ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 294
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
  • София
То това е някакво частно училище, като гледам и родителите са доволни. Чудничко ще е зимата като понавили сняг. Ама щом имат желание. И учителите ще се гърбят на прозорците.

# 541
  • София
Е, сега - кал, децата ще са с пантофи, явно ще са само малки - предучилищна и до трети клас.
Имат мивки в стаите, симпатичен двор - колко училища могат да се похвалят с такива "екстри"

# 542
Родителската мина. За сега ще споделя, че най-много ще ме е страх от учителя по рисуване.
По отношение на ковид импровизациите в учебния процес - може онзи столичен директор с аквариума да си мисли, че е оригинален, обаче засякох новина, че в пловдивско училище децата ще влизат през прозореца.
После ще се изповядам малко по-подробно. На първо четене - стабилен клас се очертава. Родителите ми харесаха. За отрицателно време направиха организацията и събрахме парите за немските материали. За останалите ще се спасяваме по единично.
ТуиГ, гледах за пловдивското училище. В анонса в новините беше подненсено като да шокира, но после в репортажа се видя, че са направили нещо смислено. Малките ще си имат свой вход. Направили са им стълби. Няма да се смесват децата. На тях пък им е забавно като бонус.
За много страхуващите се от присъственото обучение родители от тези класове ще да е голямо облекчение.

# 543
А, що, може и през комина и директно в класната стая.

# 544
Това в училището за добри старци, разнасящи подаръци.

# 545
  • о`майна лунна нощ е
Прочетох новината. Не съм гледала информационния блок. Стана ми ясно, че не говорят за държавно училище, просто защото няма кой да им позволи да се правят на Карлсон в такова.
Направиха ни луди миналата година и ни принудиха да махнем лично осигурена от родителите машина вода и еднократни чаши за децата в нашата класна стая, която сложихме, за да не наливат от смърдящата тоалетна, с мотив, че не било по изискванията на ХЕИ /за Бога да влезнат в кенефите да видят за какво става въпрос/. Ама да ми скачат прозорци ала Стефка Костадинова - това сме го правили в спортното преди 25-30 години. Сега нещо не мога да го приема за добра идея, колкото и безопасно да е направено.
Адекватно за мен е това, което правят в основното и гимназията - разминават часовете на децата от различните випуски, оставят учениците в една класна стая, осигуряват дезинфектанти и намалят до минимум размесването в коридорите.
Другото са ми фантастики. Всъщност с любопитство очаквам да видя и други импровизации, а съм сигурна, че такива няма да липсват.

# 546
  • София
Според мене зорът просто е да влязат в новините. 😁

# 547
Видях предметите в Школо. Това, което ме радва е, че е отбелязано и ФУЧ математика. В скоби е дадено ДП и ДрУП. Значи ДП го тълкувам като допълнителна подготовка, но какво се крие зад ДрУП си нямам и идея. Но ми харесва, че ще имат ФУЧ математика, защото дава сигнал за намерения за сериозна подготовка.
Аз сборник по математика ще купувам, задължително. Изчаквам обаче да видя учителката какво ще каже. Може пък тя да им иска определен. С учебник на Архимед са. Със синковеца се разбрахме, че независимо какво дават в училище като домашни, той допълнително задачи ще решава. След като сам си е избрал математическа паралелка, трябва да се старае математиката да му е на висота.
Мисля, че цялата седмокласна епопея го научи на ценни неща. Разбра, че това, което от години му меля, че шестиците в училище означават просто добре усвоен минимум, е истина и че ако иска нещо повече трябва да положи едни допълнителни усилия, над училищното ниво.

# 548
През прозореца ли? Joy

# 549
Какво да кажа за Пловдиското училище ... ми, откачалки всякакви.
Щом ги кефи, аз бих го сметнала за обида.

# 550
  • София
През прозореца ли? Joy
Ама разбира се. 🤣🤣🤣
През виртуално-дистанционен прозорец. 😁

# 551
  • София
Много иновативен подход. Може на слизане с пързалка да се спускат 🤐😀

# 552
  • София
Влязох в сайта на въпросното училище. Дървените стълби са им най-малкият проблем всъщност. Дъновизъм и сугестопедия - OMG! 😁

# 553
  • София
Нашата родителска среща ще е на 15.09 след официалната част.Обща за всички.Не зная какъв Ел.дневник ползват.Но пък ми подсетихте за входните по бел/математика.Да се намират някъде тестове,които вежливо да предложа на наборната докато скучае:stuck_out_tongue_closed_eyes:

# 554
Вашите ученици на първият учебен ден как ще са облечени? Моята иска с дънки.

Общи условия

Активация на акаунт