ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 355
  • 773
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз съм явно човек с двойни стандарти.. Едно време, без да питам даже, си пробих  допълнителни дупки на едното ухо в козметичния център на "Солунска". А сега дъщеря ми, хем отдавна пълнолетна, на същия принцип си проби само една допълнителна горе на хрущяла и ми стана някак неприятно. Не от това, че не ме е питала, не е и длъжна, а че от днешна гледна точка ми се струва глупост.

# 226
Аз също не съм доволна от това й желание. Иска го вече дълго време. Чете, разпитва мои приятелки с трета дупка на хрущяла... забраната от моя страна не е ход, който е в разбиранията ми. Казах й, че според мен е глупост и необмислено решение, отговори, че ако не е ок, просто няма да я носи и ще си зарастне. Примирих се. Ушите са си нейни. Болката и външният вид са си право на избор, аз съм си казала мнението и единственото условие, с което, надявам се, тя ще се съобрази.

# 227
  • София
Vesana, същата лекарка. 😊
С такава прецизност и задълбоченост избра местата на дупките съобразно спецификата на ушите.
Всъщност дъщеря ми просто от м.г. носи обици.
Иначе някои тук сте доста либерални. За втора/ трета дупка съм казала след 18.
Аз лично имам три на едното ухо и не съм много доволна от този факт. Много рядко нося обици на допълнителните си дупки, а те иначе си стоят и се виждат, та не ми е идеално.
Хубаво нещо е личният избор, ама за неща, които толкова трайно остават е по-добре човек да е пораснал. Или поне така го виждам аз.

# 228
  • София
Добро утро в седмицата на родителските срещи! 😀
Моя съученичка преди мноого години, още в 6-7ми клас някъде, си проби дупка в ухото с безопасна игла в класната стая, по време на не помня какъв час. Аз съм скучна - имам само две. Ред, не са ли ти зараснали? Ако не носиш редовно се затварят. На сестра ми й ги дупчиха няколко пъти и все така се случваше. Имам колежка сега, която има в горната част, едни шипчета. Изглежда все едно е неудобно и да я убива като спи, но каза че не ги усеща. Моите деца са момчета и засега поне не проявяват мераци да се окичат. Една позната девойка, по-малка от малкия ми син каза, че иска пиърсинг и аз се опулих. Явно по-рано се ориентират и в тези неща.

# 229
  • София
За жалост нищо не е зараснало.
Вероятно е до организъм.
Години наред не съм носила обици на тези дупки.

# 230
  • София
Явно зависи от тъканта на ухото, не знам. Моите дупки са вече на близо 30 години, а не са зараснали, усещам ги даже при пипане. Реша ли да си сложа обица, само лекичко трябва да натисна и веднага е вътре. Пробвала съм го, не защото съм искала да си сложа на дърти години множество обици, а за илюстрация пред девойките, че  всъщност дупките не се затварят.. За хрущяла не знам, вчера я беше свалила дъщеря ми за малко и се пада явно дупката някак в свивката, та поне не се вижда като моите в меката част на ухото.

# 231
И аз днес на родителска среща, 127-мо, първи ден на работа след отпуска и море... Хубаво изкарахме, презаредихме батериите. Вчера и малко домати успяхме да сложим в буркани за зимата.
От днес наборката започва танци, народни. Тя си ходи от предучилищна възраст, ходиха след ИП, но август бяха почивка. Аз пък днес пропускам танците заради родителската среща. Ей, ама много мразя така, но заради новото училище ще се жертвам! Само с Vesana ли сме 8 "В"?
И двете с девойката си имаме стандартни дупки на ушите. Трябва обаче нови обички да й взема, че носи едни златни от бебе и вече са й доста плътно по ушенцето. Не е искала още дупки.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 08:36 от Betty L.

# 232
Вълчев по бтв.

# 233
  • София
Бети, ние сме утре, 8ми Г. Бубчето май също писа, че е днес, но не знам коя паралелка са. Ще чакаме после да споделите впечатления. Успех!
За затварянето на дупките - явно е индивидуално.

# 234

Добро утро,
каза ли нещо ново и съществено?

# 235
  • София
Привет! Разкажете за Вълчев. Нашата родителска е в четвъртък. Имам една колежка, която ще ми дава учебници, сега я чакам да види кои имат. Че ще събират пари за това, да знам кое имам.

# 236
Не чух нищо ново. Но се израдвах, че от нашето училище стабилно са се подготвили. Класни стаи с дигитални дъски и връзка в реално време с децата вкъщи с "кристално чист звук". А и много красиво изглеждаше всичко. Изнесена класна стая на двора също показаха.

# 237
Amanda, обясни го това  с думи прости.

Детето се логва в акаунта си в тиймс и може да вижда дъската, така ли? Чува всичко, което се случва в класната стая?
Така и не си го представих това.

# 238
solnichka, не казаха каква платформа ще използват. На мен също ми е трудно чисто технически да си го представя, но ми прозвуча добре...

# 239
Пилатес играя така- пускат стрийм и може и онлайн или присъствено. Честно казано звука не е особено добър, защото има и шумове. Ама. Вариант е.

Общи условия

Активация на акаунт