ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 351
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Бети, утре е на "нашия" клас в 127-мо, 8Б.
Аз се обадих миналата седмица, че няма да сме в града и ми казаха, че не е никакъв проблем. Всичко ще ми кажат после, чисто организационни ще са темите. Освен това детето на БлуСкай е в същия клас и тя ще ми направи резюме на най-важното Simple Smile
В 38-мо родителската среща ще е на 17-ти, там ще присъствам задължително.

Относно дупките на ушите - имах по две на двете уши от ученичка. В студентските години, по време на болничните стажове, сама си реших, че не ми е ОК да имам толкова обеци и спрях да нося вторите. Още са си проходими без усилие.

Точно сега морето е приказка. Вчера повечето народ си тръгна. Тихо е. Това, за мен,  са най-хубавите дни за море.

# 241
  • София
8д е Ина. Преди малко повече от, на рождения й ден, я заведохме за втора дупка на едното ухо. Стандартните й ги проби лекарка във Вита като беше малка, там ми беше важно, за да са симетрични. Сега тази я проби в козметичен салон, над първата е, не е горе на хрущяла. Мина без усложнения, не се е инфектирало, зарасна бързо, маза седмица с гентамицин и след месец смени медицинската обица с други.

# 242
  • София
Дъщеря ми е с класически дупки на ушите два броя.Пробити като беше на 5 по нейно желание.Не е имало мераци за други...
По бТВ да разбирам че са давали нза 18-о, така ли? Ще потърся запис.Звучи интересно.Знсм че имат невероятна база,че са иновативно училище.Остава да кажат учебниците и да споделят програмата,и ще ги призная за номер едно Simple Smile

# 243
Списък и на класните ръководители има на сайта на 127-мо. Класният ще е мъж.

# 244
  • София
Ние сме довечера във физкултурния салон, класната е Светлана Стойкова, по испански, доколкото имам информация е млада и много взискателна и строга, което ме урежда перфектно Grinning

# 245
  • София
18то в ранния следобяд ще качат информацията за учебниците. Трябвало да я качат в петък, но някои учители са писали днес, та в момента обобщават и ще я качат.

# 246
  • София
За разлика от 18то, 127мо, да не говоря за НПМГ, ФЕГ е на светлинни години след тях. Никаква информация. Списъци на децата по паралелки няма, ще ги залепят във фоайето на 10.09 преди родителската, учебници уж ще качат до края на седмицата на сайта, за мерки срещу Ковид нищо няма качено. Въобще организация „0”, а как не обичам такива неща…

# 247
Ние сме довечера във физкултурния салон, класната е Светлана Стойкова, по испански, доколкото имам информация е млада и много взискателна и строга, което ме урежда перфектно Grinning
Ние пък сме в кабинет 200, а би трябвало, логично, да сме във физкултурния салон, тъй като класният е по ФВС. Laughing

# 248
Директорът на 127-мо е около 30 годишен, на Френската над 70 според мен. Една от причините за липсата на информация.

# 249
Тцъ, Поли, не е това.
Даже е по-логично опитният директор да е по-напред и за всички години да му е хрумнало, че сигурно е добре, да речем, децата да си подготвят своевременно учебниците и че за целта е добре да ги знаят преди 15.09.

# 250
  • София
Ама вас това изненадва ли ви?
Аз предварително съм наясно, че т.нар. "най-желани" гимназии в повечето случаи хич не се справят с организацията.
А амбициозните екипи в някои други училища вършат чудеса.
Но в крайна сметка нека излязат на хоризонта още добри училища. Всички печелят от това.

# 251
  • София
Въпрос на желание, организация и мениджмънт .Не коства много в повечето случаи,а показва много и носи активи.Дано го осъзнаят повечето училища.

# 252
Red, онези училища май отбират най-учещите деца и за това са толкова добри.
Едното е организацията, другото е учителите. Навсякъде има и добри, и не толкова. И сравнението им не е честно. Едните работят с учещи и мотивирани, другите с не толкова и даже вторите реализират по-голям успех, ако посъбудят някои деца.
Т.е. най-високобаловите училища не са най-добрите.

# 253
  • София
Между другото, ако съдя правилно по инфото, качено от 127мо, май не са на кабинети, което много би ме радвало, но не знам дали правилно разчитам графиците.

# 254
  • София
Т.е. най-високобаловите училища не са най-добрите.
Трудно е да се каже и това според мен.
Като се види статистиката за ДЗИ, класацията общо взето следва баловете за прием.
Това е ако сравняваме училищата по ниво на усвоен материал. Субективното усещане къде човек се чувства добре е отделна тема.
Но пък е крайно наложително да наблюдаваме "пробив" и чудесно представяне и от страна на по-неизвестни участници. Simple Smile
Иначе по-ниската успеваемост не винаги означава, че децата са по-неучещи или немотивирани.
Някои са просто по-плахи и им липсва спортен хъс да излязат извън зоната си на комфорт.
Поне това са ми наблюденията от резултатите на НВО сред познатите деца.

Общи условия

Активация на акаунт