох,радвам се,че щях да убия ММ,защото имам 2прекрасни дечица...той изгафи или нарочно ли напави нзнам,а за трето няма да мога да се погрижа....

Общи условия

Активация на акаунт