ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 338
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
В АК и Увекинд също осигуряват учебници. Закупили са и ги предоставят като да вземеш книга от библиотека. Ако го загубиш или унищожиш, естествено, го плащаш. Може да са ЧУ, но нищо не пречи на някое ДУ да се сети или са копира опит, било то чрез УН (голямо браво за испанската и тяхното УН) или чрез отпуснато финансиране за нещо си.

# 271
И за мен така е най- удобно. Писнало ми е да обикалям по различни издателства.
Хубавото е, че близо до работата ми има "Просвета" и повечето УТ и помагала са били на това издателство, но останалите ме побъркваха.
Учителката на малкия ни син още преди месец качи всичко необходимо за различните предмети- помагала, брой тетрадки, гуми, моливи, скицници и т.н. Сама си им направи сайт още преди първи клас и за всичко ни информира.
ДО беше като реални часове.
Става въпрос за селско училище. А каква база имат- прекрасна... Имат и опитно поле. В момента има богата реколта от домати, тикви, патисони. Различни екзотични видове растения. В двора е много красиво.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 13:33 от Amanda.D

# 272
Red, какво им пречи големия избор на учебници?
Те май учителите не са съвсем свободни в избора си на учебник (каквото и да говорят). Налагат им го. Цитиран от детето коментар на учителка за УТ ме наведе на тази мисъл. Щото са едни пари това, всички знаем.
Но и така да е, нищо не пречи да се вземе решението и да се уведоми.
Все пак си права, че ако имаше един учебник национален по предмет за клас, нямаше да се налага да чакаме нищо.

Аз друго се чудя. Телефоните им бръмчат непрекъснато да ги питат разни неща. На никой ли, да му се не види, не хрумва, че ако вземат да публикуват, ще им е тихо и ще си работят спокойно, каквото имат да правят в началото на учебнта година.

# 273
  • София
Ние сме довечера във физкултурния салон, класната е Светлана Стойкова, по испански, доколкото имам информация е млада и много взискателна и строга, което ме урежда перфектно Grinning
Светлана Стойкова е по математика. Гергана Симеонова е по испански.

И аз се впечатлих от организацията в Испанската за обща поръчка на учебници. Нали е добре училищата да си обменят добри практики и да си заимстват идеи? Надявам се и добрите идеи за предстоящата учебна година да се споделят. Нашата РС е в четвъртък, ще видим с какво ще ни изненадат. За сега учебници сме купили, решихме да са нови. Тетрадки имаме няколко нови, но ще изчакаме първата седмица всеки учител да си каже изискванията и тогава ще купуваме.

Аз лично смятам за по-добре да има един учебник по предмет за клас, най-много да са два (ако вторият е за профилирана подготовка или просто по-подробен). Така и изпитите стават по-ясни какъв материал включват и не се налага да учиш от няколко различни учебника за един изпит.

Вашите деца ще се обличат ли официално за първия учебен ден? Ние сме в спор сега, защото тя иска да си е с ежедневните дрехи, за да направи достоверно първо впечатление, а не да я мислят за каквато не е. Joy

# 274
Ние сме довечера във физкултурния салон, класната е Светлана Стойкова, по испански, доколкото имам информация е млада и много взискателна и строга, което ме урежда перфектно Grinning
......
Вашите деца ще се обличат ли официално за първия учебен ден? Ние сме в спор сега, защото тя иска да си е с ежедневните дрехи, за да направи достоверно първо впечатление, а не да я мислят за каквато не е. Joy
Joy Grinning
Ей, много са креативни с аргументите, като са се напънали за нещо и си защитават тезата.

# 275
  • софия
Бях пуснала от сайта на Френския лицей изискванията за учебни пособия за всеки клас, че и табличка са направили хората. Нищо сложно, нищо недостижимо, нищо свързано с плащането на пари, а спестява губенето на часове обяснения и време на родителите.

