ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 798
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • гр.София
Явно съм твърде търпелива. И без това ще пазарувам след заплата ,а родителската е на 9-ти и после ще действам постепенно. От алеята на книгата по-скоро ще си купим книжки за четене.  Покрай НВО спрях четенето за цяла година- нямах вътрешно спокойствие да хвана книга. В свободното време решавах задачи-)
За допълнителните занятия- и без това започват от октомври повечето.
Clevermary ,в кой квартал ви е китарата? В школа ли?
И щерката много искаше,купихме китара и отвисява,защото така и не можах да се справя с логистиката по водене и чакане.
Сега е голяма и може и сама да ходи,стига да иска.

# 196
  • София
И аз не бързам за учебниците. Сигурно от 2 АЕГ са ме научили на търпение, там никога преди края на септември не се разбираха учебниците. Освен по АЕ, които се плащаха още лятото.

# 197
На частен учител ходи, младо момче, завършил е консерваторията, пряка на булевард  Сливница.

# 198
И аз не бях чела от много време, но вчера прочетох " Преводачът на болести" на Джумпа Лахири. Много ми хареса:heart:
Не бързам за учебниците, но си го представям като на 16 септември да почнат да учат по тях. Много разходи имахме напоследък покрай ремонти,  Британика и глезотии и вече всичко ми идва в повече. И предпочитам да ни информират на 15 септември. Най- неприятно би било да ни кажат четвъртък- петък.

# 199
  • София
Грийн,ще следим сайта тогава.Дано има яснота,защото не искам да имам занимания в последния момент.Дали въпросната учителка по математика ще поеме целия випуск?
И аз съм в книжна дупка напоследък.Приемам препоръки за грабващи заглавия.Наборката също не набляга на четенето за мое разочарование...Много ми се иска да намери книгите,които ще я грабнат и пренесат в други светове и ще отключат любовта към книгите...

# 200
  • София
Силно се надявам да поеме целия набор, но се съмнявам щом ще води и профилираща, но сигурно ще хване двете френски.

# 201
Селед безкрайно четене и с искрена благодарност за информацията от форума, която ни позволи да имаме успешно класиране бих искала и аз да запиша детето.СГСАГ, момче Архитектура и строителство, разширено Английски език.

# 202
  • София
А аз вися на една пейка от половин час и чакам мойта, която е на урок по китара за втори път. Три години ми пили на главата, най—накрая склоних. Но това с висенето ме побърква.
На моя за РД миналата година му подарихме уроци по барабани.  После продължи да си ходи, но заради извънредното положение, а после и заради НВО прекъсна. Сега ако реши пак ще го пращаме, макар че ще трябва и барабани да купуваме, ако се задържи трайно интересът.

# 203
  • София
liani, и ние сме за барабани. Къде ходихте? И той иска да му купим за Коледа, даже ако можело по-рано. Нямам идея къде ще ги сложим и как ще тропа вкъщи... ще ни изхвърлят съседите. Иска сам да се учи, но според мен без уроци няма да стане.

# 204
liani, и ние сме за барабани. Къде ходихте? И той иска да му купим за Коледа, даже ако можело по-рано. Нямам идея къде ще ги сложим и как ще тропа вкъщи... ще ни изхвърлят съседите. Иска сам да се учи, но според мен без уроци няма да стане.
                На уроци за барабанистите мога да препоръчам Център за музикални изкуства.Намира се в малкото НДК .Ето и линк към школата:
https://www.cma-bg.com/

# 205
Последно прочетох, след като го записах в училище и се успокоих, Живот в скалите на Мария Лалева, горещо препоръчвам.
Вчера изкачихме Черни връх. Супер беше, незнам защо съм чакала досега! Уж всички вкъщи обичаме природата и разходките, освен малкото ни хейтърче, а толкова рядко излизаме така. Купих си нови обувки и ветровка и тази неделя пак са ми обещали поход.

# 206
  • София
Къде можеше да се види списъка с издателствата на Алея на книгата?
Eто ги издателствата:
https://www.peika.bg/Aleya_na_knigata_2020_l.e_i.110243.html?fbc … 2PQGyzRRAXPbLVEoU
Не съм доволна, само от Просвета купихме 2 учебника, Бг учебник и Булвест не участват

# 207
  • София
Didia, благодаря! Тъкмо не ми се искаше към старата школа, че малко ме дразнеха със цакане на дребно, но пък на детето му харесваше, та ще проуча и това.

# 208
Didia, благодаря! Тъкмо не ми се искаше към старата школа, че малко ме дразнеха със цакане на дребно, но пък на детето му харесваше, та ще проуча и това.
            Собственикът Цецо / Цветан Георгиев/ е точно преподавател барабани и....се усеща слабостта му към занимаващите се с барабани.На последните концерти основно слушахме барабанистите.Неда от 8 години е в този център и сме доволни.Преподавател по пиано и е Росен Парлапанов /преподавател в НБУ/ ,а по пеене - Руми Георгиева от ТРИК.Доволни сме и от двамата.Много тактични,възпитани и отговорни хора са.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 15:00 от Didia

# 209
  • гр.София
Имаме си традиция за началото на всяка учебна година да изкачим с децата Черни връх,заедно със сестра ми и племенника,който тази година го чака НВО.Миналата година не успяхме и ей каква я докарахме:grinning: тотално сбъркана (поне за мен).  Хубавото е,че не е лудница там около 15-ти,понеже повечето хора се стягат за първия учебен ден.

Аз чета един тюрлюгювеч от книги -трилогията на Теодор Драйзер ,като първият роман съм го чела отдавна,сега пак и ще довърша и другите.  Почти на финала съм на "100 години самота",и нея за втори път чета.  И едно шведско криминале Пясъчния човек,не е върхът,но става.  (Много обичам кримиромани . )И всичко това едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт