ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 797
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Много харесах последните две книги, които прочетох:
"Жената в бялото кимоно" и
"Зулейха отваря очи".
Младежът приключва с "Дон Кихот" евентуално днес. Много се гордея с него, че не се отказа и ще я дочете до края тази книга.

# 211
Привет!
За палатки сте се разговорили, аз мога да изкарам две нощи без среща с цивилизацията. Ние ходим на палатки покрай язовири за дълъг уикенд, само на едно място сме стояли повече дни, но слизахме до селото, където живее лелята на ММ  за хигиенни нужди.
Край язовирите още началото на агуст температурите нощем са около 8-10гр . И аз като ston нямам място в надстройките в коридора, добре че поне въдици, легла и палатки са в гаража
За децата си е изживяване, имаме хубава палатка с две спални отделения, Много мразех децата да играят в палатката, защото напълват всичко с осили и комари. Купихме една малка саморазгъваща се палатка (тя хубаво се разгъва сама, но не питайте колко сила трябва за да се сгъне Simple Smile ) само за да играят децата. Преди 5 години се събираха по 2-3 в нея, сега на младежa му стърчат краката

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 17:54 от скаридка

# 212
  • София
Вчера и аз имах случайна среща със съфорумка, в един хотел сме. Ема дойде и ми каза, защото се познава с нейната дъщеря. Каза "Мамо, една твоя приятелка от бгмама е тук", а аз отвърнах "Чудесно, отивам да се запознаем!" 😂
Да си призная коя е съфорумката Simple Smile Ема и Ина ходиха 2г заедно в Междучасие и явно си паснаха, идеално се получи, че се засякоха, защото ние бяхме с едно приятелско семейство с момченце на 5г и мойта малката на 8, та на каката хич не й беше забавно. Като видя Ема очите й светнаха, едната вечер откараха до 1 през нощта.

Иначе един месец се откъснах от всичко, не съм чела, не съм влизала, не съм правила нищо свързано с училище. След последните две години, идеално ми дойде. Изкарахме още едно море, един спа уикенд и сега идеята за началото на учебната година ме плаши много Grinning

Сигурно назад е писано, но и аз да похваля 127мо, от много време знаем за родителска среща, за 15 септември, за това по кои учебници ще сме, кой клас от къде ще влиза, кой коя смяна е, има качена програма и график с часовете. Даже онзи ден ми се обадиха и по телефона да ми кажат коя паралелка ще е и кога сме на родителска среща, ако случайно съм изпуснала информацията в сайта и във фейсбук. За малката също вече имаме насрочена родителска среща, така че тази седмица ще ми е запълнена с това.

Ина си чете христоматията, не съм я карала да чете пълните произведения, ако нещо й допадне, ще си го чете по-късно, не искам да я тормозя след цялата тая лудост, която й мина през главата. Намерили са се във фейсбук с новите съученици, даже са си организирали среща преди началото на учебната година. Нервна е какви ще са децата и как ще се впише, но това ще го разберем в последствие.

Утре след родителската среща в 127мо, ще се отчета как е минало и какво са казали Simple Smile

# 213
Здравейте, мамита
И ние вчера се прибрахме от четиридневната спа почивка във Велинград. Отморихме, заредихме батериите, поразкрасихме се и опънахме кожите. Хотелчето беше супер, до Клептуза,със страхотна гледка , на много приятно място, по-далечко от центъра.

От утре съм на работа, а въобще не ми се работи, ама въобще.
Учебниците и в кой клас е наборката ще  разберем на 11. Оказа се , че има 2 познати съученички  от старото ( 119) у-ще и много се надява да е с някоя ,или в най-добрия случай и с двете в един клас.
Първа смяна ще бъде, не е доволна , през миналите години зайците от 22-ро са били втора смяна първи срок, а и всички нейни приятелки  ще бъдат втора.

Относно палатките, често ходихме семейно на палатки, до преди година, две, най -вече на яз. Душанци с приятели, на събора в Копривщица и на къмпинг на море в Крапец. Напоследък обаче нямям много желание, а и време .
 Ето и снимки от хотела, все още не знам как да ги качвам като скрит текст

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 16:37 от Бояна Давидкова 672579

# 214
Вие по почивки ходите, а ние на село Simple Smile Но поне мога да се включа в котешката тема. Преди няколко години взехме от една бензиностанция две котета - братче и сестриче( Майк и Моли). Изкараха седмица в къщи и после ги занесохме на село. За съжаление мъжкото след време изчезна, но Моли си е там и сега е майка на 4 сладурчета.
Скрит текст:

# 215
  • у дома
Аз днес финално донапазарувах 2 бр долнища  на анцуг и 1 бр суитчър на набора-хл от мъжката номерациа си му е много добре даже-не са дебели,а тънички,тамън за есента.
Последно четох Планината помежду ни-после приятелка ме светна,че са давали и филм и го изгледох,но книгата е много,много по-хубава и др е едно криминале -Колекционерът на татуировки.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 23:03 от svetlaem

# 216
Някой скоро да се е сблъсквал със задачата дупчене на уши? Ния иска трета дупка. Аз разрешавам, само поисках да я направи лекар. Преди много години нейните ги дупчих във Вита и бях доволна. Тя утре ще звъни да пита дупчат ли още там, имат ли изискване за съгласие на родител, имат ли нещо по-специално заради ковид (хич не ми се ще баш в тия болни времена да ходи и да чака по чакални, ама дървена глава). Но ако някой скоро е правил това упражнение, ще съм благодарна да сподели подробности.

# 217
  • София
Да, миналата година обаче.
При лекар УНГ в 14-та поликлиника в Иван Вазов.
Страхотна жена.
Иначе ставаше с предварително запазен час.

# 218
Мария, ние ходихме за втора дупка при хирург😀 държах, да не е при козметик.
Нищо не са ни искали, само маски. Попитаха ни за какво сме, платихме и готово.

# 219
  • София
На мен втората ми дупка на ушите я направи приятел с нагорещена безопасна игла. Stuck Out Tongue Winking Eye  Съвсем успешно и без негативни  последици. Та едва ли е толкова важно кой да я направи. Не е сърдечна операция.Smiley

# 220
  • Sofia
Да, миналата година обаче.
При лекар УНГ в 14-та поликлиника в Иван Вазов.
Страхотна жена.
Иначе ставаше с предварително запазен час.
Да, и ние при същата лекарка за втора дупка на едното ухо. И за предните де 😃

# 221
Ми аз държа на хигиената, на правилната преценка и на минимизиране на болката. Това с иглата не е опция нито за мен, нито за Ния. Затова търся препоръка за клиника, където лекар дупчи.
Един ли е УНГ в 14-та?
А къде са си продупчили децата ви третата дупка? Ния я иска не до съществуващата, а горе на хрущяла...

# 222
  • Sofia
Мария, д-р Валя Георгиева, има уебсайт, всичко е описано, водила съм я при нея на прегледи за гърлото и ушите, страхотна жена. Още 5-6  приятелки после са ходили🤗 На моята е на лявото ухо по-нагоре от съществуващата.

# 223
И аз по същите съображения като на Мария избрах клиника, а не защото е нещо сложно🙂

# 224
  • софия
На мен втората ми дупка на ушите я направи приятел с нагорещена безопасна игла. Stuck Out Tongue Winking Eye  Съвсем успешно и без негативни  последици. Та едва ли е толкова важно кой да я направи. Не е сърдечна операция.Smiley
Аматьорка. Три дупки си направих в 8 клас сама пред огледалото с нагорещена (разбирай дезинфектирана) игла и лед и още си ги ползувам 🤪 Не бих подтикнала детето да го прави де.
Искам да имам още една, но явно не толкова силно, за да се накумя за час.

Общи условия

Активация на акаунт