# 276
  • София
Светлана Стойкова е по математика. Гергана Симеонова е по испански.

Значи ми е крайно грешна информацията Simple Smile

# 277
  • София
Втора немска вече имат информация на сайта си и за класни ръководители, определените стаи за всеки клас през уч. година, родителски срещи преди 15-ти. Организацията за първия учебен ден е, обаче, без родители, по часове отделните класове...

# 278
Това с груповото закупуване на учебници е толкова лесна работа. Аз съм го правила в смг, а съм пълен аматьор в технологиите. Пускам споделена екселска таблица с графи за учебниците. Всеки с достъп (отвкъщи си) си записва името в първа графа и по колко бройки иска от която и да е графа. Дала съм банкова сметка и на края на деня актуализирам от кого съм получила сумата, която ексел е сметнал, че конкретния човек дължи. За под една седмица целият випуск е събрал парите, поръчвам от онлайн книжарница, те ми ги доставят в смг в един ден, където съм предупредила и са ми предоставили помещение, в което с още няколко родителя правим 6 купа за всеки клас на база списъка и в първото възможно междучасие ги раздаваме на децата. Толкова е елементарно.

# 279
  • София
Ей, изчетох ви, не ми спори от плажа хич.

Мария, ако сме в един клас, просто усещам как ще въртим организацията в следващите 5 години. Същата си като мен. Бях дала своя дан в ДГ и бях решила да не се занимавам повече, защото работата ми не позволява много, много свободно време, а тези неща си искат своето. Ама ще видим в четвъртък какво ще е положението.
Ние обикновено ходим на РС двамата с мъжа, но ако се появи изискване да е само един родител, ще дойда аз, защото съм в отпуск до края на седмицата.
В момента обаче това ми е пред очите:

Дори една гумичка не съм купила на ученика, пари да има, стока в магазините не липсва. Не съм усещала досега труднос набавянето на учебници и помагала, в подлеза на НДК има всичко. Е, вярно е, навалица е, ама се преживява.

# 280
При нас, още при записването в училището след първото класиране, ни предоставиха /имаше и на сайта, както и на табло в гимназията/ информация за това, кои учебници трябва да си набавим. За подгответата и без друго не са никак много. Направих поръчка онлайн, пристигна и вече дори забравихме.
Остана само учебникът по математика, т.к. учителите на този осмокласен випуск имали разногласия по въпроса и сега поръчахме и него, като за два класа е по едно издателство, за останалите три - по друго. Значи, поне при нас, учителите имат избор. Много съм доволна от нашия - Архимед е отново.
За езиците днес децата занесоха пари в училище, там се прави обща заявка от години.
Тетрадки и т.н. всеки може винаги да си купи. Това дори не го и мисли човекът, няма и защо. Книжарницата му е под носа.
Знаем си класната.
Имаме учебния план. Ще чакаме програма само. Но тя е общо взето ясна.
В петък сме на род. среща /съвсем присъствена, както си му е редът/ за други уточнения. Изрично са написали хората в сайта - по един родител.
Само искам да си карат присъствено. Друго не ща. Но то това и не зависи от училището.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 15:18 от Judy

# 281
  • София
С две ръце и два крака се подписвам под постовете на Мария! На всичкото отгоре ми казват "ами те много родител звънят". Ами ще звънят и ще ви тормозят като не си свършвате работата.

# 282
  • София
Мария, не издържа дълго Stuck Out Tongue .

# 283
Сега звънях в 31-во да разбера от колко е откриването на 15 септември. В канцеларията нищо не знаеха, прехвърлиха ме към тел. на замдиректор, там пък няма никой.

# 284
хаха, май така взе, че стана. Въпреки, че много искам да се опитам да си спазя обещанието, ама те не ми дават никакъв шанс. Много дзен.

Да се похваля: след 6 седмици на еутирокс, ТСХ от 8,39 е паднало на 3,68! За първи път някакви по-нормални стойности!

Общи условия

Активация на акаунт