ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 291
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
Ми не знам защо пък ви ядоса новината. Simple Smile
Гледах с половин око, че беше на фон. Беше за класните стаи на съвсем ниско. Нещо подочух, че родители участвали. Ако надникнете в темата за ковид да видите критичното ниво на паника, да му хрумне на някой такава идея няма да ви се стори чак толкова невъзможно. Щом са нямали по-добра идея за похарчване на тези средства и се постига разреждане на децата не виждам нищо лошо.

Допълвам се.
Сега прочетох Red.
Да кажа, че идея нямам кое и какво е това училище. За разлика от тези, които не са гледали новините. Grinning

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:28 от solnichka

# 556
  • о`майна лунна нощ е
Кой откъдето може, оттам ще влиза. А че училището е билки и самодиви - тук да си му мислят родителите, които са го избрали.
Нагоре дадохте добри идеи за влизане през комина.

Кратък разбор на родителската:
Класният ни е готин. Втората учителка по немски - също. Спокойни, излъчваха доверие.
Математикът - такова забавление отдавна не ни е правено от учител. Свежар, преподавател със стаж, но младолик. Част от колектива от дълго време и явно добра дружка на нашия класен, защото ни даде устно позволение, ако искаме да го бием, да кажем на класния ни, той щял да го направи вместо нас.
Учителката по български - ей, тук леко изтръпнах. Не за студентка. Абсолютно успешно ще мине за гимназистка. Младо, нежно, деликатно същество .... бивша възпитаничка на хуманитарната. Важен предмет е и дано им вземе страха на мустакатите, че БЕЛ ни е матурен предмет и трябва да се учи с постоянство и сериозно. Казала съм им на моите питомци, че български неграмотни у дома няма да отглеждам, та да си правят сметката и двамата със сестра му, колко ще внимават в часовете и какво старание ще положат.
Учителят по рисуване - ..... ххххмхххх. Уж свобода за всичко дава, ама и изисква. Леко ме е страх. Остави ми едно такова чувство, че съм говедо в пасище електронен пастир. Я доближиш оградата, я те е пернал токът. Ама иначе трева зелена, и много.
Като цяло от родителската си тръгнах с усмивка и положителни емоции и се радвам, че не се поддадох на вълната да гоня "елита" и да драпаме до последно за място в езикова гимназия.
В класа познаваме едно от децата - от стария ни клас е, а с друго момче се оказахме комшии в блока, където е кантората, в която работя. Познах родителя, защото се поздравяваме ежедневно. Сега ще имаме и още общи теми. Половин час след като се прибрах от родителската,  двамцата се намериха и във фейса.

# 557
  • София
Sssani, Мисля, че помагалата с примерни тестове за НВО ще свършат идеално работа. Simple Smile

Nur, и дъщеря ми ще е с дънки. Аз приветствам това. Привърженик съм на стил на обличане тип "casual". Отдавна приключихме с роклите за първи и последен учебен ден, пък и честно казано ми е неуместна прекалена официалност.

Туиг, то по-скоро въпросът е кой им дава лиценз на такива училища. В България образованието е светско.

# 558
Ред, че то си е светско, ама и Еко. Ако не бяха светско, щяха ли да викат тИлИвизиятя:) Я, какви дървени стълбички са инсталирали. Гледам, че май и висяща йога практикуват там.

# 559
Не съм се замисляла. Моят сигурно ще иска да е с къси гащи, ма май не дават? По правилник?

# 560
  • о`майна лунна нощ е
Въпроса за късите /като пиша къси, имам предвид панталон до коляно/ го повдигнах и аз. В основното училище на момчетата е забранено да ходят с такъв. Само и единствено с дълъг панталон, дънки или син или черен едноцветен анцуг. Свариха се децата юни месец 2018 и 2019 г. и не им позволиха да сложат къси панталони.
В гимназията такова изискване няма. Хората искат прилично облекло, нищо повече.

# 561
  • София
Хепи, за нашето училище пише следното:

"Учениците са длъжни:

да се явяват в училище поне 10 минути преди началото на учебните занятия с облекло и вид, които съответстват на положението им на ученици във II АЕГ и добрите нрави; за момичетата – да не се явяват в училище с неприлично къса пола, къси панталонки, разкъсани дънки, дълбоки деколтета, непочистени обувки, тежък грим, екстравагантни прически и цветове на косата, шапка в учебните часове; за момчетата –да не се явяват в училище с разкъсани дънки и дрехи, къси панталони, екстравагантни прически и цветове на косата, непочистени обувки, шапка в учебните часове (с изключение на медицински проблем)."

# 562
Подходящо за първи учебен ден:

# 563
Да се пошегувам - защо разделят "добрите нрави" и "положението на ученици във II АЕГ" Simple Smile

# 564
явно не може къси панталони, а аз не се сетих да питам вчера
Досега не съм имала такъв случай

# 565
  • София
Бисе, ще ме умориш Joy
Виждала съм ученици от НУИИ как са облечени и с какви прически са. Там май нямат правила за облекло и прически.

# 566
  • София
Сега пък и чисти обувки 😂 И аз се замислях за къси панталони, явно няма да стане. Не за първия учебен ден де, а по принцип. За деколтета и голи пъпове и аз съм съгласна - не е много подходящо облекло за училище. Една позната ми разказа за доста фриволно поведение на ученичка към млад учител в училището на детето й. И какви купони си правили на екскурзиите. Направо ми стана лошо.

# 567
Младежът от втората снимка отива в час по ИТ с тез ръкавички, не е за 15.09.

# 568
Дори не мисля, че е нужно да се пише изрична препоръка за облеклото. За мен още от моето ходене на училище, което беше преди 100 години Simple Smile си е като "закон" точно това което дават като препоръка в 2АЕГ. Нито един ден до сега  не са ходили на училище с къси панталони!

# 569
  • Пловдив
Е, хайде сега, като е 35 градуса защо да не са по къси? До коляното си е прилично, не говорим за шорти. Тук аз виждам огромен проблем, набора просто Няма дрехи. И аз не обичам да купувам, и той не обича да избира, а нормален панталон не мога да купя без него. Той ще откаже да сложи дънки категорично. Офффффф. Проблем до проблема.

Общи условия

Активация на акаунт