ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 820
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
Аманда, нищо не свърших, съжалявам. Вратата откъм Пиротска беше затворена и не можах да вляза да видя има ли нещо залепено.

# 166
  • София
Ние пък днес се събрахме част от морската група, дето не успяхме да стигнем до Гърция на море.
20 души. 😁
Чудна разходка по Бели Искър.
Разкошно място.

# 167
Мария, спокойно. Ще го пратя да се разходи някой ден или ще се обадя по телефона.

# 168
  • София
Ред, удари ме в сърцето с този Бели Искър! Любимо място всяко лято, поне за 3 дни палатки, от 10 години насам!

# 169
  • София
О, Слънчева!
На нас едни бръмбари ни се въртят в главите - да вземем да се пробваме на палатка. Никога не сме ходили.
Ама сега сигурно вече става студено нощем из тези места, или? Кога е най-подходящо като сезон - за начинаещи, така че да не умрем от студ и да не се откажем от самото начало?

# 170
  • София
Средата до края на юли, в краен случай първите дни на август. Вече е късно, студено е. Преди еко-пътеката има много хубави места, но изчакайте до другото лято.

# 171
  • София
Благодаря!
И на мене така ми изглеждаше.
Живот и здраве - догодина.
Винаги е прекрасно да се впуснеш в ново начинание. 😊

# 172
Аз мисля, че това със студа е много индивидуално. При мен няма случай, в който вечер да не ми е студено (не просто хладно, а баш студено) и не мога да си представя да спя на палатка. Ния е спала 2 пъти на палатка, като единият път дори без чувал в края на май (беше позамръзнала тогава вярно), но вторият път с чувала нямаше никакви оплаквания. Аз и лятото спя с юрган и добре облечена, а тя без чаршаф дори и по една нощничка... Хич не се виждам в палатка. Браво, възхищавам ви се!

# 173
  • София
Абе то и аз до скоро не се виждах в спален чувал и палатка. 😁
Не мога да гарантирам, че ще стане, но нещо ме гложди тази тема.

# 174
Не е лошо на палатка. Трябва си хубав спален чувал, а за земята са най-добри тези самонадуваеми шалтета, 5-6см дебелина е идеално. Големите надуваеми легла хич не са удобни.
Спането на палатка си има и плюсове и минуси. При всички случаи е добро разнообразие.
Вкъщи има три палатки. Всеки от нас има дебел спален чувал, освен тях имаме и 3-4 тънки. Шалтета - самонадуваеми и неопренови. И понеже всички тези чували трябва да се съхраняват извън компресионните торбички, всичките ми горни отделения по гардеробите са пълни с чували 🤣

# 175
  • София
То си е цяла наука това.
Ще взема да започна да проучвам въпроса.
И без това следващата година няма да има НВО, с нещо трябва да се занимая. 🤣

# 176
  • София
На палатка се предполага, че няма да си лягате по гъзовейки. Joy
Втората половина на юли и началото на август, спокойно се стои покрай огъня, без пухенки, елеци и т.н. Един суичър е предостатъчен.
За спането, спалния чувал е задължителен. Въпросът е, че дори и с него, зъбите яко може да ти тракат и да заспиш към 6 ч, когато слънцето огрее. Joy
Скрит текст:

# 177
На палатка никога не сме ходили , но децата много обичаха да спят в палатката ,сложена в батута на двора на вилата. Тази снимка е от преди пет години , началото на август. ( в подножието на Рила сме и в момента е 18°,а сутрин пада към 10° тези дни)
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 23:41 от denyil

# 178
  • София
Ооо, Бели Искър и на нас ни е любимо място  Simple Smile И на палатки много ходим. Имаме 2 броя, малка и голяма. За голямата имаме и легла. Да ви кажа, на тях ми е най-удобно. Тесни са, но вършат прекрасна работа. Иначе, в малката спим с шалтета. Дюшеците не са ми удобни.

# 179
Аз съм изкарвала месеци на палатки преди да имам деца и семейството. Сега ми е трудно да се навия, като причината е най- вече липсата на вода. Има разни варианти като слънчеви душове, но не са ми/ни достатъчни. Идеалният вариант за мен са бунгала- пак го има усещането за свобода, но и удобства като легло и вода.
Иначе и аз се завивам с юрган и лятото. Не съм сигурна дали точно студ е причината, но предпочитам нещо по- тежичко за сън. Дълго време роптаех срещу олекотените завивки, още пазя тежките юргани от едно време за зимата.

Общи условия

Активация на акаунт